Site icon Szallas.hu Blog

A leghangulatosabb adventi vásárok a Balatonnál 2021-ben


A Balaton nemcsak nyáron vonzó célpont, az év többi szakában is számtalan élményt kínál. A tél sem kivétel ez alól, hiszen november végétől számos Balaton – parti városban tartanak majd adventi vásárt. E programok közül szemezgetünk most.

Adventi vásárok a Balaton északi partján

1. Tihanyi Karácsonyváró Napok 2021

Tihanyban közös gyertyagyújtásra, változatos karácsonyváró családi programokra invitálják az érdeklődőket. Természetesen lesz kézműves vásár és számos gasztro-sátor is.

Korcsolyázók a tihanyi Belső-tónál

Tihanyi szállás: OliverLux Aparthotel Tihany

Volt már saját szaunád? Ha még nem, ezt is kipróbálhatod a tihanyi OliverLux Aparthotelben. A világos, tágas lakrészekben akár nagyobb csapat is kényelmesen pihenhet.

OliverLux Aparthotel Tihany

2. Advent 2021 Paloznak

A Jazzfesztiválról jó ismert Paloznak tartalmas adventi programokkal készül. Az érdeklődők részt vehetnek hangversenyen és közös gyertyagyújtáson, a gyerekeket pedig betlehemezés és Mikulás ünnepség várja.

Advent 2021 Paloznak

Önálló szállás Paloznakon: Eszter Apartman Paloznak

Szépséges balatoni panorámában gyönyörködhetnek az Eszter Apartman vendégei. A négy fő számára kényelmes északi-parti szálláshelyet önálló házként bérelhetitek ki.

Eszter Apartman Paloznak

3. Adventi Forgatag – Balatongyörök

Ha gyerekeknek keresel adventi programot a magyar tengernél, keressétek fel a balatongyöröki Adventi Forgatagot! Karácsonyi kisvonat, kézműves foglalkozás és Mikulásház várja őket, sőt, maga a Mikulás is ellátogat ide.

Adventi forgatag, Balatongyörök

Szállás családoknak Balatongyörökön: Tea Apartman Balatongyörök

Különösen gyerekkel utazók számára ideális választás a Tea Apartman, mely babagondozási kellékeket is biztosít. A tágas, világos vendégházat akár egyben is kivehetitek családdal, barátokkal. 

Tea Apartman Balatongyörök

4. Karácsonyváró játszóház és mézeskalács sütés 2021 Balatongyörök

Balatongyörökön nem csak egy adventi programnak örülhetnek az ide látogatók. A művelődési házba egyetlen délutánra közös mézeskalács sütésre, karácsonyi díszek és apró dekorációs tárgyak készítésére invitálnak mindenkit.

Mézeskalács sütés

Szállásajánlatunk Balatongyörökön: Villa Mangó Apartman Balatongyörök

Exkluzív szálláshely a györöki strandon a Villa Mangó Apartman, mely a tóra panorámás szobákat kínál. Bizonyos időszakokban a Hotel Panorámában felhasználható ingyenes fürdőbelépővel kedveskednek vendégeiknek.

Villa Mangó Apartman Balatongyörök

5. Balatonalmádi Advent 2021 – Balatonalmádi

Az északi part egyik legnyüzsgőbb városában is tartanak adventi programokat. Néptánc előadás, karácsonyi hangversenyek, jótékonysági sütivásár, sőt, Mikulás alkalmából mesejáték is látható lesz.

Balatonalmádi Advent 2021

Balatonalmádi szállás: Szépkilátás Vendégház Balatonalmádi

Fantasztikus balatoni panorámában gyönyörködhettek a Szépkilátás Vendégházban, melynek exkluzív berendezésével kapcsolatban senki nem találhat kifogást. A lehető legigényesebb berendezés garancia a teljes kikapcsolódásra. 

Szépkilátás Vendégház Balatonalmádi

6. Advent Hévízen 2021 – Hévíz

A híres fürdőváros adventi programjait mesekuckó, koncertek, közös gyertyagyújtás és betlehem is színesíti. A finomságok kedvelői bepillantást nyerhetnek a mézeskalács és csokikészítés rejtelmeibe.

Advent Hévízen

Hévízi szállás: Ensana Thermal Hévíz****

Hagyományos hévízi gyógykezeléseket is igénybe vehetsz az Ensana Thermal szállóban, mely saját forrásból nyert gyógyvizével, illetve gyógyiszappal segíti felfrissülésedet. Ételkínálatukat az egészséges életmód jegyében állítják össze.

Ensana Thermal Hévíz****

7. Adventi Várakozás – Tapolca

Tapolca városa is ünnepi díszbe öltözik advent idején. A látogatók számos előadáson vehetnek részt, megcsodálhatják a betlehemet, és válogathatnak a különféle kézműves portékák között.  

Adventi Várakozás, Tapolca

Szállástippünk Tapolcán: Hotel Gabriella Tapolca***

Különleges tapolcai szálláshely a Hotel Gabriella, melyet egy régi vízimalom épületéből alakítottak ki. A tóparton álló hotel idén tökéletesen megújult, s ebben a köntösben vár párokat és családokat egyaránt.

Hotel Gabriella Tapolca***

8. XIII. Mindenki Karácsonya – Révfülöp

Révfülöpön immár hagyománnyá vált a „Mindenki Karácsonya” fesztivál. A rendezvény idején adventi vásárt tartanak, ahol csodálatos karácsonyi zenével, teával, forralt borral és finom falatokkal várnak minden látogatót.

Advent Révfülöpön

Révfülöpön itt szállj meg: Liget Vendégház Révfülöp

Egyedi stílusú, minden kényelemmel felszerelt szálláshely az északi parton a Liget Vendégház. A révfülöpi házban kicsik és nagyok is otthon érzik majd magukat. 

Liget Vendégház Révfülöp

9. Advent Keszthelyen 2021 – Keszthely

A keszthelyi adventi vásár keretében számtalan kézműves termék és különleges finomság lesz kapható, az ünnepi hangulatot közös gyertyagyújtás és több ezernyi izzóból álló díszkivilágítás koronázza meg. Tervek szerint játszóházzal, bábelőadásokkal és könnyűzenei koncertekkel is készülnek majd a szervezők. 

Advent Keszthelyen

Szállás Keszthelyen: Villa Bobek Keszthely

Nagyon hangulatos és ízléses szálláshely a Vila Bobek, mely tökéletes választás a város felfedezéséhez. Kitűnő helyen található, innen alig pár perc séta a Festetics – kastély és a Balaton – part.

Villa Bobek Keszthely

Karácsonyi vásárok a Balaton déli partján

10. GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár 2021 Balatonlelle

Színpompás programkavalkádot talál, aki ellátogat a balatonlellei GasztroPiknik és Karácsonyi Vásárra. Mikulás Regatta vitorlásverseny, mikuláshajózás, műjégpálya, gyermekprogramok és rengeteg finomság várja a látogatókat. 

GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár, Balatonlelle

Itt foglalj szállást a déli parton: Coffee House Apartman Balatonlelle

Tágas terek, nyugalmat árasztó kávészínek és kényelmes berendezés a Coffee House Apartman sajátjai. Nevéhez méltón az apartmanban dizájnos kávéfőző is található.

Coffee House Apartman Balatonlelle

11. Siófoki Aranycsengő Adventi Vásár 2021 – Siófok

A siófoki Víztorony környéke is ünnepi díszbe öltözött faházakkal népesül majd be. Az adventi vásáron meglepetés produkciók, gyerekprogramok mellett természetesen helyet kap a rengeteg kézműves vásárfia és a számos karácsonyi finomság is.

Siófoki Aranycsengő Adventi Vásár

Szállás Siófokon: Balaton Colors Beach Hotel Siófok***

Vízparti wellness szálloda Siófokon a családias hangulatú Balaton Colors Beach Hotel. A város legnépszerűbb látnivalóit könnyen elérheted innen, a hotelben pedig szauna, jacuzzi és számos szórakozási lehetőség vár. 

Balaton Colors Beach Hotel Siófok***

12. Adventi Vásár 2021 – Balatonszárszó

A József Attila emlékét őrző település is ünnepi köntösbe öltözik majd december elején. Egész hónapban változatos programokkal, egyedi kézműves termékekkel várják az adventi vásárra érkezőket.  

Adventi Vásár, Balatonszárszó

Szállás Balatonszárszón: Villa Panorama Balatonszárszó

A kandalló melegét élvezheted a téli hidegben is a balatonszárszói Villa Panoramaban. Az üldögélésre csábító nagy fotelokba kucorodva egy pohár teával tökéletes lesz az ellazulás. 

Villa Panorama Balatonszárszó

A Balaton advent idején is remek úti cél akár pároddal, akár családoddal utaznál. Fedezzétek fel az északi és déli part karácsonyi vásárait, foglalj szállást oldalunkon

(Képek: instagram, facebook, pixabay, shutterstock, Szallas.hu)


Exit mobile version