Site icon Szallas.hu Blog

Amerikai körutazás Los Angeles, Las Vegas és San Francisco városaiban


Ma már, ha az ember összeszedi a bátorságát, potom összegért juthat repülőjegyhez, legalábbis amerikai viszonylatban. Akár már 70-80 ezer forintért is átrepülhetjük az óceánt és a szallas.hu-n is foglalhatunk szállást akár Amerikába is.

Las Vegas

Mi végül Las Vegas, Los Angeles és San Francisco meglátogatása mellett döntöttünk, ami legalábbis a nagyvárosokat illeti.

Las Vegas

Las Vegasba érkeztünk elsőként. Hogy mit is lehet csinálni Vegasban a szerencsejátékon kívül?

Rock Canyon

Érdemes ellátogatni a Red Rock kanyonba, ha az ember különleges természeti kincset szeretne látni. Vagy a Hoover-gát is könnyűszerrel elérhető, egy óra autóút nagyjából. Ez a gát látja el a sivatag közepén a szerencsejátékok hazáját árammal. Igazán érdekes élmény megnézni ezt a monumentális építményt.

Hoover-gát

Ha éppenséggel látogatásunk kizárólagos célja a szórakozás, annak már csak képzelőerőnk és pénztárcánk szabhat határt. Természetesen itt is van óriáskerék, éttermek százai, hullámvasút, kaszinó gyakorlatilag minden épületben található, ha más nem legalább egy játékgép.

Önmagában végig sétálni a főutcán már felér egy showműsorral, minden tele van világító, villogó épületekkel az utcák pedig beöltözött emberekkel. De ha ez sem lenne elég olyan híres műsorok közül válogathatunk, mint a Cirque du Soleil vagy a Blue Man Group. De fellép errefelé Céline Dion és a Britney Spears is és persze még sokan mások. Én személy szerint a Blue Man Group produkcióját láttam, és bevallom annyira nem nyűgöztek le, hogy másnak ajánljam.

Szállástipp:

Ha szállásfoglalásról van szó, akkor a kulcsszó a Las Vegas Strip, ugyanis ezen a 7 kilométeres szakaszon találhatóak a kaszinók, a szállodák nagytöbbsége és persze az igazi éjszakai élet.

Los Angeles, a filmek hazája

Miután kimulattuk magunkat Vegasban, tovább álltunk a filmek fővárosa felé, Los Angelesbe. A megjelölés nem csak a Hollywood signak szól, hanem itt található az Universal és Warner Brothers filmstúdió.

Universal Studio

Természetesen mindkét stúdióba „csekély” ellenszolgáltatás fejébe el lehet látogatni és meg lehet nézni, hol készültek kedvenc filmjeink. Mi természetesen mindkettőbe jó turistához híven el is látogattunk.

Ami engem meglepetésként ért, hogy az Universal stúdió inkább vidámpark, mint filmstúdió. Legalábbis, ha azt a részt tekintjük, ahova minket is beengednek. Ezzel szemben a Warner Brothers már sokkal inkább fókuszál a filmkészítés kulisszatitkaira.

Warner Brothers

Eme érdekességek mellett persze itt is el lehetne bogarászni még pár hetet. Az említetteken felül, mi csekélyke időnket a Griffith obszervatórium meglátogatásával, amit mindenkinek erősen ajánlok akár nappal akár éjszaka, töltöttük. Illetve kipróbáltuk az OUE Skyspace csúszdáját, ahol az épület falán kívül, a 69. és 70. emelet között, csúszdázhatunk. És végül, búcsúzóul bringáztunk egy pár órát Santa Monica strandján és betértünk az itteni vidámparkba.

Santa Monica strad

TIPP: Érdemes váltani Los Angeles kártyát, mi úgy válogattunk programot, hogy beleférjünk a kártya adta lehetőségekbe. Elég jól ki lehet használni, még a biciklibérlés is benne volt.

San Francisco

Itt volt utunk utolsó állomáspontja, így ebben a pár napban már kissé fáradtak voltunk.

San Fracisco utcáin

Szállástipp: Egy nagyszerű szállodában laktunk a 39-es móló közvetlen szomszédságában. Érdemes ide foglalni, innen minden könnyen elérhető gyalogszerrel.

Például maga a móló, ahol látványosság az itt pihenő fókák tömkelege, elég a szagot követni, nem fogjuk tudni eltéveszteni. Nagyszerű hely, én imádtam az ott incselkedő fókákat nézni.

Fókák napoznak a mólónál

Ha San Franciscóban járunk véletlenül se hagyjuk ki a Golden Gate hidat. Mi biciklit béreltünk, úgy szeltük keresztül. Kellemes egész napos elfoglaltság elbiciklizni a híd túloldalán elterülő kis városkába, majd onnan komppal vissza a kiindulási pontra.

Golden Gate-híd

Nem szabad kihagyni a San Franciscói villamost sem, hangulatában hasonlít Lisszabonra. A villamossal könnyűszerrel látogathatjuk meg a különféle nevezetességeket, mint a helyi kínai negyedet, a Coit Toronyot vagy éppen a kanyargós Lombard streetet. Ha maradt még bennünk lendület, az Alcatraz, ma már nem üzemelő, börtönszigetét is érdemes megnézni. Ide szervezett túrák mennek kizárólag, ahova érdemes több héttel érkezés előtt foglalni.

Amerika nagyvárosai nagyon izgalmast élményeket kínálnak. Mindezt abszolút kényelmes és turista- avagy emberbarát minőségben. Minden fel van készülve az ideérkezők igényeinek a kiszolgálására. Nem kellett azon gondolkodnunk egy pillanatig sem, hogy hol fogunk enni vagy inni, megszállni vagy vásárolni. Aki teheti, érdemes ide ellátogatni egy életben legalább egyszer.

/Fotók: Varga Nóra/

 


Exit mobile version