Site icon Szallas.hu Blog

8 panoráma sétány, ahol gyönyörű táj mellett andaloghattok


Nincs is jobb annál, mint egy kellemes nyári délutánon végigballagni egy panorámás sétányon – főleg naplementekor, egy finom fagyi és egy jó beszélgetőtárs mellett. A balatoni korzók éppúgy szédítő kilátással és romantikus hangulattal ajándékoznak meg, mint egy budai panoráma sétány vagy éppen a vidéki, erdei ösvények. Íme, 8 panoráma sétány, a híres Kikericstől kezdve a népszerű fonyódi korzóig!

8 kihagyhatatlan panoráma sétány a teljesség igénye nélkül

Szaplonczay sétány, Fonyód

A fonyódi panoráma sétány az egyik legromantikusabb az országban. Hatalmas, százéves fák alatt andaloghattok a kékeszölden szikrázó Balaton mellett, a túlparton pedig a Badacsony ikonikus látképe terül el. Ha megpihennétek, üljetek le valamelyik kőből faragott padra vagy csodáljátok meg az utat díszítő szobrokat!

Érdekesség, hogy Szinyei-Merse Pál gyönyörű balatoni festményei is ebben a térségben készültek – csak éppen a Badacsony nem szerepel rajtuk, mert nem szerette a hegy formáját.

Szállások Fonyódon >>

Fonyódi panoráma sétány

Guckler Károly erdei sétány, Budai-hegység

A hármashatárhegyi tanösvényt pár éve adták át, és ha a fővárosi forgatag helyett a természetbe vágytok, ez a tökéletes célpont. A pihenőhelyekkel gazdagított, és két kilátóterasszal rendelkező sétány közel 3 kilométer hosszú, így nagyon kellemes, frissítő gyalogtúrát tehettek rajta. A panoráma pedig csak tetézi az élményt!

Budapest környéki szállások >>

Guckler Károly kilátó

Pisky sétány, Tihany

A balatoni panoráma sétányok sorából azzal tűnik ki a tihanyi, hogy egészen magasról tekinthettek le a nagy kékségre. Innen nézve csupán apró fehér pöttyök a szélben ringatózó vitorlások. Ha romantikus naplementét szeretnétek látni, máshova ne is menjetek! A víz mellett az Apátság is a panoráma részét képezi, este ráadásul a korzó hangulatos kivilágítást kap.

Tihanyi szálláshelyek >>

Tihanyi sétány

Nagyharsányi Kikerics panoráma Sétány, Szársomlyó és a nagyharsányi szoborpark

A nagyharsányi szoborpark a Szársomlyó keleti oldalában fekszik, az ún. lebegő sétány pedig a szoborpark körül tekereg egy sziklafal peremén. Valami elképesztő látvány, hogy miközben a sétányon baktatsz, előtted –pontosabban alattad – a látványos szoborpark és a Villányi borvidék idilli szőlőteraszai terülnek el. A fémből épült sétány nem csak biztonságos, de a helyi növényvilág megóvását is segíti.

Kikerics panoráma sétány, Szársomlyó

A műemlékvédelem alatt álló nagyharsányi szoborpark igazi látványosság, hazai és külföldi művészek alkotásainak egyaránt otthont ad. A parkot a sétány lépcsőin tudjátok megközelíteni. 

Nagyharsányi szoborpark

Foglalhattok nagyharsányi szállást vagy akár Villány vidékén is >>

Tagore sétány, Balatonfüred

A Tagore sétányt talán nem is kell bemutatnunk. Egy fagyi a kézbe, és már indulhat is a séta! A padokkal és fákkal szegélyezett, hangulatos sétány mellett a Balaton mossa a partot, és a nappali kánikula elmúltával, délután megtelik romantikázó párokkal és szaladgáló kisgyerekes családokkal. Ti se hagyjátok ki, hamisítatlan füredi élmény!

Szállások Balatonfüreden >>

Tagore sétány, Balatonfüred

Tóth Árpád sétány, Budapest

Joggal mondható, hogy ez az egyik leghíresebb budai panoráma sétány. Tavasszal elsősorban a gyönyörű, virágba borult cseresznyefák miatt keresik fel a sétára vágyók, nyáron pedig az árnyékot adó lombok és a csodás panoráma hívogat egy korzózásra. A sétány közvetlenül a várfal mellett fut, a másik oldalon pedig a mélyben elterülő rakpartra pillanthattok le.

Budapesti szállások >>

Tóth Árpád sétány, Budapest

Kisfaludy sétány, Balatonakarattya

Ezt a balatoni panoráma sétányt több okból kifolyólag is szeretni fogjátok. Az egyik, hogy az akarattyai Magaspartról mintegy húszemeletes magasságból terül elétek a Balaton! A másik, hogy akár az Apátságig vagy a Badacsonyig is elláthattok, ami azért nem kis teljesítmény. A harmadik, hogy a Kisfaludy kilátóban is megpihenhettek, onnan pedig falépcsők vezetnek le közvetlenül a vízpartra.

Szállások Balatonakarattyán >>

A Kisfaludy kilátó

Kvassay sétány, Balatonföldvár

Hogy mitől különleges a balatonföldvári panoráma sétány? Mert több, mint 1 kilométer hosszan fut, olyan közel a vízhez, hogy közelebb már nem is lehetne; mert hatalmas platánfák és régi, arisztokrata villák szegélyezik; és mert innen egész más szögből csodálhatjátok meg a szemközti Tihanyi-félszigetet. Kiváló helyszín egy nyugodt, békés, elmélkedős sétához. 

Balatonföldvári szállások >>

Kvassay sétány, Balatonföldvár

+ Ne felejtkezzünk meg a legszebb lombkorona sétányokról sem!

Ha a földfelszín már unalmas, irány a lombkoronaszint! A falombok ölelésében is sétálgathattok a magasban, ízelítőnek néhány különleges lombkorona sétány Magyarországon:

Pannonhalmi lombkorona tanösvény

És Ti hol fogtok egy hangulatos, fagyizós, bámészkodós sétát megejteni? 

Keressetek szállást az ország bármely pontján >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version