Site icon Szallas.hu Blog

Édes pillanatok: 8 mennyei rétesező, amit ki kell próbálnotok!


Készítsétek fel a hasatokat, mert olyan szuper helyeket mutatunk nektek, ahol biztosan nem maradtok éhesek! Útba ejtjük a legjobb rétesezőket Magyarországon Budapesttől vidékig, ahol különleges nyalánkságok közül szemezgethettek!

1. Mórahalmi Rétesház

Helyszín: Mórahalom, Zákányszéki út 5.

Szegeden is túl, az Alföld déli peremén, az országhatár mentén rejtőzik Mórahalom hangulatos ki települése, mely igazi kuriózumot tartogat a sós és édes pékáruk kedvelőinek. A Mórahalmi Rétesházban mennyei házi finomságokat készítenek nektek, melyek mentesek a tartósítószerektől és mesterséges adalékanyagoktól is. A csokis-barackos-túrós rétest ne hagyjátok ki! 

Mórahalmi Rétesház

Ha Mórahalmon jártok, nézzétek meg a Bivalyrezervátumot is:

2. Normafa Rétes

Helyszín: Budapest, Eötvös utca 59.

Ne aggódjatok, nem lehet baj, ha elcsábultok egy kis nassolásra a Normafa Rétesben, hiszen a varázslatos környék ezer látnivalót és szuper túraútvonalat tartogat nektek, ahol könnyen ledolgozhatjátok a gyorsan jött kalóriákat! A hagyományos ínyencségek mellett pedig érdemes a szezonális kedvenceket is megkóstolni, hiszen a gesztenyés rétes egészen páratlan eledelnek ígérkezik…

3. Hapcula Rétességek

Helyszín: Szentendre, Méhész u. 1.

A Dunakanyar egyik legjobb helyén jártok, ha betértek a Hapcula Rétességek kicsiny üzletébe, ahol nem csupán frissen sült rétesek sorakoznak takaros sorokban, hanem a karácsony kötelező elemei, a bejglik is. Természetesen: egyikből sem spórolták ki a gondos kezek a tölteléket! 

4. Rét’s&Co. rétesező

Helyszín: Budapest, Bécsi út 136.

Mákos? Meggyes? Almás? Mindegyik tökéletes választás a Rét’s&Co. rétesezőben, akárcsak a fantasztikus burgonyás burek is! Jó hír, hogy akik odafigyelnek az étkezésükre, azoknak sem kell lemondani az itteni édességekről, ugyanis a kínálatban hozzáadott cukor nélküli termékeket is találnak az érintettek. 

5. Rétesbolt Anno 1926

Helyszín: Budapest, Lehel utca 38.

95 éves születésnapját ünnepli idén a Rétesbolt Anno 1926, ami már önmagában is garancia arra, hogy innen bizony csak jó élményekkel távozhat az ember. A közel egy évszázados szakértelem biztosítja, hogy kifogástalan legyen a 17 féle ízben kapható rétesek megjelenése és íze is. Aki nem hiszi, járjon utána!

6. Mennyei Rétes

Helyszín: Pécs, Kolozsvár utca 22.

Titkos receptúra alapján állítják össze azokat a páratlan finomságokat, amik a Mennyei Rétesben készülnek – kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával. Jöhet egy vaníliás tejbegríz idénygyümölccsel rétes vagy inkább egy káposztás, sós túrós, kapros-túrós, krumplis verziót majszolnátok be? Nem gond! Mindkettőt megtaláljátok a kínálatban. Ráadásul a „Mentes” névre hallgató kreáció a laktózmentesen és cukormentesen étkezőknek is bátran fogyasztható – akárcsak a vegánoknak!

7. Rétesház

Helyszín: Göd, I. Körforgalmi út 1.

Lépjétek át a Dunakanyar kapuját, mert azon túl isteni piték, pozsonyi kiflik és természetesen a névadó csemegék is csak arra várakoznak, hogy a tányérotokra kerülhessenek a Rétesházban! A diós-rumos rétest és a kapros-túrós desszerteket mindenképp vegyétek szemügyre közelebbről is!

Rétesház, Göd

8. Budavári Rétesvár

Helyszín: Budapest, Balta köz 4.

Keressétek fel a Budavári Rétesvár apró, de annál hangulatosabb üzletét, mely nem csak a hagyományos rétesválasztékával, hanem az ízletes kenyérlángosaival, sós aprópogácsáival és csodálatosan díszített mézeskalácsaival rabolja majd el a szíveteket! Ha pedig szeretnétek, akkor karakteres kávékkal és frissítő limonádékkal is kiegészíthetitek a rendeléseteket.

(Képek: facebook.hu, reteshazgod.hu, Szallas.hu)


Exit mobile version