Site icon Szallas.hu Blog

Ha nyár, akkor Alsóörs! Meghoztuk a legjobb szállás- és programtippeket!


Régóta tervezed, hogy néhány napot Alsóörsön töltesz majd a nyáron? Esetleg ez a bájos kis település a kedvenced? Összegyűjtöttük azokat a szállásokat, ahol garantáltan élvezni fogod az alsóörsi kikapcsolódást, és természetesen hoztunk néhány ötletes programtippet is! Lazíts velünk a Balaton északi partján, irány Alsóörs!

TOP 5 szállás Alsóörsön, ahol garantált a kikapcsolódás a nyári napokon! 

Laroba Wellness Hotel Alsóörs

Olyan szállást keresel, ami közel van az Alsóörsi Községi Strandhoz, a hajóállomáshoz és a Somlyó-hegyi kilátóhoz, ráadásul még wellness szolgáltatásokat is igénybe vehetsz? Kipróbálnád, milyen a finn szauna csillagfénnyel, a sókamra parajdi sótéglákkal, és a sópezsgőfürdő? Foglalj szállást a bababarát wellness hotelben, ahova még a kutyádat is magaddal viheted. Mondj igent nyáron is a wellness élményekre!

Merse Apartman Alsóörs

A gyermekbarát, 4 lakásos, 16 férőhelyes apartmanház ideális választás, ha nagyobb baráti társasággal, vagy családdal utaznál Alsóörsre. A strand és a hajóállomás csak 10 perces sétára van, illetve a házhoz tartozik egy 6×4 méteres medence is. Egy kellemes reggeli, vagy éjszakai beszélgetés a teraszon szinte hozzátartozik majd a pihenéshez, ezt garantáljuk. A modern, fiatalos berendezésnek köszönhetően pedig haza sem akarsz majd menni innen.   

Bosa Vendégház Alsóörs

A 3 szobás, 6 férőhelyes vendégházban együtt, mégis külön pihenhet a család, a kertnek köszönhetően ráadásul a strandolás mellett grillezésre és bográcsozásra is van lehetőség. A vízpart csak 300 méterre van, ezért egy közös esti sütögetés után kényelmes sétát tehetsz a Balatonnál, miközben a kacsákat és a hattyúkat figyeled. Ha kimozdulnál, és magad mögött hagynád a szürke hétköznapokat, ez a vendégház lesz a kedvenced! 

Marina Hotel Alsóörs

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy egy olyan vitorlás hotelben töltheted a nyári szabadságod, amely a Balaton ötcsillagos kikötőjében található? Ha rabja vagy a vitorlázásnak, vagy most szeretnél közelebb kerülni hozzá, ez a hotel lesz a legjobb döntés, mert vitorlás hajó bérlésre, elektromos hajó bérlésre, és vízitaxizásra is van lehetőség.  A szálláshelyhez az Alsóörsi strand és a nagyhajó kikötő is közel fekszik!

Wooden Apartman Alsóörs

Olyan szállást keresel, amely vadregényes hangulattal vár Alsóörsön? Ez a kis ház tökéletes választás azoknak, akik nem vágynak pörgésre, ellenben szívesen napoznának, bográcsoznának, grilleznének a kertben. Szalonnasütésre és tárcsás sütés-főzésre is van lehetőség, ráadásul az 5 férőhelyes apartmanban macskákat és kutyákat is fogadnak. A parkolás és a wifi ingyenes, és hatalmas bónusz, hogy a kert elég nagy a labdázáshoz, frizbizéshez és kisbiciklizéshez is! 

Fesztiváloznál Alsóörs környékén? 

Általában nyaranta rendezik meg az alábbi fesztiválokat, amelyek mára összefonódtak a település nevével. Hangulatos koncertek, finom borok, sok kacagás és ezer élmény vár minden évben Alsóörsön.

21. Harley-Davidson Open Road fesztivál

A Harley-Davidson Open Road Fesztivál az ország legnagyobb motoros és zenei fesztiválja, ahol 4 nap alatt 3 helyszínen lépnek fel a hazai rockzene előadói. A fesztiválra bérletet és napijegyet is vásárolhatsz, sőt, a kemping területén sátorozásra is van lehetőség! 

21. Harley-Davidson Open Road fesztivál

13. Zorall Sörolimpia

Az augusztusi fesztiválon annyi koncert vár, hogy alig-alig tudsz majd választani közülük. Lazíts a Balaton partján a családdal vagy a barátokkal egy korsó jéghideg sör társaságában, és gyönyörködj a naplementében, miközben együtt énekled a fellépőkkel a kedvenc dalaidat! 

9. Paloznaki Jazzpiknik

Bár a Jazzpikniket nem Alsóörsön rendezik meg, érdemes a fesztivál miatt a szomszédos településre, Paloznakra látogatni. A paloznaki szőlőhegyen szervezett eseményen igazi piknik hangulattal várják az érkezőket! Találkozhatsz a legfinomabb helyi borokkal, a helyi termékekkel és fergeteges koncerteket hallgathatsz meg! 

9. Paloznaki Jazzpiknik

Tengernyi izgalmas program vár Alsóörsön! 

Vizes élményekre vágysz? Ülj fel a hajóállomáson egy menetrend szerint közlekedő hajóra, és csodáld meg Alsóörsöt a Balaton vizén ringatózva. Az élményvitorlázás szintén kihagyhatatlan program pároknak, akár borkóstolással vagy finom vacsorával egybekötve, a naplementében a fedélzeten!

Tudtad?

Az Alsóörs Községi Strand igazi gyerekparadicsom! A területen gyermekpagony, gyermekpancsoló öböl, gyermekanimáció és gyermekjátszóház is van! 

Alsóörs Községi Strand

Ha szívesen kirándulnál Alsóörs környékén, feltétlenül keresd fel a 17,5 méter magas Somlyó-hegyi kilátót, és a Csere-hegyi kilátót, amelyet gyalogosan és autóval is megközelíthetsz. Mindkettő építményről páratlan balatoni panoráma tárul a szemed elé!

Felfedeznéd a környéket? 

Autózz el Tihanyba a panorámáért, sétálj végig Balatonfüreden, a Tagore sétányon, borozz egyet Badacsonyban, vagy látogasd meg Keszthelyen a Festetics kastélyt. Gyerekekkel mindenképpen keresd fel a Veszprémi Állatkertet, vagy a Sümegi várat, Balatonedericsen pedig az Afrika múzeum tartogat meglepetéseket! 

Tagore sétány

Neked ajánljuk a pihenést Alsóörsön, ha

Foglalj szállást Alsóörsön a szallas.hu kínálatából, és nyaralj az északi part egyik legbájosabb településén! >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version