Site icon Szallas.hu Blog

Alvásbarát szállodák – ezeket még Csipkerózsika is megirigyelné

Alvásbarát hotelek, ahol édes a pihenés

Az embert már csak úgy tervezték, hogy napi többórás alvásra van szüksége. Az alvás minősége roppant fontos, éppen ezért az alvásnak világnapja is van, amelyet minden évben március közepén tartanak. Az alvás minőségét számos tényező befolyásolja, erre a szálláshelyek is igyekeznek odafigyelni. Igyekezetüket Alvásbarát Szállodák címmel díjazzák.

Március 19. – Az alvás világnapja

Az alvás világnapját március 19-én ünnepeljük azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet az egészség, az alvás, az életmód és a közlekedés összefüggéseire.

Orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze ezen a napon a világ számos országában azért, hogy az álmosság és az alvatlanság kezelésére sokkal több figyelmet fordítsunk.

Magyarországon emellett felhívják a lakosság figyelmét a stressz, a túlzott munkaterhelés és az egészségtelen életmód veszélyeire is.

Alvásbarát szálláshelyek magyar ötlet alapján

Magyar kezdeményezésre indították 2011-ben a Sleepfriendly, azaz Alvásbarát Programot, és a Sleepfriendly Hotel Award -ot (Alvásbarát Szálláshely Díj). A verseny indulása óta számos hazai és külföldi szállodát díjaztak már.

A programban részt vehetnek szállodák, vendégházak, vendégfogadók. Egyes szakemberek szerint sok esetben a kisebb szálláshelyek nagyobb figyelmet fordítanak a békés alvás körülményeire. Gyakorta a kényelmes ágy, otthonos szoba a legnagyobb vonzerejük.

Mitől lesz alvásbarát a szálláshely?

A program minősítői meglehetősen összetett szempontrendszer szerint értékelik az egyes szálláshelyeket.

Egy alvásbarát hotelben ezeket pontozzák:

Versenyből kizáró tényezők:

Díjnyertes hotelek, ahol az alvás nem játék

Alvásbarát szálloda Magyarországon 2022:

2022-ben a Oxigén Family Hotel Noszvaj nyerte el az alvásbarát hotel címet. 

A noszvaji hotel Magyarország első négycsillagos gyermek all inclusive szállodája, ami bababarát felszereléssel, gyerekbarát szolgáltatásokkal, baba-animációval, családi wellness birodalommal, és kalandparkkal várja vendégeit. A szálloda barátságos berendezéssel, kényelmes ágyakkal, illetve hazai és egzotikus ízekkel teszi különlegesebbé a pihenést. 

Alvásbarát szálloda Magyarországon 2021:

2021-ben a Párisi Udvar Hotel Budapest ***** nyerte el az alvásbarát hotel címet.

A hotel a főváros szívében, az V. kerületben helyezkedik el, a Párisi Udvar eredeti épülete a XIX. században épült, és a párizsi Passage des Panoramas ihlette. A szálloda szobáit és lakosztályait finom eleganciával alakították ki, különös odafigyeléssel a textíliák, a bútorzat és díszítőelemek kiválasztására. 

Alvásbarát szálloda Magyarországon 2020:

2020-ban a Donautica Étterem és Hotel **** nyerte el az alvásbarát hotel címet.

A hotel a Holt-Duna partján fekszik, tökéletes választás azok számára, akik zavartalan, nyugodt pihenésre vágynak. A komplexum 6 apartmannal és 11 egyedi szobával várja vendégeit a szekszárdi borvidéktől mindössze 20 km-re.

Alvásbarát szállodák Magyarországon 2019:

Lustálkodás luxusban – Hilton Budapest *****

2019-ben a budavári luxus szálloda, a Hilton Budapest nyerte el az alvásbarát hotel címet.

Keleti kényelemmel vár a Mala Garden Hotel Siófok ****+superior

Mala Garden Hotel Siófokot 2019-ben lett az egyik legjobb alvásbarát szálloda. A Balaton déli partján található, távol-keleti hangulatával csalogatja vendégeit.


Még több pihentető wellness szállás a Balaton déli partján >>

Alvásbarát szálláshely Magyarországon 2018:

Four Points by Sheraton Kecskemét****

A Four Points by Sheraton Kecskemét 2018-ban lett alvásbarát szálloda. Budapesttől egy órányi autóútra, Kecskemét belvárosától sétatávrara található. Az első magyarországi Four Points by Sheraton szállodát természetesen foglalhatjátok a Szallas.hu oldalán is! Foglalj ma, pihenj holnap >>

Alvásbarát szálláshely Magyarországon 2017:

Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok **** – pihenés a család minden generációjának

A Kolping Hotel Spa & Family Resorts 2017-ben lett alvásbarát szállás. A 2015-ben az Év Családbarát Szállása címmel kitüntetett alsópáhoki szálláshely két évtizede igyekszik minden korosztály igényeit kiszolgálni. Mindezt a Hévízi-tó és Balaton közvetlen szomszédságában!

Luxus hotelek, pihentető kényelemmel >>

Nemzetközi mezőny – alvásbarát szálláshelyek külföldön

Az eddig eltelt évek során számos külföldi szálláshely lett alvásbarát szállás. Díjazottak közt található a horvát Hotel Bellevue, Mali Losinj szigetén, a Halekulani Hotel Honolulu, Hawaii-on, a New York-i Waldorf Asrtoria vagy a londoni Hotel Ritz.

Mit vigyél magaddal egy alvásbarát szálláshelyre?


Vendégblogger beszámoló: “Pihenésre, úgy gondolom, mindig kell szakítani egy kis időt…” >>

Miért találjuk jónak az Alvásbarát szállodák kezdeményezést?

Egyértelműen növeli a fogyasztói bizalmat egy adott kategóriában átnyújtott, valós szakmai díj. Természetesen a Szallas.hu oldalán is rengeteg olyan szálláshelyet foglalhatsz, ahol kipihenheted a hétköznapok fáradalmait. Tudtad, hogy akár olyan szálláshelyeket is kereshetsz, ahol az átlagosnál nagyobb méretű ágyakkal várnak?

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)



Exit mobile version