Site icon Szallas.hu Blog

A főszezon utáni Balaton – miért érdemes ősszel Siófokra látogatni?


Siófok mindig is az egyik kedvenc belföldi úticélom volt, de bevallom őszintén, a nyári nyüzsgést általában igyekeztem elkerülni. Sokan kérdezik tőlem, hogy mit lehet csinálni, amikor az éttermek és szórakoztató egységek nagy része már bezárt az évre? Nos, nemrég újra Balatonnak vettem az irányt és hoztam pár tippet!

Séta minden mennyiségben

A Balaton fővárosában szinte mindegy hol van a szállásunk, gyalogosan minden egyszerűen megközelíthető. Az őszi napsütésben észre sem vesszük és órák eltelnek úgy, hogy a parton sétálunk, és élvezzük a friss levegőt.

Mivel egyre kevesebb turista merészkedik be, a víz szinte kristálytiszta. A hattyúk és kacsák is jobban élvezik már az emberek közelségét, bármikor kaphatók egy kis nassolnivalóra.

Tipp: Az Aranyparton találkozhatunk kifejezetten állateleséget tartalmazó automatával.

Siófoki szállások, amelyek ősszel is várnak

Víztorony

Az épület Siófok főterén található, tökéletes kilátást nyújtva a környező vidékre és a tóra. A torony 1912-ben épült, majd nemrég 2011-ben került felújításra.

A 30 méter magasan lévő kávézóba két panorámalifttel juthatunk fel, majd egy emelettel fentebb sétálva az Oxigénbárban elfogyaszthatjuk italunkat. A bár különlegessége, hogy a padló egy körpályán mozog, így az itt töltött idő alatt változatos panorámában lehet részünk.

 

Óriáskerék

A víztoronyból rögtön kiszúrtam a távolban magasló óriáskereket. Hosszas keresgélés után megtaláltam, hogy bizony szerencsém van, mivel még pont üzemel ezen a hétvégén.

Úgy döntöttem, sötétben merészkedek a magasba, ami sajnos rossz választásnak bizonyult. Habár távolról nagyon jól nézett ki, bentről ülve az üvegben csak saját magunk képe tükröződik. Igaz, így is megvolt a hangulata, legközelebb azért érdemes világosban kipróbálni.

 

Hajóállomás

A kikötőben többféle vízi kirándulás közül válogathatunk, legyen szó kalóz-, séta-, vagy akár retró diszkóhajóról. A járatok még így ősszel is elég sűrűn indulnak, sajnos idő hiányában ez most nekem kimaradt a programok közül.

 

Fordított Ház

Ez a hely kihagyhatatlan, ha az ember próbára szeretné kicsit tenni érzékszerveit. Természetesen nem csak a ház van fejjel lefelé, hanem az összes berendezési tárgya is. Érdekes élményt nyújt minden korosztály számára.

Fontos! Aki egyensúly zavarban vagy belső fül megbetegedésben szenved, nem látogathatja a létesítményt!

Gasztrotipp:

Ha igazán finom hamburgert szeretnénk enni, akár érdemes ellátogatni a Sió partján található Déli part BBQ étterembe. Mind minőségben, mind mennyiségben kiváló választás, illetve a személyzet is nagyon kedvesen fogadott!

Sajnos a hétvége gyorsan eltelt, viszont élményekben gazdag pár napot tudhatok magam mögött. Program még bőven van a környéken, aki nem szereti a nyári tömeget, mindenképp javaslom, hogy látogasson el a közeljövőben Siófokra!

Siófoki szálláshelyek >>

Siófoki programok >>

 

/Fotók: Popik Dorottya/

 


Exit mobile version