Site icon Szallas.hu Blog

A legjobb augusztus 20-i programok vidéken


Augusztus 20-án országszerte klassz kulturális és zenei programok várnak, hogy méltón megünnepelhessük államalapításunkat. A budapesti tűzijáték kétségkívül pazar látvány, de vidéken is ugyanolyan csodában lehet részünk. Megmutatjuk a 8 legjobb vidéki programot, ahol szuper hangulat vár kicsikre és nagyokra. A felsoroltak mindegyikébe ingyenes a belépés – ahol a több napos rendezvény során valamelyik nap fizetni kell, azt külön jelezzük.

Vidéki programok augusztus 20-án

Szent István Napi Zenei Fesztivál, Esztergom – zenerajongóknak kihagyhatatlan

A csodás Bazilikával a háttérben, a Duna mellett rendezik meg a tíznapos zenei fesztivált Esztergomban, ahol jobbnál-jobb koncerteken bulizhatunk. Tankcsapda, Punnany Massif, Anna and the Barbies… csak hogy egy párat említsünk. Mivel ezekre huszadika előtt kerül sor, belépőt kell fizetni, melyeket a helyszínen is meg lehet vásárolni. 20-án viszont már ingyenes a belépés; ekkor egyébként Király Viktor ad koncertet!

Dátum: 2019. augusztus 10. – augusztus 20.

Cím: 2500 Esztergom, Nagy-Duna sétány 1.

Szállástipp Esztergomban: Bazilika alatt Panzió

Bazilika alatt Panzió

További szállások Esztergomban >>

Bor és Kenyér Ünnepe, Siófok – a régió legnagyobb fesztiválja

A környék legnagyobb fesztiválja a siófoki hajóállomáson megrendezett Bor és Kenyér Ünnepe, mely minden évben rengeteg látogatót vonz. Idén is 5 napon keresztül ünnepelhetünk; a kenyérszelés és egyéb gasztronómiai programok mellett lesznek sztárfellépők, koncertek, és persze az elmaradhatatlan tűzijáték. A pezsgő hangulat garantált!

Dátum: 2019. augusztus 16. – augusztus 20.

Cím: 8600 Siófok, Krúdy sétány 2.

Segítünk szállást találni Siófokon >>

Ne feledjétek! Ha Siófokon foglaltok szállást, számos belépőhöz kaptok kedvezménykupont, mint például a kalandos Fordított Házhoz, a gyerekbarát Bella Állatparkhoz vagy éppen az adrenalinnal teli Motorcsónakos száguldáshoz!

Szent István Napok, Zalakaros – sokszínű programok az élményfürdő mellett

Zalakaros is kiveszi a részét a mókából, nem is akárhogy! 3 napon keresztül olyan programokkal várnak, mint kézműves kirakodóvásár, borház, fúvós koncert, táncegyüttes-fellépés, sőt, 19-én még Bud Spencer és Terence Hill Emlékzenekar élőkoncert is lesz! Az ünnepséget természetesen egy fergeteges tűzijáték zárja. A helyszín a zalakarosi Gyógy-és Élményfürdő melletti tér. Egy hosszúhétvége a zalakarosi fürdőben remekül összeköthető az ünnepséggel!

Dátum: 2019. augusztus 17. – augusztus 20.

Cím: 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér

Szállástipp Zalakaroson: Belenus Thermalhotel Zalakaros ***+superior

Szállások Zalakaroson >>

Mórikum Kultúr– és Fröccsfesztivál, Mór – a helyszín a lenyűgöző kastélykert

Móron találjuk a híres Lamberg-kastélyt, melynek tágas udvarán, csodás környezetben rendezik meg a kultúr– és fröccsfesztivált. A szuper akusztikának köszönhetően itt még élvezhetőbbek a koncertek, de ezen kívül italkóstolás és színházi előadások is lesznek. Kitűnő programok az augusztus 20-i hétvégére, Székesfehérvártól mindössze 30 km-re!

Dátum: 2019. augusztus 17. – augusztus 20.

Cím: 8060 Mór, Szent István tér 5.

A móri Lamberg-kastély

Ha szeretnéd látni, melyek még a legjobb nyári fröccsfesztiválok >>

Szállástipp Móron: Hétkúti Wellness Hotel Mór

Szállások a közeli Székesfehérváron >>

Szent István Napi Várjáték, Hollókő – vissza a középkorba!

Hollókőn igazi időutazáson vehetünk részt! A falu mellett található hollókői várnál beöltözött harcosokkal és mutatványokkal várnak, melyek felidézik Szent István korának napjait. Korabeli fegyverek széles választékát is megcsodálhatjuk, és beöltözős fényképezésen is részt vehetünk. Igazán autentikus élmény, amit a gyerekek is élveznek!

Dátum: 2019. augusztus 20.

Cím: 3176 Hollókő, Szállások út 30. (A vár előtti tér)

A hollókői vár

Szállások Hollókőn >>

Debreceni Virágkarnevál – az ország leglátványosabb fiesztája

A debreceni Virágkarnevál kétségkívül Magyarország egyik legnépszerűbb rendezvénye, ahol a karneválhangulat 20-án tetőzik, de már napokkal előtte is színes programokon vehetünk részt. Külföldi művészeti csoportok is ott lesznek a fesztiválon, emellett számíthatunk koncertekre, fényfestésre, 20-án pedig a híres virágkocsis-felvonulásra, ami igazán pazar látvány. Számos híres előadó gondoskodik a hangulatról, a kicsiket pedig gyerekprogrammal várják. Az ünnepséget fergeteges utcabál és tűzijáték zárja. Egyszer mindenkinek meg kell látogatnia!

Látványos programok a Debreceni Virágkarnevál hetén

Dátum: 2019. augusztus 14. – augusztus 21.

Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér

Szállástipp Debrecenben: Hotel Nagyerdő Debrecen

Még több debreceni szállás >>

Augusztus 20. Ünnepség, Győr – fókuszban a családi szórakozás

Igazi családi rendezvényről van szó, ahol a szervezők 3 napon keresztül gondoskodnak a kicsik és nagyok szórakozásáról. Mega vidámpark, vásárok, gyermekprogramok, és koncertek, Pápai Jocitól Majkáig… Egy percig sem fogunk itt unatkozni! A helyszín Győr külvárosa, a tágas és zöld Cirkusz tér.

Dátum: 2019. augusztus 18. – augusztus 20.

Cím: 9024 Győr, Marcalváros Cirkusz tér

Szállások Győrben >>

Szent István Napi Borünnep, Nagymaros – bor és zene a Dunakanyarban

A Dunakanyar csodás panorámája önmagában megér egy kiruccanást, hát még ha háromnapos borünnep helyszíneként szolgál! 11 borvidék több mint 20 borászata vár Nagymaroson, az italkóstoláshoz a zenei aláfestést pedig olyan előadók biztosítják, mint Nagy Feró és a Beatrice. Azonban lesz még jazz, operett és blues is, így igazán széleskörű a kínálat. A tűzijáték 19-én este lesz!

Dátum: 2019. augusztus 17. – augusztus 19.

Cím: 2626 Nagymaros, Fő tér, Duna part (Béla király sétány)

Szállástipp Nagymaroson: Gesztenye Vendégház

Ti hol fogtok ünnepelni? Még több szállás országszerte a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version