Site icon Szallas.hu Blog

7+7 romantikus szállás, ahol dézsafürdő is van


Erdélyben és a skandináv országokban is nagy hagyománya van a dézsafürdő intézményének, amely főleg az őszi-téli időszakban remek program. Gondolj csak bele! Miközben hullanak a falevelek vagy a hópelyhek, te csak ülsz a dézsában a szabad ég alatt és élvezed a forró víz lazító és relaxáló hatását. Jól hangzik, ugye? Szerencsére már Magyarországon is egyre több szálláshelyen van lehetőség kipróbálni a dézsafürdőt. Hogy hol? Íme, néhány szuper szállás a teljesség igénye nélkül!

Romantikus szálláshelyek, ahol dézsafürdő is található

Dézsafürdő Vendégház Demjén

Ahogy a neve is mutatja, a demjéni vendégház legfőbb eleme a dézsafürdő, amely az év bármely szakában használható. A napozóteraszon helyet kapott dézsában 8 fő fér el kényelmesen, a fűthető fürdő a nyári kánikulában és a téli hóesésben is egyaránt remek program.

A dézsafürdő 12000 Ft/alkalom. Mivel a dézsa felfűtése a késő őszi, téli, illetve kora tavaszi időszakokban kb. 7 órát vesz igénybe, így a felfűtés igényét az érkezés előtti napon kell jelezni.

Vendégértékelés a Szallas.hu oldaláról: „A szállás kifogástalan, tiszta, csendes, kényelmes, jól felszerelt, a szállásadók rendkívül kedvesek és segítőkészek. A dézsa az parádésan jó, az udvar a szabadtéri konyhával nagyon jó. Bátran ajánlom mindenkinek.”

Erdei Kisház Noszvaj

Mintha egy elvarázsolt mesevilágba csöppennénk Noszvajon, ahol minden adott egy romantikus pihenéshez. Gyönyörű táj, szép kilátás, igényesen berendezett apartmanok, no és persze a dézsafürdő, amely nélkül nem lenne teljes az összhatás. A kültéri fürdő egész évben üzemel és csak egy „probléma” van vele: függőséget okoz 🙂

Őszi és téli élményfürdő Noszvajon >>

Mountain House Salgótarján

Igazi hegyvidéki hangulatban, Észak-Magyarország gyönyörű vidékén várja vendégeit a Mountain House. A 4 férőhelyes szállás konyhával, étkezővel, zuhanyzós fürdőszobával, LCD televízióval és zárt parkolási lehetőséggel rendelkezik.

Kihagyhatatlan program a 40 fokra felfűthető erdélyi fürdődézsa, amely 6 személyes és egész évben élvezhető a vendégek számára.

Faluhely Major Vendégház Mátranovák

Tavasztól őszig az ország legextrémebb vendégszobái várnak Mátranovákon, különleges szabadtéri programokkal és szolgáltatóhelyekkel, elképesztő étkekkel és vidám beszélgetésekkel.

A majorban 4 vendégszoba található, melyek az évszakok után kapták a nevüket, valamint a hegyoldalban egy jurta, csodálatos rálátással a völgyre.

Korábbi beszámolónk a Faluhely Major vendégházról >>

Virág Vendégház Hercegkút

Tokaj-Hegyalja régió egyik legszebb településén, Hercegkúton található a Virág Vendégház, ahol két különálló, de igény esetén egybenyitható apartman várja a vendégeket. Mindkét apartman tágas közösségi helyiségekkel, nagyméretű szobákkal, jól felszerelt konyhával, igényes fürdőszobákkal rendelkezik. 

A vendégház udvarán kerti játékok, homokozó, medence, merülődézsa, borospince, filagória szolgálja a kellemes időtöltést. 

Relax Rezidencia Hegycsúcs Mátraszentimre

A mátraszentimrei apartman leginkább romantikára vágyó párok és meghittséget kedvelő kisebb családok számára alkalmas, melyet – az erdő közelségén túl – egy kültéri, télen-nyáron használható 3 személyes dézsafürdő, egy 2 személyes pezsgő- és hidromasszázskád, valamint egy infraszauna tesz felejthetetlenné.

„Nagyon elégedettek voltunk a szálláshellyel, a tulajdonosok nagyon kedvesek, és segítőkészek voltak. Meseszép volt a kilátás és a környék egyaránt. A szállás nagyon tiszta volt, és ugyanolyan, mint a képeken, amiért abszolút pozitív csalódás volt! Mi még mindenképpen visszatérünk!” (vendégértékelés a Szallas.hu oldalán)

Ponty-Lak Vendégház Dávod

Bajától 28 km-re, a dávodi gyógyfürdőtől 400 méterre található a Ponty-Lak vendégház, összesen 8 apartmannal. A szálláshelyen finn szauna, jakuzzi és beltéri medence is található, emellett van egy hatalmas kültéri dézsafürdő is, amely télen-nyáron üzemel.

+7 romantikus szállás dézsafürdővel

Dézsa-vü Vendégház Zebegény

Ennek a kuckós faházikónak a teraszán tradicionális parajdi sós dézsafürdőből élvezheted a káprázatos zebegényi panorámát. Akár este, a csillagos ég alatt is belecsobbanhatsz!

Ha pedig már a csillagoknál tartunk, a távcsövön keresztül az éjszakai égboltot is fürkészheted. Itt garantáltan kipihenheted a hétköznapok fáradalmait!

Orient Aparthotel Eger

Az Orient Aparthotelben 6 különálló apartman található, mindegyik klímával, jól felszerelt konyhasarokkal és zuhanyzós fürdőszobával várja a vendégeket.

Itt minden a nyugodt pihenést szolgálja, a szobák többségében „king size” ágyak vannak, de a szállás wellness részlegén a dézsafürdőben, a jakuzziban vagy akár a szaunában is lazíthatsz.

Garden Vendégház Makó

A több mint egy hektáron elterülő birtok nyugodt, csendes környezetben várja a romantikázni vágyó párokat. Kikapcsolódhattok a dézsafürdőben, a jakuzziban, az infraszaunában, a finn szaunában vagy az illóolajos szaunában. A kertben pedig akár grillezhettek is!

Maros-menti ékszerdoboz >>

Dézsafürdő Vendégház Cserhátsurány

A vendégházzal mottója: „Múlt a jelenben”, ami tökéletesen leírja a szállás stílusát és hangulatát, ugyanis régi tárgyak és bútorok teszik különlegessé a szobákat. Az ár pedig a hangulatos dézsafürdő használatát is tartalmazza, amiben annyiszor merülhetsz el, ahányszor csak kedved tartja. 

Fontos: mivel a dézsa felfűtése az őszi-téli időszakban nagyjából 5 órát vesz igénybe, az érkezés előtti napon mindenképp jelezd, ha szeretnéd használni.

Dézsafürdős Tóparti Üdülőház Gyékényes

A gyékényesi vendégház a tóparttól mindössze néhány méterre helyezkedik el, ami privát stéggel, terasszal és dézsafürdővel várja a vendégeket. A dézsa egész évben használható, feltöltése 10 000 Ft/nap.

A kertben bográcsozásra, grillezésre és szalonnasütésre is van lehetőség, ha pedig lepihennél, a Netflix kínálatából választhatsz filmet vagy sorozatot. A házikót a nappaliban található kandalló teszi igazán kuckóssá és hangulatossá.

Tölgyes Menedék Noszvaj

Itt aztán garantált a zavartalan nyugalom, ugyanis az apartmanok a hegyoldalban, egy zsákutca végén bújnak meg, amihez egy murvás út vezet le. Összebújhattok a pároddal a kandalló előtt, játszhattok a bekészített társasokkal, vagy akár a dézsafürdőben is elmerülhettek.

A Szallas.hu oldalán az egyik vendég így írt a Tölgyes Menedékről: „Nagyon jól éreztük magunkat. Csend nyugalom tisztaság fogadott minket. Nagyon kedvesek voltak a házigazdák. A dézsa pedig egyszerűen fenomenális. Esténként a fák között pancsoltunk a jó meleg vízben, boroztunk, beszélgettünk. Itt aztán tényleg ki lehet kapcsolni. Köszönjük.”

Hegypanoráma Apartman Nemesgulács-Badacsony

Ha szeretnél elmerülni a szőlőhegyek látványában és a helyi borok zamatában, akkor a Hegypanoráma Apartman tökéletes választás lehet a számodra.

A vendégek három igényesen berendezett, jól felszerelt, saját teraszos vendégház közül választhatnak. A hab a tortán pedig, hogy igény szerint a finn szaunában és a dézsafürdőben is lazíthatsz az év bármely napján.

Ha mesebeli erdei faházakban szeretnél megszállni, ahol a wellnessről sem kell lemondanod, itt böngéssz tovább! >>

(Fotók: Szallas.hu)


Exit mobile version