Site icon Szallas.hu Blog

12 hónap, 12 utazási tipp – Bakancslistás helyek Magyarországon


Bár még nem ért véget a 2018-as év, mi már lelkesen tervezgetjük, mi mindent fogunk csinálni jövőre. Általában van egy bakancslistánk, ami soha nem teljesül száz százalékban, de mindig akad rajra olyan, amit kipipálhatunk, és elraktározhatunk az élményeink közé. Nektek is összeállítottam egy szuper listát 12 hónapra, 12 hazai utazási tippel, melyek közül többet már mi is kipróbáltunk, és van köztük olyan is, ami a jövőbeni terveink között szerepel. Bakancslistás helyek Magyarországon!

Januári relaxálás

A december nálunk mindig mozgalmas, ilyenkor a családé és a barátoké a főszerep, jövünk-megyünk, vagy éppen mi fogadunk vendégeket. Éppen ezért januárban jólesik egy kis relaxálás, amikor elfelejthetjük az elmúlt hetek nyüzsgését. Olyan helyeket keresgélek, ahol van lehetőség a szabadban dézsában fürödni, mert óriási élmény lehet a meleg vízből csodálni a téli természetet.

Egyelőre a demjéni Dézsafürdő Vendégház és a noszvaji Erdei Kisház között vacillálunk.

Február: farsangolás Miskolcon

Régen jártunk már a városban, ezért lassan itt az ideje, hogy újra felkeressük Miskolcot. 2019. február 22-től 24-ig nagyszabású farsangi programokkal várják az érdeklődőket, ezért érdemes a látogatást ekkorra időzíteni. Ha pedig erre járunk, akkor nem fogjuk kihagyni a miskolctapolcai Barlangfürdőt és a felújított diósgyőri várat sem.

Miskolctapolcai barlangfürdő

Márciusban busójárás

A mohácsi busójárás kis túlzással már vagy tíz éve szerepel a bakancslistánkon, de valahogy sosem keveredünk arra az évnek abban az időszakában. Talán idén törik meg a jég? 2019. február 28. és március 5. között kiderül!

Mohácsi busójárás (fotó: shutterstock)

Szállást keresel Mohácson? Foglald le most! >>

Április: hagyományőrző húsvét

Nagy rajongója vagyok a hagyományőrző húsvéti programoknak. 2018-ban a szentendrei Skanzenben jártunk, 2019-ben pedig Hollókő a cél. Aki a tömeget nem szereti, annak kitűnő választás lehet Mezőkövesd is, ahol a hollókőihez képest családiasabbak a programok, és talán nincs akkora tömeg sem.

Húsvét a szentendrei Skanzenben

Tipp: szállást érdemes jó előre keresgélni, mert ezeket a hétvégéket nagyon gyorsan lefoglalják.

Májusi szezonnyitó túra

Télen is szívesen kirándulunk, de azért tavasszal mégiscsak élvezetesebb, hiszen nem kell már annyi ruhát magunkra aggatni, ráadásul a tavaszi virágok mindig lenyűgöznek.

Egri vár másolata Pilisborosjenőnél

Nekünk az egyik kedvenc májusi kiruccanásunk volt az egri vár másolatának felkeresése Pilisborosjenőnél, és a közelben lévő Garancsi-tó, ahol az Üvegtigris büféje áll, sőt, némelyik hétvégén még nyitva is tart! Bátran ajánlom mindenkinek, mert kellemes kis séta.

Üvegtigris büfé

Júniusi pünkösdi hosszú hétvége Aggteleken

Aggtelek nagy kedvencünk, egyrészt a csodálatos cseppkőbarlangok miatt, másrészt pedig, mert szuper túraútvonalak vannak a környéken. Aki már unja az Aggteleki rövidtúrát, vegyen helyette részt a Vörös-tói középtúrán, vagy nézze meg a Rákóczi-barlangot.

Aggteleki-karszt

Július: szabadtéri színház Szegeden

Még sosem voltunk, de 2019-ben talán sikerül megnézni valamelyik fergeteges előadást a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében. A műsor már olvasható a rendezvény honlapján. Persze, ha itt járunk, akkor egy kis városnézés is bele fog férni.

Szállások Szegeden >>

Augusztusban irány a Mátra!

Bár ilyenkor az ország számos pontján tartanak különféle megemlékezést, és ünnepséget, mi ilyenkor igyekszünk minél messzebb kerülni a fővárostól és a nyüzsgéstől. 2018-ban a Mátrára esett a választásunk, egészen pontosan Parádsasvárra. Annyira megszerettük a környéket, hogy talán hagyományt teremtünk, és 2019-ben is itt töltjük a hosszú hétvégét.

Mátra és a Kékestető ősszel

Tipp: A Szallas.hu oldalán egy szuper kis apartmant sikerült foglalnunk a Flóra Apartmanházban, ami a település csendes kis zsákutcájában található az erdő szélén.

Szeptember: Szilvanap Szilvásváradon

Ősszel rengeteg szüreti mulatság közül válogathatunk, de én most egy különlegesebbet ajánlok, méghozzá a szilvásváradi Szilvanapot.

Szilvásvárad, Fátyol-vízesés

Bár a 2019-es dátum még nem nyilvános, de érdemes figyelni, mert már évek óta szeptemberben rendezik meg ezt a különleges gasztronómiai fesztivált, ahol a főszerep természetesen a szilváé, amivel minden formában lehet itt találkozni. Mellette pedig ki ne hagyjátok a Szalajka-völgyet és a csodás Fátyol-vízesést!

Októberi feltöltődés Mezőkövesden

A hűvös ellen nincs is jobb, mint egy jó meleg termálfürdőben áztatni magunkat. Így még az esős október is elviselhetőbb. Az én ajánlatom Mezőkövesd, mert itt a Zsóry fürdőn kívül is találni bőven programot, így, ha már kellően kiáztattuk magunkat, akkor jöhet egy kirándulás a Hadas városrészben.

Mezőkövesd ősszel

Novemberi jeges programok

Lillafüred vízesését már volt szerencsénk befagyva látni, és tényleg igazán különleges látvány volt. Amit pedig régen szeretnék megnézni, az a Balaton télen. Sokan csak úgy gondolnak a környékre, mint nyári célpont, pedig télen is gyönyörű. Már csak az kell, hogy 2019 novemberében beköszöntsön az igazi tél.

Lillafüredi vízesés télen

Adventi vásározás decemberben

Az elmúlt években három nagy kedvencem lett: Szentendre, Óbuda, és Újpest karácsonyi vására. Ezeket a helyeket egészen biztos, hogy fel fogjuk keresni, de az is lehet, hogy bővül a kör. Ti mit ajánlanátok?

Advent Óbudán

Mit szóltok a bakancslistához? Felkeresitek valamelyik helyet? Esetleg van sajátotok?

/Fotók: Bene Marianna/


Exit mobile version