Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramjaÍzkalandVidéki víkend

Autózd és edd körbe az országot – 10 különleges vidéki étterem 

2 perces olvasási idő

Idén nyáron vágj neki egy ízekkel teli kalandnak! Fedezd fel Magyarországot pompás fogásokat kínáló fantasztikus éttermeken keresztül! Ebben a cikkben olyan helyeket gyűjtöttünk most össze, ahol különleges ételek, vendégszerető kiszolgálás és a pazar környezet garantáltan felejthetetlen élményt okoz! Öveket bekapcsolni, irány az ország néhány különleges, vidéki étterme!

Autózd és edd körbe az országot – 10 különleges vidéki étterem 

1. Maurus Étterem és Borbár, Balatonfüred

A hely konyhája egy modern nemzetközi bisztró és egy mediterrán trattoria harmonikus elegye. Megjelenésével és konyhájával is prémium minőséget képvisel. Péntek esténként élő zene, szombatonként és vasárnaponként pedig gőzölgő kávé és ínycsiklandó reggelikínálat vár itt benneteket.

A forró napokon az óriási fagyipultjuk előtt is érdemes megállni, hiszen olyan különlegességeket találtok majd benne, mint a sacher, a somlói revolúció, a citromos mák, a barackos sajttorta vagy az othello sorbet

TIPP: Nyerj 7 millió forintos Kia álomautót a Szallas.hu és új hűségprogramjával! 2024. június 17. – augusztus 31-ig játszhatsz. Hű! de jó lenne a vadonatúj Kia Picanto! Játszok >>

2. Folly Arborétum és Borászat, Badacsonyörs

Badacsonyörs közel 120 éves örökzöld magánkertje egész évben tárva-nyitva áll a látogatók előtt. A hatalmas cédrusok és ciprusok árnyékában tett kényelmes séta után üljetek be a hely varázslatos panorámával rendelkező éttermébe, amely a vidék ízei mellett gyerekmenüvel is várja a családokat.

A birtokhoz tartozik a Folly család szőlője is, amelyből saját bort is készítenek, az itteni gyógynövényeket pedig akár szörp formájában is megkóstolhatjátok.

Autózd és edd körbe az országot – 10 különleges vidéki étterem 
Folly Arborétum és Borászat, Badacsonyörs

3. Bistro Sparhelt, Balatonfüred

A balatonfüredi Városháza szomszédságában találjátok a stílusosan berendezett Bistro Sparheltet, amely már kétszer is felkerült a Michelin Guide által ajánlott éttermek listájára. A konyhájukban pedig egy két Michelin-csillaggal is büszkélkedő séf készít friss régiós alapanyagokból olyan fogásokat, mint például a BBQ zeller steak vagy a tárkonyos-lestyános bárányraguleves.

Top szállások a Balatonnál az ízutazás mellé >>

Új Kia Picanto: kis autó nagy kirándulásokhoz: a 7 millió forint értékű, 2024-es, vadiúj Kia Picanto modell platinum felszereltségben, comfort csomaggal, Milky Beige színben vár. Városi kisautó, ami sportos, fiatalos és vagány külsejével, egyedi színeivel és LED-es nappali fényeivel kitűnik a tömegből. Egyedi belső tere pont olyan jól néz ki, mint amennyire kényelmes. Most meg is nyerheted az autót! Megnézem >>

4. Ferdinánd Bisztró, Kunmadaras

Változatos tájételekkel, autentikus környezetben vár benneteket a napsütötte Alföld szívében a Ferdinánd Bisztró. A kedves családi bisztró takaros hangulatával biztosan levesz majd benneteket a lábatokról. Ha itt jártok, feltétlenül kóstoljátok meg környék hagyományos kelttésztás tekercsét, a Ferdinándot, vagy a méltatlanul elfeledett paraszti ételt, a kötöttgaluska-levest.

Szuper szállások Kunmadaras környékén:

5. Bobajka Étterem, Tarcal

A zemplén ízei mellett populáris fogásokkal várja vendégeit a tarcali Andrássy Kúria & Spa étterme, a Bobajka. A helyi alapanyagokból készült ételek modern és friss köntösbe bújtatva, festői környezetben kerülnek itt a vendégek elé.

A 2023-ban Michelin-ajánlást kapott étteremben ne hagyjátok ki a hely névadóját, a mákos guba zempléni változatát, a bobajkát! Az ínycsiklandó fogásokat pedig öblítsétek le a Tokaj-Hegyalja borvidék valamelyik nagyszerű tételével.

6. Pajta, Őriszentpéter

Fékezzetek le Őriszentpéter felé járva is, és vegyétek célba a káprázatos fekvésű Pajtát, ahol az Őrség hagyományos ételeit a csúcséttermek szakértelmével és technológiájával készítik el nektek. A környék kincseiből készülő fogások nemcsak ízükben, hanem látványukban is el fognak bűvölni titeket. A Pajtában érdemes előre asztalt foglalni, mert jó híre és Michelin-ajánlása hamar megtölti vendégekkel. 

Autózd és edd körbe az országot – 10 különleges vidéki étterem 
Pajta, Őriszentpéter

Csodás szállások a Pajta közelében:

7. Natural Hill, Zebegény

Zebegényt és a Natural Hillt is érdemes bepötyögni a GPS-be, ha kulináris kalandra indulnátok. A Börzsöny kapujában található hely lélegzetelállító környezetben kényezteti vendégei ízlelőbimbóit. A birtok számára nagyon fontos a fenntarthatóság, ezért étlapot itt nem fogtok találni.

A séf minden délben és este friss, szezonális és helyi termelőktől beszerzett alapanyagokból alkotja meg mesterműveit. Az ökológiai szemléletet azzal is támogatják, hogy előzetes asztalfoglalást kérnek a vendégektől, így tudják konyhájuk hulladékát minimalizálni. Az egykori szőlőhegy tetején található vendéglő eddig már kétszer is felkerült a Michelin-ajánlások listájára

Foglalj szállást Zebegényben!

8. Olivolá Locale Italiano, Kecskemét

Akkor sem kell hosszú órákat autóznotok, ha a napsütötte Olaszország mediterrán ízeire vágytok. Elég elugrani a homokos Duna-Tisza közén fekvő Kecskemétre, ahol az Olivolá olasz szakácsa tradicionális olasz szabályok szerint főzi az ételeket. Kagylófélék, különféle halak, vagány rizottók, szaftos tésztafélék és természetesen ropogós pizzák idézik meg a vibráló Itáliát. A menüsort pedig a melegebb hónapokban eredeti olasz alapanyagokból és recept szerint készült fagyival is zárhatjátok.

Szállások a városban:

9. Alkimista Kulináris Műhely, Szeged

Magyarország talán legbájosabb Michelin-ajánlásos vacsoraéttermét Szegeden találjátok. A bámulatos látványvilágot és frissítő ízharmóniát tartogató étteremben három nyitott estén – csütörtökön, pénteken és szombaton – vacsorázhattok, de az asztalt előre le kell foglalni, mivel összesen 16 férőhelyük van.  

Szállástippjeink Szegeden:

10. Platán Gourmet, Tata

A tatai Öreg-tó partján is bámulatos, a természet ritmusához igazodó ízeket találtok. A Platán Gourmet lenyűgöző ételkompozícióit egy Michelin-csillagos séf álmodja meg, az alapanyagok pedig a hely saját kertjéből kerülnek ki. Ez pedig nemcsak a prémium minőséghez, hanem a fenntarthatósághoz is hozzájárul.

Autózd és edd körbe az országot – 10 különleges vidéki étterem 

A szezonalitáshoz illeszkedő degusztációs menü színes, virágos fogásai szemet gyönyörködtető mesterművek, amelyek miatt garantáltan érdemes autóba ülni. 

Fantasztikus szállások a gyönyörű Tatán:

Üljetek autóba, és ebédeljetek a lusta, nyári vasárnapokon az ország különböző pontjain!

6 különleges kirándulóhely Budapestről >>

(Képek: Szallas.hu, Facebook.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
63%
Imádom
Imádom
13%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
25%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%