Site icon Szallas.hu Blog

A legszebb téli fotótémák Magyarországon – Hóba burkolt kedvenceink


A tél misztikus évszak, ilyenkor minden lelassul, elcsendesedik, a természet álomba merül. Te azonban ne tedd el a szekrény mélyére a fényképezőgéped, hisz a behavazott vagy akárcsak deres tájak, kastélyok, befagyott vízesések és hólepte erdők várnak, hogy lencsevégre kapd őket. Most megmutatjuk, hogy melyek a legszebb téli fotótémák Magyarországon.

A legszebb téli fotók Észak-Magyarországról

Füzesabonyi Szent Vendel kápolna
Bár felújítás előtt áll, mégis csodás téma a pusztaszikszói szántóföldön álló Szent Vendel – kápolna, mely még esküvői fotókon is kedvelt háttér.

Pusztaszikszó

Sástó – Gyöngyös
A Mátrában található Sástó hazánk legmagasabban fekvő tava, amely népszerű célpont a túrázók körében. Zúzmarával lepetten is gyönyörű látványt nyújt.

Sástó

Parádsasvári Károlyi – kastély
A Károlyi-kastélyt egy hatalmas fürdőépületből alakította át Ybl Miklós főúri rezidenciává, melyet később államosítottak. A Harry Potter-filmekbe illő épületben ma a Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár várja vendégeit.

Károlyi-kastély

Bükk
A Bükk-hegység fenséges erdői a hó leplébe burkolózva is csodálatos kirándulóhelyek, melyeket érdemes télen is felkeresni.

Bükk-hegység

Lillafüredi vízesés
Az Anna-barlang bejárata mellett találjuk a 20 méter magasból lezúduló Lillafüredi vízesést. Ha igazán különleges fotótémát keresel a Bükkben télen, a befagyott vízesés látványát ne hagyd ki.

Lillafüredi vízesés

Kihagyhatatlan téli fotótémák Budapesten és környékén

Vajdahunyad vára – Budapest
A Városligetben álló Vajdahunyad vára az 1896-os millenniumi ünnepségekre készült, bemutatva 1000 év magyar építészeti stílusait. Az épületegyüttes az egyik legszebb és legnépszerűbb fotótéma Budapesten télen is.

Vajdahunyad Vára

Erzsébet – park – Gödöllő
Az Erzsébet-park 1898-ban, Sissi halála után létesült Gödöllőn, emléket állítva a magyarok felé nagy szeretettel forduló Habsburg császárnénak. Az itt álló Erzsébet – szobrot 1901-ben Ferenc József jelenlétében fedték fel.

Erzsébet-park

Dobogókői kilátó
Közel 700 méteres magasságban található a híres dobogókői kilátópont, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tájra. Tiszta időben még a Magas-Tátra vonulatait is felfedezhetjük.

Dobogókői kilátó

Nagy-szénás tanösvény – Nagykovácsi
A puha fehér takaró alatt pihenő Nagy-szénás látványa a Narnia krónikája című mesefilm behavazott világát juttatja eszünkbe. Ha leesik az első hó, ne késlekedj, indulj fotózni a Budai-hegyekbe.

Nagy-szénás tanösvény

Csóványos – Diósjenő
A Csóványos a maga közel 1000 méteres magasságával a Börzsöny legmagasabb csúcsa. A tetején álló kilátóból lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé.

Csóványos

Itt fotózz télen a Dunántúlon

Adventi vásár – Győr
A hangulatos győri adventi vásár évek óta az egyik legnépszerűbb adventi program belföldön. Habár idén nem került megrendezésre, azért a fényárban úszó fák látványában gyönyörködhetünk.

Győri adventi vásár

Jurisics – vár – Kőszeg
Kőszeg vára története során számos ostromot szenvedett el, a leghíresebb csatában Jurisics Miklós védte maroknyi seregével a török ellen. Nemcsak az itt látható kiállítások miatt érdemes felkeresni a várat télen. A behavazott épület látványa megér egy kirándulást.

Jurisics-vár

Téli pillanatok a Körös és a Duna partján

Erzsébet – híd – Szarvas
A Körös-parti városban található gyaloghíd az Erzsébet – ligetet köti össze a városi oldalon található Vízi Színházzal. Jellegzetes alakja kitűnő fotótéma télen-nyáron.

Szarvasi Erzsébet-híd

Paksi Duna-part
Fenséges látványt nyújtanak a vízen úszó jégtáblák a paksi Duna-parton. Természetfotósok számára kihagyhatatlan téma.

Paksi Duna-part

Hercegasszony Birtok – Mezőtúr
A Körös túrtői holtágának vízpartján áll a Hercegasszony Birtok Mezőtúr****. Ha egy havas téli hétvégén jársz náluk, különösen szép látványban gyönyörködhetsz majd. 

Mezőtúri Hercegasszony Birtok

Ha fényképezni indulsz télen belföldön, ezeket a szállásokat válaszd:



Sziget Vendégház Kőszeg
A történelmi belvároshoz közel találod a Sziget Vendégházat, mely az egyik legjobb bababarát szálláshely Kőszegen családoknak. Hangulatos és kényelmes bázisotok lesz a környék felfedezéséhez. Ha a város mellett a természetben is elmerülnétek, ezeket a helyszíneket mindenképpen vegyétek fel a kirándulási listára >>

Sziget Vendégház

Aranyos Házikó Nagymaros
Önálló kiadó vendégház a Dunakanyarban az Aranyos Házikó Nagymaros, amelyben 6 vendég pihenhet teljes kényelemben. A panorámás bababarát szálláson 3 éves korig ingyenes az ott-tartózkodás. A környék adta téli fotótémák pedig kimeríthetetlenek.

Aranyos Házikó

Főtér Rezidencia Győr
Párok és családok számára egyaránt kitűnő szállás Győrben a központi fekvésű Főtér Rezidencia. A tökéletesen modern és jól felszerelt apartmanokban kényelmes lesz a pihenés.

Főtér Rezidencia

A&O Hotel Budapest City
Ha gyalogosan szeretnéd felfedezni a fővárost, válaszd az A&O Hotel Budapest City szálláshelyet. Egyéni utazókat, párokat és családokat is várnak modern és dizájnos szobáikban. 

A&O Hotel Budapest City

Erzsébet Nagy Szálloda Paks****
Teljes kényelem, finom ételek és wellness élmények várnak a paksi Erzsébet Nagy Szálloda vendégeként. A paksi hotelben gyerekek 6 éves korig ingyenesen szállhatnak meg.

Erzsébet Nagy Szálloda

Ha esik a hó, bújj nagykabátba, húzz kesztyűt és fényképezőgéppel felszerelkezve irány Magyarország! A csodás élményekhez foglalj szállást oldalunkon vagy az új applikációban.

Ha még több csodás magyarországi helyszínre vágysz, akkor itt új szemszögből is megismerheted őket >>

(Fotók: szallas.hu)


Exit mobile version