Site icon Szallas.hu Blog

Autós kirándulások Budapestről kevesebb, mint 2 óra alatt


Budapesten, a Clark Ádám téren áll a nulla kilométerkő, ahonnan a Magyarországon található egyszámjegyű főútvonalak hosszát számítjuk. A fővárosból számos irányba indulhatunk, ha kedvünk támad felkeresni egy-egy rég kiszemelt helyet, melyet autóval lehet a legkönnyebben megközelíteni. Most olyan autós kirándulóhelyek és kirándulások felé invitálunk, melyek kevesebb, mint 2 óra alatt elérhetőek a fővárosból. 

Autós kirándulások Budapestről kevesebb, mint 2 óra alatt

1.Visegrád

Visegrádot a 11-es számú autóúton, körülbelül 1 óra alatt érhetjük el Budapestről. A város örök kedvenc a kirándulók körében, ahol rengeteg program közül választhatunk. Felkereshetjük a Királyi Palotát, a Bertényi Miklós Füvészkertet vagy a Visegrádi Bobpályát. Természetjárók számára is kiváló kiindulópont Visegrád, hisz a környék bővelkedik túraútvonalakban. 

Visegrádi Királyi Palota

Ha megszállnál Visegrádon, itt foglalj: Provence Apartman Visegrád

A település központjában található a hangulatos Provence Apartman Visegrád, amely családok számára kiváló szálláshely Visegrádon. A különlegesen szép apartmanok teljes mértékben felszereltek, így semmiben nem szenvedtek majd hiányt. 

Provence Apartman Visegrád

2. Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark

A Velencei-tó közelében fekvő Pákozd – Sukorói Arborétum és Vadaspark legegyszerűbben az M7 autópályán a Balaton felé haladva érhető el, nagyjából 40 perc alatt. A park minden korosztály számára érdekes és változatos programokat kínál. Felmászhatunk a Panoráma-kilátóba, végigsétálhatunk az Erdészeti Tanösvényen, megtekinthetjük az interaktív Tájmúzeumot, gyerekek pedig kipróbálhatják az Óriás Kalandjátszóteret.

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark

Jegyárak:

A Velencei-tónál ezt a szálláshelyet ajánljuk: Andante Apartman Agárd

Családoknak és pároknak ideális választás az Andante Apartman Agárd, amely családias, bájos miliőjével minden vendéget elbűvöl. A 4 fő számára kényelmes szállás a Velencei-tónál központi helyen található, közel mindenhez. 

Andante Apartman Agárd

3. Vác

Vácot minden évszakban érdemes felkeresni, hisz rendkívül különleges programokat kínál ez a Duna-parti város. Az M2 autópályán haladva nem egészen 1 óra alatt oda is érhetünk. Andaloghatunk a gesztenyefákkal szegélyezett Duna-korzón, átsétálhatunk Magyarország egyetlen Diadalíve alatt, de nagyon szép a Hétkápolna kegytemplom és a hozzá vezető stációk sora is. Kalandvágyóknak kötelező a váci ártéri tanösvény meghódítása.

Hétkápolna kegytemplom és a hozzá vezető stációk

Váci kiránduláshoz válaszd ezt a szállást: Csillag Panzió Vác

A váci Csillag Panzió sokféle szobatípusa között családok, párok és egyéni utazók is megtalálják a számukra legjobbat. A patyolattiszta minősítésű szálláshelyen gyerekek 6 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak.

Csillag Panzió Vác

4. Királyrét – Szokolya

Természetbarátok közkedvelt célpontja a Börzsönyben Királyrét – Szokolya, amely a Kismarosról induló kisvasút végállomása és számtalan túra origója is. Központjából indul a 3 kilométer hosszú Királyrét Tanösvény, mely a környék legfontosabb látnivalóit köti össze. Királyrétig az M2 autópályán kevesebb, mint másfél óra az út Budapestről. 

Királyrét – Szokolya

Királyréthez közel ez az egyik legjobb szálláshely: Tornácos Vendégház Szokolya

Családok, társaságok számára kitűnő szálláshely a Börzsönyben a Tornácos Vendégház Szokolya, mely egy tornácos parasztház csodás átalakításával jött létre. A modern, átgondolt berendezésű vendégházban csak ti lesztek, így semmi nem zavarja majd pihenéseteket. 

Tornácos Vendégház Szokolya

5. RepTár Szolnoki Repülőmúzeum – Szolnok

4D mozi, katonai akadálypálya, vadászgép – szimulátor, valamint muzeális értékű hadirepülőgépek, helikopterek is megtekinthetők/kipróbálhatók a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban, ahová körülbelül 2 óra alatt érkezhetünk meg Budapestről az M4 autópályán. A számos különleges jármű mellett a gyerekeket tematikus játszótér is várja. 

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum – Szolnok

Szolnokon ezt a különleges szálláshelyet ajánljuk: Tulipán Villa Panzió*** Szolnok

A Tulipán Villa Panzió*** Szolnok maga a nagy betűs elegancia. Igényes, ízléses és kényelmes szobáiban egyéni utazók és párok ugyanúgy kellemesen érezhetik magukat, mint családok. A patyolattiszta szolnoki szálláshelyen kisgyerekesek számára babagondozási kellékekkel is készülnek.  

Tulipán Villa Panzió*** Szolnok

6. Jászberényi Állat- És Növénykert – Jászberény

Járjátok be a Jászberényi Állat- és Növénykertet egy csapat mókás pingvin társaságában! Ehhez az egyedülálló programhoz nem is kell olyan sokat utaznotok, hisz az út a fővárostól körülbelül másfél óra az M3 autópályán. A pingvinsétán kívül látványetetéseken is részt vehettek, illetve bebarangolhatjátok az Állatkertben található arborétumot. 

Jászberényi Állat- És Növénykert – Jászberény

Jászberényben ez az egyik legjobb szálláshely: Birs Panzió és Vendégház Jászberény

Wellness szolgáltatásokkal, lazító masszázzsal is várja vendégeit a Birs Panzió és Vendégház Jászberény. A szálláshely nagyszerű választás nagyobb társaságok, családok részére, hiszen egyidejűleg 15 vendéget is tudnak fogadni. 

Birs Panzió és Vendégház Jászberény

7. Kecskemét

Kecskemét, a „hírös város” talán nem az első úti célok között jut eszünkbe, ha autós kirándulást tervezünk, pedig a város rengeteg programlehetőséget kínál az ide érkezőknek. Az M5 autópályán kevesebb, mint másfél órát kell utaznunk ide. A Zsolnay – kerámiával díszített, országos hírű Cifrapalota kihagyhatatlan, nem csak az épület szépsége, de az itt működő Kecskeméti Katona József Múzeum kiállításai miatt is. Gyerekekkel kirándulva kötelező program a Kecskeméti Vadaskert meglátogatása, mely az ország legkisebb alapterületű állatkertje. Az extrém sportok kedvelőit várja a Birizdokart Gokart Stadion

Cifrapalota

Kecskeméten ezt a szállást válasszátok: Mediterrán Villa Kecskemét

A város villanegyedében található a Mediterrán Villa Kecskemét, közel a főbb látnivalókhoz. Családok és párok egyaránt kényelmes, modern szállást találnak itt. A szálláshely babagondozási kellékekkel is várja a kisgyerekes családokat.  

8. Gyöngyös és Mátrafüred

Gondolnád, hogy a Mátrába is felugorhattok kevesebb, mint másfél óra alatt az M3 autópályán? A hegység kapujának tartott Gyöngyös városában már a hamisítatlan mátrai hangulat fogad. A Mátra Múzeum tárlatán sok érdekességet tudhattok meg a térségről, de kifejezetten közel van ide a csodaszép mátrafüredi Sástó és a mellette álló kilátó is, melyeket autóval is megközelíthettek. 

A mátrafüredi Sástó

Ha Gyöngyösre látogattok, itt foglaljatok: Erdei Apartman Gyöngyös – Sástó

Családok számára remek választás az Erdei Apartman Gyöngyös – Sástó, mely nevéhez híven a gyönyörű Sástó közelében helyezkedik el. A családbarát fűthető faházban még csocsó is várja a vendégeket.

Erdei Apartman Gyöngyös – Sástó

Tankoljátok tele az autót és a szép őszi időt kihasználva kiránduljatok egy jót Budapestről! Ha szívesen eltöltenétek több napot is a kiszemelt helyen, a szallas.hu oldalán percek alatt lefoglalhatjátok a legjobb szállást >>

Ha távolabbi úti célokat is bevállaltok, akkor mindenképpen vegyétek fel a bakancslistátokra Magyarország páratlan lombkorona-tanösvényeit!

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version