Site icon Szallas.hu Blog

Adventi vásárok és karácsonyi programok Budapesten


Angyalcsengős, forralt boros, mézeskalács illatú, nevetéssel teli programokra invitálunk titeket Budapest legszebb és legnagyobb adventi vásáraiban. Újra itt az idő, hogy feltöltsük tartalékainkat, megálljunk a hétköznapok rohanásában és az igazán fontos, boldogságot hozó, apró dolgokra figyeljünk. Készüljünk együtt a szeretet ünnepére, s csodáljuk meg a főváros fénysugárral teli adventi tereit!

Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

2018. november 11. – 2019. január 1.

Fergeteges, eddig soha nem látott pompával várja a látogatókat az idén 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. Az itt kapható magas minőségű termékek, a színvonalas kulturális- és gyerekprogramok évek óta Európa legszebb vásárai közzé sorolják a budapesti ünnepi forgatagot. Az adventi vásárok hangulatához híven pedig elengedhetetlen a színes és gazdag gasztronómiai kínálat, hiszen csupa zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel találkozhattok.

Az 1998 óta megrendezésre kerülő vásárról el lehet mondani, hogy teljes mértékben tradicionális, ám mégis újra gondolt, modern formában várja a látogatókat. S természetesen kóstolhattok hagyományos kürtöskalácsot, lepényt, sült gesztenyét, kis manufaktúrákban készült csokoládét, marcipánt, de lesz flódni, bejgli, rétes és mézeskalács is. A színpadon pedig népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertek szórakoztatják a közönséget. Ezen felül a gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal várják a színpadon.

November 9-én megnyitja kapuit a 20. Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren >>

Adventi Fényvillamos Budapesten – 2018. december 6-tól

Az adventi fényvillamos hét év alatt belopta magát az utazók szívébe, s így 2018-ban ismét útra kel az adventi, budapesti kaland egyik ikonikus jelképe. Az UV nosztalgia villamoson 3500 méternyi fényfüzér és 39 200 hidegfehér és kék színű LED világítás biztosítja a fényes élményt.

Jó hír, hogy az eddigiekhez hasonlóan idén is normál díjszabás ellenében érvényes BKK jeggyel és bérlettel lehet rajta utazni, s a 2-es villamos vonala mellett a 41, 42, 50, 19, 49, 14, 56, 59, 47, 69 és a 4-6 vonalán is látható lesz a december 6-án útra kelő fényvillamos.

TIPP: Mikulásbusz

A Mikuláshoz és karácsonyhoz kapcsolódó motívumokkal díszített különleges busz is közlekedik majd az ünnepi fényvillamos mellett a fővárosban december 6. és 23. között minden héten csütörtöktől vasárnapig. Az Ikarus 260-as típusú jármű a Móricz Zsigmond körtér és a Keleti pályaudvar között a 7-es busz vonalán kora délutántól estig közlekedik majd. A Mikulásbusz menetrendje a vállalt honlapján is elérhető, a járműn való utazás normál díjszabással vehető igénybe.

Csak a Mentes Karácsonyi Vásár – 2018. december 8-9.

S ha már advent és karácsonyi készület, akkor azokról sem szabad elfelejtkeznünk, akik valamilyen ételallergiával és ételintoleranciával készülnek az ünnepekre. Számukra is létezik édes alternatíva, s ezt igyekszik bebizonyítani a Csak a Mentes (ingyenesen látogatható) Karácsonyi Vásár.

December második hétvégéjét egy mentes és egészségmegőrző rendezvényen vehetünk részt, ahol megtanulhatjuk és elleshetjük, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra, mert ugye mindenki vágyik a hagyományos zserbó és bejgli ízére. Beszerezhetitek ezen a helyen a szaloncukrokat, natúr kozmetikumokat, egészségmegőrző termékeket, karácsonyi ajándékcsomagokat is, mert itt mindent megtaláltok, ami: ✔gluténmentes ✔cukormentes ✔tejtermékmentes ✔vegán ✔paleo ✔bio ✔natúr ✔adalékanyagmentes ✔egészségmegőrző.

Helyszín: Duna Palota, Budapest, Zrínyi utca 5.

Szállást keresel Budapesten? Itt tudsz válogatni! >>

Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár a Városháza Parkban

2018. november 23. – december 28.

Ha adventi fesztivál, akkor fények, s ha fényözön, akkor feltétlenül ki kell látogatni a 6. adventi fesztivál és vásárra a Városháza Parkba! Az idei karácsonyi vásár a „Családok évéhez” kapcsolódik, s emiatt a fantasztikus programok és foglalkozások fókuszában a gyermekek ünnepre való felkészítése áll, melyben a Bibliai mesék sorozat felolvasása és feldolgozása is szerepel.

Budapest legnagyobb adventi koszorúját is találjátok majd, amelynek gyertyáit vasárnaponként a főváros és az egyházak képviselői közösen gyújtanak meg. A hétköznapok alkalmával pedig a vásár fűtött hüttéjében, gyerekkoncertek, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, valamint az esti koncertekre várnak minden korosztályt.

További információ: adventbudapest.hu

Adventi ünnep a Bazilikánál – Együtt lesz ünnep az élményekből

2018. november 24. – 2019. január 1.

Hét éve válnak valóra az álmok Európa 9. legszebb karácsonyi vásárán. Ilyenkor, az amúgy is impozáns Szent István tér pompás öltözéket kap, a Bazilika pedig monumentális fényfestésben pompázik. A vásár igazi közösségi térré válik, hiszen a hangulatos programok, a gyönyörű fenyőfa, a tudatosan megválasztott kiállítók szerethető közösségi teret hoznak létre. Itt jó találkozni barátokkal és kollégákkal, jó a karácsonyi rohanásban megállni és megpihenni, itt igazi élmény minden eltöltött perc.

Adventi forgatag a Szent István Bazilika előtt

A hangulatot emeli, hogy minden nap ingyenes korcsolyapálya várja a gyermekeket 14 éves korig, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség lesz, valamint hétvégén ingyenes korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a kicsik. S amit mindenki vár, hogy a Bazilika homlokzata minden nap sötétedéstől pompás fényárba borul, ahol Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátékát tekinthetjük meg.

További információ: adventiunnep.hu

Mézeskalácsváros a Bálnában

2018. december 22. – 2019. február 23.

A mézeskalácsimádók figyeljenek nagyon, hiszen itt egy remek program! A Bálnában látogatható Budapest egyik legkedvesebb karácsonyi programja, a Mézeskalácsváros. Közel százötven alkotó, száz mézeskalácsból épített művét lehet megtekinteni, ahol legaprólékosabban kidolgozott rénszarvasszánok, vonatra váró pingvinek, freskó a vasútállomás falán, kiflik a pékség ablakában, forró csokiért sorban álló hóemberek várnak rátok.

A karácsonyi Mézeskalács Szobor építésében pedig bárki részt vehet, aki elfogadja a karácsonyi társasjáték szabályait. A téli szünetben (dec. 22-től és január 2-ig) délelőtt 11 órától 14 óráig, illetve délután 16 órától 20 óráig tart nyitva a kiállítás, zárva lesz december 24-én, 25-én, 26-án, 31-én és január 1-jén. 2019. január 3-tól a Mézeskalácsváros vasárnaponként és hétfőnként zárva tart és délután 4 órától este 8 óráig tart nyitva. 2019. január 2.-án a kiállítás nyitva tartása.: 11.00-14.00, 16.00-20.00. 2019. január 3-tól február 23-ig a kiállítás 16 órakor nyit és 20 órakor zár. Illetve vasárnap és hétfőn ZÁRVA tart.

Advent Óbudán, 2018. november 30. – december 23.

Hagyományos, angyalos, meghitt adventi vásárra vágytok? Akkor Óbudán a helyetek, ahol idén is felölti ünnepi pompáját a Fő tér és Szentlélek tér. Egy igazán családbarát, a nyüzsgéstől megkímélt, kedves ünnep vár itt titeket.

Advent Óbudán

A zenei fellépők, a gyermek programok, a kézműves vásár, az ízletes falatokat kínáló gasztrosétány és az ingyenes korcsolyapálya minden megtesz majd azért, hogy ti igazán jól érezzétek magatokat szeretteitek társaságában.

További információk: adventobudan.hu

 

És Te melyik adventi vásárba látogatsz el idén? Írd meg kommentben!

Szállások Budapesten >>


(fotók: shutterstock)


Exit mobile version