Site icon Szallas.hu Blog

Balatonfüred, a magyar tenger gyöngyszeme – látnivalók, programok, szállások


Igazán különleges úti célt szemeltünk ki nektek a magyar tenger partján, mely izgalmas látnivalókban bővelkedik. Elkalauzolunk titeket az Anna-bálok színhelyére, az árnyas Tagore sétány otthonába, ahol pazar borokat kóstolhattok, hajókázhattok, strandolhattok és még aquaparkban is csobbanhattok. Irány Balatonfüred!

Rátok is hamar átragad majd a különleges, mediterrán hangulat, ha nyáron az árnyas Tagore sétány közel százéves fái alatt andalogtok, melynek első hárscsemetéjét még a híres indiai költő, polihisztor, Rabindranáth Tagore ültette el 1926-ban. Ráadásul a környék ezer kalandot is tartogat… mutatjuk mit!

Tagore sétány

Sokszínű vízivilág és hajókázás a hullámokon

A Tagore sétányon fekszik a tengeri emlékeket idéző hajóállomás, melynél katonás sorban támasztják egymást a vitorlások. Ballagjatok ki a mólóra, és váltsatok jegyet a BAHART egyik járatára, ahonnan Tihanyba és Siófokra is eljuthattok. Ezt a programot garantáltan nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is imádni fogják!

Hajókirándulás a Balatonon

Érdemes betérni a kétszintes, modern Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpontba is, melynek falai között 15 édesvízi- és 2 tengeri akvárium, valamint 2 terrárium kapott helyet. Bónuszként pedig egy csodaszép kerti tó lakóival is megismerkedhettek. 

Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont

Ha pedig már kellően elfáradtatok, akkor álljatok meg egy kicsit a buja növényzettel tarkított rózsakertben a part mentén, ahol pihenőpadokon, láblógatás közben csodálhatjátok meg a meseszép környezetet és hallgathatjátok meg a hullámok hangjait! 

TIPP: Augusztusban ráadásul különösen ajánlott felkeresni Balatonfüred híres sétányát, ugyanis hagyományosan ilyenkor rendezik meg a Borheteket! Itt a környék legjobb nedűibe hörpinthettek bele, és izgalmas gasztroélményekben is részetek lehet. Ha még több, folyamatosan frissülő balatonfüredi tipp között böngésznétek, akkor ajánljuk figyelmetekbe a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület honlapját is >>

Ahol jól jön a bakancs…

Biztosak vagyunk benne, hogy nem csak a passzív, hanem az aktív kikapcsolódás kedvelői is hamar szívükbe zárják majd Balatonfüredet. Hiszen ideális úti cél lehet egy jó kiránduláshoz, kalandparkozáshoz vagy csobbanáshoz is…

Lélegzetelállító panorámára vágytok? Akkor másszátok meg a Tamás-hegyet, melynek tetején a háromemeletes Jókai kilátó magasodik. Innen káprázatos látvány tárul majd a szemetek elé. Ha pedig nem szeretnétek sokat kutyagolni, akkor a hegy lábánál álló kereszttől is rátekinthettek Balatonfüredre és a Tihanyi-félszigetre. 

Jókai-kilátó

Az extrém élmények kedvelőinek is készültünk meglepetéssel. Egy jó kis adrenalin fröccsre érdemes betérni a 71-es út mentén található Extrém Kalandparkba. Tegyétek próbára a bátorságotokat a bringaparkban, a kötélpályákon vagy a 18 méter magas mászófalon is! 

„Nekem a Balaton a Riviéra!”

Egy jó nyaralás elengedhetetlen része a fürdőzés – különösen akkor, ha a célpontunk a Balaton. A számos élményelemet rejtő Esterházy strand 450 méteres partszakasszal, hatalmas parkrésszel, sportpályákkal, vízi kalandokkal, játszótérrel, medencékkel és gyermekpancsolókkal várja az érkezéseteket. 

Vagy szeretnétek egy kis vízi csúszdázással, hullámmedencével és lassú folyóval megbolondított extrém kikapcsolódást? Ebben az esetben az Annagora Aquaparkot nektek találták ki! Élvezzétek ki a zamatos koktélokat, a masszírozó pezsgőfürdőket és a színes szaunakínálatot is!

TIPP: Ó, és majdnem elfelejtettük mondani, hogy ne felejtsétek el megsimogatni a kikötőnél található Halász és Révész szobrát, ugyanis a legenda szerint, aki a két alak csizmáját megsimogatja, az biztosan visszatér még a Balaton északi partjának fővárosába!

Szállástippek Balatonfüreden: 

Taverna Vendégház és Étterem Balatonfüred

Taverna Vendégház és Étterem Balatonfüred

Jacuzzi Apartman Balatonfüred

Jacuzzi Apartman Balatonfüred

d.Five Balaton Sétány Kuckó Balatonfüred

d.Five Balaton Sétány Kuckó Balatonfüred

Még több balatonfüredi szálláshelyet találtok a szallas.hu oldalán! Érdemes körülnézni! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version