Site icon Szallas.hu Blog

Az év 7 legszebb természetfotója Magyarországról – Bakancslistás látnivalók 2021-re


A szallas.hu idén nyáron meghirdette az „Itthon nyaralunk” című fotópályázatot, melyre óriási mennyiségű, több mint 16 000 fotó érkezett. Nevezni minden olyan képpel lehetett, amely Magyarország turisztikai látnivalóiról, programjairól készült. Nem győzünk hálásnak lenni ezúton is, mert bizony csak kapkodtuk a fejünket a számtalan fantasztikus kép és kompozíció láttán! Ezekből állt össze a következő TOP7-es lista, mely 2020-ban számunkra, kis hazánk 7 legszebb természetfotója . Persze minden fotó alapját, egy páratlan helyszín adja, így ne felejtsük el, hogy ezek a helyek valóban léteznek és akár karnyújtásnyira találhatóak tőlünk. Következzen hát egy igazi bakancslista!

Az év 7 legszebb természetfotója Magyarországról


1. Fertő-tó


Te is gyönyörködhetsz a madarak röptében, ha ellátogatsz a Sopronhoz közeli Fertő-tóhoz. Habár területének nagyja Ausztriában található, megismerheted a tó környékét például egy kellemes hajókirándulás keretében, amelyre a kerékpárodat is magaddal viheted. Szinte hihetetlen a látvány.

Fertő-tó

2. Hortobágy


Hazánk egyik legcsodásabb alföldi tája, a Hortobágy bekerült a National Geographic által 2021-re ajánlott legjobb úti célok közé, amely hatalmas elismerést jelent. Ezen a varázslatos természetfotón a Tejút csillagai tekintenek le a Hortobágyra. Jövőre te se hagyd ki ezt az élményt!

Hortobágy

Kíváncsi vagy, hogy a Hortobágy milyen helyekkel együtt érdemelte ki a 2021-es év legjobb úti céljai címet? Vagy éppen, hogy miket tartogat még az egyik legszebb természetfotó helyszín? Most összegyűjtöttük egy csokorba >>

3. Baja – Türr István kilátó

Páratlan szépségű környezetben, a Duna és a Sugovica összefolyásánál épült fel a Türr István – kilátó, amely mára Baja egyik jelképe lett. Az építmény korlátját számos lakat ékesíti, melyek rengeteg szerelmespár és baráti társaság látogatásáról tesznek tanúságot.

Türr István- kilátó

4. A Bokodi-tó lebegő házai


Mesés északi halászfalvakba repíti az érkezőket a bokodi Öreg-tó látványa, mely cölöpökre épített, színes házairól vált híressé külföldön is. A tóról készült remek fénykép is bizonyítja, hogy igazi bakancslistás látnivalóval állunk szemben, mely ráadásul csak egy órányira található Budapesttől. Az egyik legszebb természetfotó, ahol az épített környezet és a természet párosa teszi különlegessé a fotózás élményét.

Bokodi-tó lebegő házai

5. Zsámbéki romtemplom


A premontrei rend 800 évvel ezelőtt emelte ezt a templomot Zsámbékon, mely egy későbbi földrengés következtében omlott össze, ám ahogy ezen a különlegesen jól sikerült fotón is látható, szépségét és nagyságát még így is megőrizte.

Zsámbéki romtemplom

6. Nyúli pincesor


Kitűnő fotótémának bizonyult a mesefilmekbe illő nyúli pincesor is. Itt találhatóak Európa legmélyebb, löszbe mélyített pincéi, melyek némelyike 200 éves is megvan már. A Pannonhalmi Borvidékhez tartozó Nyúl község kiváló borai messze földön híresek.

Nyúli pincesor


7. Erdőbényei Bányató


Ha eddig nem vetted fel a listádra az Erdőbényei bányatavat és tengerszemet, ez a bűvös fotó garantáltan vonzóvá teszi számodra a zempléni bányatavat. Türkizkék víz, zöld erdők és hegycsúcsok várnak itt rád, húzz hát bakancsot és jövőre keresd fel a helyet.

Erdőbényei Bányató


Ha felfedeznéd ezeket a csodálatos helyszíneket, az alábbi szálláshelyeink között megtalálod a legjobbakat a közelben.

Szállásajánlatunk a Fertő-tó mellett:


Madárlátta Vendégház Fertőrákos
Családok és párok számára is tökéletes választás a természetközeli hangulatot árasztó Madárlátta Vendégház Fertőrákos. Ha szeretnétek felfedezni az év egyik legszebb természetfotója helyszínt, akkor jó hír, hogy a szálláson ingyenesen kölcsönözhettek kerékpárt is.

Madárlátta Vendégház Fertőrákos

Itt szállj meg a Hortobágy közelében:


Vida-lak Berekfürdő
Családok és kisebb társaságok számára az egyik legjobb szálláshely a Hortobágy közelében a Vida-lak Berekfürdő. Az önálló kiadó vendégház a népszerű fürdőtől néhány percnyire található.

Vida-lak Berekfürdő

Baján ezt a szállást válaszd:


Szlavi Apartman Baja
Akár párosan, akár családdal pihennétek a Duna parti városban, a Szlavi Apartman Baja nagyszerű választás. A szálláshely patyolattiszta minősítésű, korszerű, és minden szükséges eszközzel felszerelt.

Szlavi Apartman Baja

Erdőbényén ez az egyik legjobb szálláshely:


Turján Vendégház Erdőbénye
Egyéni utazók, párok és családok egyaránt szíves fogadtatásra találnak a Turján Vendégházban Erdőbényén. A bababarát szálláshelyre kutya és macska ingyenesen bevihető.

Turján Vendégház Erdőbénye

Magyarország legkisebb szegleteiben is találhatunk valami egyedit, csodaszépet, melyet érdemes megismerni, lefotózni.
Készítsétek el 2021-es bakancslistátokat, és mutassátok meg jövőre, hogy mely képek lettek szerintetek az év 7 legszebb természetfotója Magyarországról. S akár kiválaszthatjátok a hozzájuk passzoló szálláshelyet is oldalunkon vagy applikációnk segítségével.

(Fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
Exit mobile version