Site icon Szallas.hu Blog

Ezek a legjobb adventi gyerekprogramok Budapesten


Észre se vesszük és már ismét nyakunkon a karácsonyi időszak. Felelős szülőként szeretnénk átadni és megmutatni gyerekeinknek az ünnepi időszak varázsát és hangulatát. Persze nem mindig egyszerű újabb és újabb programot keresni, ahol az egész család garantáltan jól érzi magát.

Íme néhány program tipp, ahol biztosan jól érzi magát az egész család:

Diótörő

Diótörő színdarab, több Bábszínházban

A klasszikusnak számító karácsonyi balettelőadás a bábszínházak körében is igen közkedvelt. A Budapesti Bábszínház mellett, a Bóbita bábszínház és még sokan mások is feldolgozták a legkisebbek számára a híres darabot.

MikulásGyár látogatás 2018.11.30 – 2018.12.21.

A Millenáris Parkban minden évben megrendezésre kerül a cipősdoboz akció a rászoruló gyerekek és családjaik számára. Rengeteg gyerekprogram várja a kicsiket, többek között koncertek, foglalkozások, melegedő.

Eötvös Cirkusz: Karácsonyi Manólázadás

Interaktív karácsonyi showműsor szenzációs programokkal, mint légi balett, lovasiskola, akrobatacsoport. A jó hangulatról ki más, mint a bohóc gondoskodik.

Jégfolyosó Budapest 2018.12.02- től

A XXI. kerületben (Csepelen) a Szent Imre téren található hétköznapokon és hétvégén is nyitva tart. Korcsolyát tudunk a helyszínen is kölcsönözni.

Magyarország első jégfolyosója nyílik Csepelen! >>

Csepeli jégpálya (fotó: Christo/ commons.wikimedia.org)

Legkisebbek mozija (Puskin kuckó)

Ha pedig nagyon hideg lenne odakint. Akkor menjünk moziba a kicsikkel, a választék pazar: Lengemesék 2, Éliás a kis mentőhajó, Kockás fülű nyúl. Nagyobb mozikban pedig a Karácsonyi mentőakció, Grincs, A Diótörő és a négy birodalom mesék közül válogathatunk.

 Adventi Vasárnapok a Várkert Bazárban, 2018.12. 02-23.

10:00 órától különféle programokkal kedveskednek az egész családnak: koncertek, kézműves foglakozások, bábszínház, élő Betlehem, sőt ünnepi séta felnőttek számára.

Karácsonyi vásárok

Még ha sokszor nagyon fárasztónak érezzük gyerek mellett, mégsem maradhat el. Meleg tea/ forralt borozás, kürtöskalács- és mézeskalácsevés.

Adventi vásár a Vörösmarty téren

Budapesten a híres Vörösmarty téri vásár mellett, minden kerületben nagy adventi vásárt rendeznek (Óbudai és Újpesti Karácsonyi vásár, mindkét helyen több programmal készülnek a családosoknak).

Adventi vásárok és karácsonyi programok Budapesten >>

Mikulás Express 2018.12.07-09.

Nyugati pályaudvartól a Vasúttörténeti Parkba közlekedik a vonat, majd vissza. A gyerekekre izgalmas programok várnak, itt jön csak az igazi Mikulás ünnepség.

Karácsonyi koncertek

Ingyenes és fizetős koncertek kavalkádjából válogathatunk. Mindenki megtalálja a saját ízlés világának megfelelőt. Idén se marad el a Gryllus Vilmos, Rutkai Bori, Kolompos együttes, Alma Zenekar koncertje. Halász Judit adventi koncertje pedig nemcsak gyerekeinknek, hanem nekünk szülőknek is hatalmas élmény, hiszen mi is ezt hallgattuk annó.

Fényvillamos 2018.12.03. – 2019.01.03.

Immár 10. alkalommal közlekedik a fényvillamos Budapest utcáin. A 2-es villamos mellett a következő villamos vonalak is csatlakoztak a karácsonyi programhoz: 4-6, 41, 42, 50, 19, 49, 14, 56, 59, 47, 69. Gyerekeknek szuper kis pihentető program egy koncert vagy akár az adventi vásár után. Érvényes bérlettel vagy vonaljeggyel utazhatunk rajta.

Természetesen ez csak egy kis töredéke mindannak a sok- sok program lehetőségnek, mellyel Budapest kedveskedik a családosoknak. Mozduljunk ki otthonról, látogassunk el a fővárosba, foglaljunk szállást és töltsünk néhány felhőtlen napot a gyerekeinkkel!

 Tölts el több napot is a fővárosban! Budapesti szállásajánlatok >>

/fotók: shutterstock/

 


Exit mobile version