Site icon Szallas.hu Blog

Badacsonyi Tűzgyűrű tanösvény – Pillants be a vulkánok világába!


A Badacsony az egyik kedvenc helyed a Balaton északi partján? Nem csodáljuk, a környék számos kirándulóhelyet és látnivalót tartogat a vizes programok mellett. A Tűzgyűrű tanösvény állomásai természeti kincsekkel és lenyűgöző panorámával várnak, ne hagyd ki az élményt!

Milyen élményekkel vár a Tűzgyűrű tanösvény?

A szabadon látogatható Tűzgyűrű tanösvény Badacsony legszebb részén halad, erdei környezetben, és felöleli a környék szemet gyönyörködtető természeti értékeit. 

A 4 km-es túra minden korosztály számára hangulatos kirándulást ígér, babakocsi helyett azonban babával érdemes inkább hordozókendővel útnak indulni a terep jellege miatt. 

Foglalj szállást Badacsonyban >>

A kutyabarát kirándulóhelyet a Badacsony-hegy déli oldaláról, a Kisfaludy-ház felől lehet megközelíteni. 

Bazalttornyok

A Tűzgyűrű tanösvény állomásai:

Rózsakő  emblematikus helyszín Badacsonyban azok számára, akik romantikus élményeket keresnek, ugyanis a bazalttuskóról úgy tartják, hogy ha egy fiú és egy lány a Balatonnak hátat fordítva leül rá, még abban az esztendőben jegyesek lesznek. 

A következő állomás a Páholy-kilátó, ahonnan a lépcsősor megmászása után mesés kilátás nyílik a tomaji öbölre és az Örsi-hegyre. Badacsony legnépszerűbb látnivalója a 437 méteres magasságban található a Kisfaludy-kilátó. A 18 méter magas kilátó 360 fokos körpanorámával ajándékoz meg, körülötte piknikezésre is van lehetőség. 

Kisfaludy-kilátó

Ha tovább haladsz, megcsodálhatod a Kő-kapu kőoszlopait, amelyek valóságos kőtengerként, kőfolyásként terülnek el körülötted, a Klastrom-kút vizéből pedig nyugodtan ihatsz is. Egykor a közelben állt a Szent Imréről elnevezett pálos kolostor

Pálos kolostor romjai

A következő állomás a Rodostó turistaház, majd a Bujdosók lépcsője, amely nem kis kihívást tartogat számodra, ugyanis összesen 464 lépcsőfokból áll. Szakaszait pihenők választják el egymástól. 

Tördemici kilátóhely lesz az egyik kedvenc állomásod, innen látható a Szent György-hegy tetejénél a bazaltorgonás, a távolban pedig a Keszthelyi-hegység vonulatait is felfedezheted. 

A Ranolder-kereszthez érve egy 400 méter magasan álló óriási kőkereszt vár a hegy párkányán. A kereszt mellől, és a Harangozó-bércről szintén megcsodálhatod a rendhagyó balatoni panorámát. 

Bakancslistás badacsonyi programok és látnivalók 

Ha szereted a vizes élményeket, és alig várod, hogy közelebbről is megismerd Badacsony Balaton-partját, kezdd a sétát a mólón, ahonnan a déli part látványa tárul eléd. Innen indulnak a kirándulóhajó járatok, amelyek Badacsony hajóállomásáról Balatonboglár, Fonyód és Balatonlelle irányába is közlekednek. 

Programok az északi parton >>

A hajózás után a nagy nyári melegben érdemes csobbanni a Balatonban. Badacsonytomaj strandja, az Egry József strand a kisgyermekes családok és a vízi sportok kedvelői számára is remek választás. 

Hajókirándulás Badacsony közelében

A badacsonyi Egry József Emlékmúzeumban megismerheted a Balaton festőjének, és családjának egykor otthont adó villaépületet, amely napjainkban múzeumként működik. A festő minden napszakban megfestette a Balaton arcát, ha igazi Balaton-rajongó vagy, érdemes felkeresned a múzeumot, ahogyan a Szegedy Róza-házat is. 

Badacsonytomajban a kulináris kalandozás is izgalmas program. Ha itt kirándulsz, feltétlenül kóstold meg a helyi borokat, és azokat az ízeket, amelyekkel a környék éttermei várnak. Ezekben az ízélményekben biztosan nem fogsz csalódni! 

TunkolóTütü

Látnivalók a környéken >>

Akár egynapos, akár többnapos látogatást tervezel Badacsonyban, garantáltan élvezni fogod a kikapcsolódást. Jöhetsz a családdal, vagy akár a barátokkal, vonattal vagy autóval, számos programot szervezhetsz az északi part egyik legszebb pontján. 

Foglalj szállást a Tűzgyűrű tanösvény közelében, és máris indulhat a kaland! 

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version