Site icon Szallas.hu Blog

A kisállat, mint útitárs: Állatbarát szálláshelyek, ahol még extra állatsimogató is vár


Mi emberek nagyon szeretünk utazni, de mi a helyzet négylábú kedvenceinkkel? Bizonyára nekik is jót tesz néha a környezetváltozás, és a közös kaland a gazdival. Hozzátok hát magatokkal! Szerencsére sok falusi szálláshely van, ahol hatalmas birtokon túrázhatunk, játszhatunk a kedvencünkkel. Segítünk ilyet találni! Állatbarát szálláshelyek, ahová a háziállat is velünk tarthat. Sőt, ha még több állattal barátkoznátok, extra állatsimogató is vár Titeket. 

Kelemen Majorság Panzió Piliscsév

6 hangulatos falusi szálláshely, ahová ingyenesen vihető kutya és macska is

Nevenincs Vendégház Bátor

Bátraké a szerencse: foglaljatok Bátor településen, és karnyújtásnyira lesz tőletek Eger történelmi belvárosa és a Bükk vad szépsége. Lóca és virágok a tornácon, kályhás szoba, autentikus berendezés, diófás kert – más nem is kell egy hangulatos vidéki pihenéshez, ugye?

Kámor Fogadó Diósjenő

Töltődjetek a természetben, és hagyjátok, hogy körbe öleljen a Börzsöny csöndje! A 9 szobás fogadóból nem csak a hegység vonulataira látni rá, de még a nógrádi várromra is. Túrázzatok a közeli erdei tanösvényeken, vagy fedezzétek fel a közelben adódó látnivalókat, például a diósjenői horgásztavat!

Körte Lak Pilisborosjenő

Ha egy teljesen különálló szállást kerestek, mert nem szeretnétek egy légtérben tartózkodni másokkal, vagy a Kéktúra mentén pihennétek meg, nem kell tovább keresnetek! Ez a romantikus falusi kuckó 2 személyt tud elszállásolni. Ha itt foglaltok, mindenképp sétáljatok el a híres Egri vár másolatához, ami még forgatási helyszínként is szolgált egy igen népszerű sorozatban!

Kuglófos Ház Tiszadob

Kapcsoljatok ki a rohanó 21. századból ebben a bájos, felújított parasztházban! Senki sem fog zavarni: a házban, és a hozzá tartozó portán csak a vendég tartózkodik. A közelben vár a gyönyörű Andrássy-kastély és a tiszai holtágból kialakított homokos szabadstrand is. A szálláshely április 1. és szeptember 30. között foglalható. 

Vilmos Ház Óbudavár

Mivel Óbudavár a Balaton-felvidék egyik legkisebb települése, így egy valami tutira garantált számotokra: a nyugalom. A ház mögött erdő-mező fekszik, és körül van véve kecskével, tehénnel, kutyával, macskával. A parasztházban 3 fő fér el, így páros kiruccanáshoz vagy kisebb családok számára ideális. A zánkai strand csak 7 km!

Szarvaslak Zalaújlak

A zalai dombok szívében bújik meg Szarvaslak, a kis zsákfalu, ahol elfelejthetitek a stresszes mindennapokat. A szállást 2020-ban teljesen felújították, így modern kényelemmel vár. Főszerepben a szőlő, a bor, a vendégszeretet – és persze a közeli Zalakaros verhetetlen termálfürdője.

6 állatbarát szálláshely, ahol még állatsimogató, farm vagy lovarda is van

Tarka Boci Porta Németbánya

Az aranyos nevű Tarka Boci Porta valójában egy bakonyi biogazdaság, ahol különféle állatokkal ismerkedhettek meg: bocikkal, juhokkal, kecskékkel, pónikkal. A gyerekek számára különösen nagy élmény, míg a felnőttek főleg a természet csendjét élvezhetik: reggel a hegyvidéki harmat látványát, éjszaka pedig a ragyogó csillagos eget. 

Vadkert Major Sárvár  ***

Vágytok a madarak koncertjére és friss levegőre távol a nyüzsgéstől, egy színvonalas állatbarát szálláshelyen? Akkor ajánljuk figyelmetekbe a 8 lakosztállyal rendelkező Vadászházat, ahol minden szoba berendezése az erdők-mezők és népi hagyományok világát idézi meg. A Vadkertben találkozhattok környékbeli erdei állatokkal, vagy majorsági háziállatokkal is, a Szaunaházban pedig nem csak a különböző kabinokban relaxálhattok, de még jakuzzi is van!

Provence Birtok Decs

Lazítsatok egy olyan festői birtokon, ami a dél-franciaországi tájat idézi fel, ám a szekszárdi borvidék szomszédságában terül el. A komfortos vályogházban összesen 3 lakosztály várja, hogy birtokba vegyétek. Az egyik teraszáról éppen a lovardára tárul kilátás. Háziállatotok hatalmas területen tud szaladgálni, ti pedig a lovaglást is kipróbálhatjátok!

Kelemen Majorság Panzió Piliscsév

A Kelemen Majorság egy elragadó falusi szálláshely a Pilis lábánál, erdő mellett, kifogástalanul felszerelt apartmanokkal. A szállásadók célja, hogy a régi magyar portákon fellelhető haszon- és háziállatokon keresztül megmutassák az elfeledett paraszti élet természetességét és harmóniáját. Simogathattok birkát, szamarat, kismalacot és túrázhattok a páratlan környezetben!

Szigeti Farm Szakmár

Ha olyan vidéki állatbarát szállást kerestek, ahonnan mindenféle látnivaló könnyedén elérhető, ez lesz a befutó! A szállás egy bicikli túraútvonalon fekszik, a Szelidi-tó mindössze 7 km-re van, Kalocsa kulturális és történelmi belvárosa pedig egy negyedóra autóval. De közvetlenül ott, helyben is akad ám program: a szálláshely mellett található a szobákból jól látható karámmal elválasztott lovarda, ahol a gyerekek megismerkedhetnek az őshonos lovakkal.

Koroknai Porta Báránd

Irány a Hortobágy és a Koroknai Porta, ahol annyi féle programlehetőség vár, hogy garantáltan nem fogtok unatkozni! A kecske, nyúl, kacsa, borjak és egyéb állatok rendre lenyűgözik a kicsiket, de lehet íjászkodni is, van asztalitenisz, és bérelhettek bringát is. A faluban a népi kismesterségekkel is megismerkedhettek, vagy kiránduljatok el Debrecenbe, netán Hajdúszoboszlóra!

+ 3 bájos, falusi szálláshely, ahol háziállat ugyan nem szállásolható el, de szintén fantasztikus állatsimogatóval rendelkeznek!

Vár a vidéki nyugalom, és az állatok közelsége! Hozzátok magatokkal a kutyát vagy macskát, és irány egy állatbarát szálláshely!

Itt tudtok böngészni az összes olyan szállás közt, ami fogad négylábúakat >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version