Site icon Szallas.hu Blog

Év eleji programtervező – Ezek lesznek a legjobb januári és februári fesztiválok, események


Az új évben is számtalan új kaland vár rátok, csak nyitott szemmel kell járni, és nem fogtok lemaradni a legjobb téli eseményekről. Gőzölgő forralt bor, finom ételek, pörgős fesztiválok, meghitt erdei séták, kényeztető wellness és hangulatos, meleg szobák…, hogy csak néhányat említsünk azok közül a jobbnál jobb programok közül, amiket az év első két hónapjára összegyűjtöttünk nektek.

Finom falatok, forró italok a leghűvösebb téli napokon is

A legjobb gasztroprogramok januárban

Bor és csokoládé kóstoló Egerben, Tóth Ferenc Pincészetében

Időpont: 2022. január 14.

Igaz, január 2-án véget ér az egri Téli Gasztrotúra, de a finomságokról nem kell lemondanunk a továbbiakban sem, hiszen a programban részt vevő éttermek és pincészetek az év minden napján várják a vendégeket, sőt, új téli események is felkerülnek a repertoárra.

Ilyen például Tóth Ferenc Pincészetének Bor és csokoládé kóstolója, ahol 8 bor és 8 csokoládé garantálja, hogy felejthetetlen kulináris élvezetekben legyen részetek, ráadásként pedig egy izgalmas pincelátogatást is tartalmaz a program.

Az esemény részletei itt olvashatók >>

Tóth Ferenc Pincészete

Ha a kóstolóról lemaradnátok, a Szépasszonyvölgyben található 46-os számú látványpincét az év bármely napján felkereshetitek.

Szállás a közelben: Hotel Villa Völgy Eger

Pincéről-pincére, variációk Vincére Villányban

Időpont: 2022. január 22.

A borászok és borkedvelők körében Vince napja különös jelentőséggel bír, ugyanis a néphagyomány szerint ezen a napon jósolják meg az őszi szőlőtermés minőségét. Ennek tiszteletére a villányi szőlősgazdák Vince-napján számos színes (és ízes) programmal várják a vendégeket, melyek főszervezője a Villányi-Siklósi Borút egyesület.

A reggel a Hordós Vince programmal indul, ahol a hordókban érlelődő borokkal ismerkedhetnek az érdeklődők, majd nap közben a Dűlőjáró Vince program keretében a Villányi borvidéket barangolják be a vendégek egy buszos program keretében, miközben néhány pincét is felkeresnek. Végül a nap a Vacsorázó Vince programmal zárul, ahol nem csak zamatos borokat, hanem finom ételeket is lehet kóstolni.

A részvétel feltételei és a részletek itt olvashatók >>

Szállásajánló a program mellé: Hotel Cabernet Villánykövesd

A legjobb gasztrofesztiválok februárban

Jász Kolbásztöltő Fesztivál

Időpont: 2022. február 11-13.

Az idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő Jász Kolbásztöltő Fesztivál a február egyik legpörgősebb gasztrofesztiváljának ígérkezik, ahol nem csak különleges és házias kolbászokat, valamint hozzájuk passzoló pálinkákat kóstolhatnak az érdeklődők, hanem ezek mellé olyan izgalmas programok is társulnak majd, mint például koncertek és különféle színpadi programok. Akik szívesen megmérettetnék kolbásztöltő tudásukat, azok akár be is nevezhetnek a versenyre.

Jász Kolbásztöltő Fesztivál

Szállások Jászberényben >>

Tokaji Forralt Boros Disznóságok

Tervezett időpont: 2022. február 12.

Már több éves hagyománya van a Tokaji Forralt Boros Disznóságoknak, aminek középpontjában a látvány disznótor áll, melynek során a böllérek hurkát és kolbászt töltenek, a vendégek pedig a disznótoros kóstoló mellett különleges forralt borok közül válogathatnak. A kísérő programok között szerepelnek versenyek, színpadi programok és gyerekprogramok is. Bár a részletek még nem kerültek ki, de érdemes észben tartani a dátumot!

A környék látnivalókban is bővelkedik, úgyhogy megéri több napra tervezni. Ezeket a látványosságokat semmiképpen ne hagyjátok ki >>

12 szálláshely Tokaj szívében:

Magyarország egyetlen téli sörfesztiválja: VI. Indoor Sörfesztivál Budapesten

Időpont: 2022. február 18-19.

A téli események főszereplője kétségtelenül a forralt bor, de jó hír a sörrajongók számára, hogy nekik sem kell nyárig várniuk, hogy átélhessék a sörfesztiválok hangulatát. A budapesti InterContinental ad otthont idén a VI. Indoor Sörfesztiválnak, ahol a legnagyobb hazai sörmárkák mellett felsorakoznak a kisebb, kézműves gyártók is, valamint lesz lehetőség kóstolni cseh, német, angol és belga söröket is.

További részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.

A legkézenfekvőbb szállás pedig maga a helyszín: InterContinental Hotel Budapest

InterContinental Hotel Budapest

Debreceni Mangalica Fesztivál

Időpont: 2022. február 25-27.

2022-ben immár 12. alkalommal kerül megrendezésre a cívis város Mangalica fesztiválja a Kossuth téren, a Nagytemplom előtt. A gasztro fesztiválra kilátogatók találkozhatnak az ország különböző pontjairól érkező tenyésztőkkel, sok esetben közvetlenül tőlük vehetik meg a terméket. További különlegesség, hogy az ínycsiklandó fogások mellett, élőállat kiállítás is lesz.

További részletek itt olvashattok >>

Szállásajánló a program mellé: Régió Posta Fogadó Debrecen

Élményekben gazdag téli események

A legjobb januári fesztiválok és programok

XIV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Időpont: 2022. január 11-17.

Néhány éve személyesen is volt szerencsénk a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti fesztiválján részt venni, ahol varázslatos artista és bűvész produkciókat láthattunk. Éppen ezért jó szívvel ajánljuk a programot azoknak, akik szívesen szakadnak ki a hétköznapokból azért, hogy egy csodás fantáziavilágban kalandozhassanak. A Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon 7 napon át 9 előadás alkalmával a szakma jeles képviselői hozzák el nekünk a világ legsikeresebb cirkuszi produkcióit.

Részletes program >>

Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Szállások Budapesten >>

A magyar kultúra napja

Időpont: 2022. január 22.

A magyar kultúra napja egyben a Himnusz születésnapja is, amit 1989 óta ünneplünk. Ennek tiszteletére országszerte számtalan rendezvényt szerveznek, melyek közül nehéz lenne egyet kiemelni, ezért inkább csak jelezzük, hogy ezen a napon érdemes szétnézni a helyi intézmények programkínálatában, mert egészen biztosan akad néhány említésre méltó esemény.

Februári események, amiken ott a helyünk

Farsang Farka – Vidám téltemetés Tihanyban

Időpont: 2022. február 26.

A tihanyi téltemetés a téli események egyik legizgalmasabbika, amire az ország számos pontjáról érkeznek a látogatók. Bár a részlete program még nem nyilvános, csak az időpont, de ilyenkor garantált a jókedv és a látvány is igazi téli fesztivál hangulatot varázsol a Balaton egyik legszebb településére. A színes maskarába öltözött résztvevők a Visszhang-dombon gyűlnek össze, hogy elűzzék a telet, és köszöntsék a tavaszt, miközben számos néphagyományt is megelevenítenek.

Érdemes már most szállást foglalni erre a hétvégére, mert most még igazán jó ajánlatokat tudtok kifogni >>

Mohácsi Busójárás

Időpont: 2022. 02.24-03.01.

A mohácsi sokacok híres népszokása, a busójárás 2009 óta UNESCO Világörökség, aminek nem csak Magyarország minden tájáról, de a világ számos pontjáról is csodájára járnak. A különleges fesztivál az egyik leglátványosabb (és legzajosabb) téltemető ünnepünk, ahol izgalmas és pörgős programokban nincs hiány. Ilyenkor a város számos pontján zajlanak az események, amik központi eleme, hogy sikeresen elűzzék a telet.

A részletes program még nem került ki, de a rendezvény honlapját érdemes figyelemmel kísérni >>

Mohácsi Busójárás

A városban csak korlátozott számban állnak rendelkezésre szálláshelyek, de a környéken jobbnál jobb szállások közül válogathattok >>

Téli kirándulások és kellemes séták a szabadban

Botanikai séta a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély megújult parkjában

Következő időpont: 2022. január 16. 14 óra.

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában havonta szerveznek botanikai sétákat, melyek vezetője Zsolnai Balázs kertészmérnök, növényorvos.

A nagyjából 2 órás séta során a látogatók a 22,5 hektáros történeti kert egy részét járják be, ami egyben természetvédelmi terület is. A 100-170 éves meglévő őshonos és egzóta faállomány mellett láthatják a rekonstrukciónak köszönhetően frissen telepített növényeket, valamint a program keretében megismerhetik a csónakázó tavat és a gloriette épületét is.

Károlyi-Kastély – Fehérvárcsurgó

A séták időjárástól függetlenül indulnak, de a helyek korlátozott száma miatt előzetes jelentkezés szükséges. Ennek menete, és az aktuális belépőjegy árak a kastély honlapján találhatók >>

Tudtátok, hogy a kastélyban hotel is működik? Ha igazán különleges helyen szeretnétek eltölteni néhány napot, szálljatok meg itt >>

Szemezgessetek a Szallas.hu téli programgyűjteményeiből is:

Hangulatos szállások, meleg szobák, amiket érdemes kipróbálni még ezen a télen!

Téli csomagajánlatok a Szallas.hu kínálatában:

Végül mutatunk néhány olyan gyűjteményt is, amikben csupa olyan szálláshelyet találtok, amiket télen is érdemes kipróbálni, sőt, ilyenkor még inkább hangulatosak.

Indítsátok ti is az új évet felejthetetlen élményekkel!

(Képek: Szallas.hu, shutterstock, jaszkolbasz.hu, budapestcircusfestival.hu)


Exit mobile version