Site icon Szallas.hu Blog

Idén is Állatkertek Éjszakája – programok és helyszínek


Augusztus 30. Állatkertek Éjszakája. A magyarországi állatkertek színes programokkal készülnek ezúttal is a vendégseregre. 13 állatkert és vadaspark csatlakozott eddig az idei eseményhez. Íme!

Mikor van az Állatkertek Éjszakája?

Miért ne lenne az állatkerteknek is éjszakája? Augusztus utolsó péntekén ünneplik; idén 8. alkalommal. Milyen jó, hogy ez augusztus 30-ra esik 2019-ben; egy utolsó flash lehet a kölyköknek suli előtt mondjuk az „iszony bogarak tapogatása”. A felnőttek meg tűnődhetnek azon, hogy a bizarr nevű „Éjszakai Tapizoo” során mit fognak tapizni.

Állatkertek Éjszakája – programok és helyszínek

1. Állatkertek Éjszakája 2019 – Budapest ZOO

A Fővárosi Állat- és Növénykert kitesz magáért augusztus 30-án. Lesz csillagtúra, bátorságpróba, ahol az „iszony bogaraktól” fog borsózni a hátatok. Homokszemek kelnek életre. Az Éjszakai Tapizoo nem korhatáros, ellenben az „Állati Hálószoba Titkok” igen. Éjfélig nyitva vannak, utána ti elmentek haza, vagy egy budapesti szállásra, az állatok maradnak!

Fővárosi Állat- és Növénykert bejárata

2. Tropicarium Budapest

Látványetetésekkel és cápás arcfestéssel várják a péntek éjszaka a Tropicariumba érkező Látogatókat.

Programok a Tropicariumban az Állatkertek Éjszakáján:

2019.08.30. péntek
20:30 kőhal etetés
21:30 aligátor etetés
22:00 tatu etetés
22:30 muréna etetés
20:00 – 23:50 ingyenes cápás és halacskás arcfestés

2019.08.31. szombat
10:30 kajmán etetés
11:30 rája etetés
11:45 majom etetés
14:00 keselyűteknős etetés

2019.09.01. vasárnap
10:30 rája etetés
11:30 majom etetés
14:30 piranha etetés

3. Budakeszi Vadaspark

A kezdetektől résztvesz a Budakeszi Vadaspark az Állatkertek Éjszakája programjaiban. Idén este 7-kor nyitják a kapukat és egészen éjfélig. Utána az állatok is elmennek aludni. Addig ismerkedhettek egyebek mellett az éjszaka madaraival, az éjszaka hangjaival. Igen, van budakeszi szállás is!

Állatsimogatás a Budakeszi Vadasparkban

Budapesti jegyárak az Állatkertek Éjszakáján:

Állatkertek Éjszakája kombinált jegyek – felnőtt: 8.000 Ft
Állatkertek Éjszakája kombinált jegyek – gyermekek (14 év alatt): 6.000 Ft
Jegyek korlátozott számban kaphatók!

A kombinált jegyek az Állatkertek Éjszakája ideje alatt a Tropicariumba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe illetve a Budakeszi Vadasparkba is érvényesek!
A Tropicariumban és a Vadasparkban 08.31-én szombaton és 09. 01-én vasárnap is felhasználhatók napközbeni látogatásra.

4. Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje

Az 1958-ban nyitott debreceni állatkert is lázasan készül már a 2019-es Állatkertek Éjszakájára. Legyen a részletes program meglepetés, az azonban biztos, hogy öt földrész 164 fajának 870 példánya kínál érdekességeket ezen az estén, hét és 11 óra között. Van már debreceni szállásotok augusztus utolsó hétvégéjére?

A kép illusztráció

5. Állatkertek Éjszakája a Xantus János Állatkertben, Győr

A győri állatkertben sem marad el az Állatkertek Éjszakája 2019-ben. Délután négykor már beindul a móka, este 10-ig le sem állnak. Tudjátok milyen a madagaszkári bütykös csótány? Megtudjátok. Lesz jaguár reggeli. Nem, nem a rozsda eszi meg luxusautót… Láthattok tengerimalac vonatot és tapírcsalád etetését. Győri szállást kerestek?

6. Jászberényi Állat- és Növénykert

Nem csak Állatkertek Éjszakája lesz itt, hanem születésnap is; a Jászberényi Állat- és Növénykert idén 40 éves. Augusztus 30-án méltóképp tudják ünnepelni az évfordulót. Délelőtt tízkor a pingvinek látványetetése nyitja a programot, amit este 11 körül a barna medvékkel zárnak. Szállások Jászberényben!

7. Kecskeméti Vadaskert

„A Kecskeméti Vadaskert fáklyafényben úszó oázissá alakul át, igazi vadvilág-hangulatot idézve!” – ígéri saját honlapján a Kecskeméti Vadaskert az Állatkertek Éjszakájára. Mi kell ennél több? Menjetek el, győződjetek meg róla! Majd aludjatok egy jót egy kecskeméti szálláson!

8. Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A Miskolci Állatkert is régóta résztvevője az Állatkertek Éjszakája programsorozatnak. Ezúttal is érdekességek várnak titeket este 7-től 11-ig. Amit eddig nem tudtatok a mocsári macskáról most megtudjátok. Hasonlóképpen bővülnek az ismereteitek a kúszósülről és csillagász bemutató is lesz! Itt meg néhány miskolci szállás.

9. Pécsi Állatkert

A Pécsi Állatkertben két napon át tart Állatkertek Éjszakája! Augusztus 30-án és 31-én egyaránt várnak titeket olyan programok, mint „Állatok mikorszkóp alatt”, „Varázsóra”. És a rozsomák, ami nem többes szám! Annál több pécsi szállás közül tudtok választani.

10. Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

Este 10-ig találjátok nyitva a Tisza-tavi Ökocentrumot agusztus 30-án.  Láthattok búvármerülést az óriásakváriumban és mehettek este 7-ig kishajós kirándulásokra a Tisza-tavon. Tisza-tavi szállások itt.

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

11. Szegedi Vadaspark

Szegeden a programot a Vadaspark megnyitásának 30. évfordulójához kötődő rendezvénysorozatba illesztették. Ennek keretében minden hónapban más kontinensre koncentrálank. Az augusztus Afrikáé. Zenés, játékos programok estébe nyúlóan. Szegedi szállásra szükség lehet.

Fókatréning a Szegedi Vadasparkban

12. Veresegyházi Medveotthon

A medvék otthona is vár minden érdeklődőt az Állatkertek Éjszakáján. Látványos táncos megnyitó, kisoroszlánok bemutatása és elemlámpás kereső játék szerepel a napi-, vagyis esti renden, este nyolctól éjfélig. Veresegyházi szállást is találtok.

13. Veszprémi Állatkert

A Kittenberger Kálmán Növény és Vadaspark honlapján kéri, hogy „Látogass el hozzánk, ha látni szeretnéd az Állatkert másik arcát”. Este 9-ig ismerkedhettek az állatkert lakóinak titkaival. A Dinó-parkban zseblámpával T-rexen szörnyülködhettek, de szerencsére nem él. Utána jó éjszakát egy veszprémi szálláson!

Az állatokat szívesen nézegetjük. Az állatkertekben hasznos tudást is szerzünk róluk. Különösen ezen az éjszakán. Irány az Állatkertek Éjszakája!

SzállásTIPP: Hotel Pangea – Magyarország egyetlen állatkerti szállodája

A Hotel Pangea – Magyarország egyetlen állatkerti szállodája – ahonnan akár ébredés után az ablakból is csodálhatod az állatokat!

Még több belföldi szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Olvass még több állati helyről:


Exit mobile version