Site icon Szallas.hu Blog

A téli Miskolc csodái


Miskolc változatos és színes programokat kínál minden évszakban – így télen is kedvelt úticél, főleg ha Lillafüredet, Miskolctapolcát és Diósgyőrt is érintitek utazásotok során. És hogy mit is lehet csinálni a városban decemberben? Ha Miskolcon tervezitek az év végi pihenést, érdemes tovább olvasni, hiszen összegyűjtöttük a kihagyhatatlan programokat.

A felújított Diósgyőri vár a kirándulók kedvelt látogatóhelye. Minden évszakban különleges eseményekkel várják az érdeklődőket. A várhoz kötődő emberek sorsát, életét és a középkori szokásokat magától a vár népétől, lovagoktól és udvarhölgyektől ismerhetjük meg. Az észak-nyugati toronyból gyönyörű a kilátás a havas tájra.

Ha a hideg idő nem tántorít el titeket, érdemes kipróbálni a Lillafüredi Libegőt is. Gyönyörű környezetben, 303 méteres magasságból csodálhatjátok meg a Szinva patak völgyét.

Miskolctapolca nevezetessége, a Barlangfürdő szintén jó időtöltés azoknak, akik pihentető kikapcsolódásra vágynak. A kellemes termálvíz, a szaunák és a hangulatos Csillagterem garantálja, hogy hóesésben se kelljen lemondani a fürdőzés élményéről.

Természetesen nem szabad megfeledkezni az ebédről és a vacsoráról sem – bármelyikről is legyen szó a Creppy Palacsintaház különleges édes és sós palacsintái rengeteg változatban kápráztatják el az éhes vendégeket.

November 26-tól sok más nagyvároshoz hasonlóan Miskolcon is megkezdődik az adventi vásár a Szent István téren, ide is jó ellátogatni az ünnepi időszakban. A fények, az óriási adventi naptár és koszorú, a mézeskalács, forralt bor és az óriáskerék szívet melengető látvány a hidegben is. Nem szabad kihagyni az adventi villamost sem, akkor is jó felszállni rá egy körre, amikor éppen nem tartunk sehová és időnk engedi.

Kattints a legjobb miskolci szállásokért>>

Kattints a legjobb miskolci programokért>>


Exit mobile version