Site icon Szallas.hu Blog

Balatonfüreden télen sem áll meg az élet!


Hol vannak már azok az idők, amikor Balatonfüreden (és a teljes Balaton-parton is) szeptemberben lehúzták a rolót az éttermek, kávézók és legközelebb csak jövő nyár elején nyitottak ki? Az elmúlt években változni látszik ez a tendencia, hiszen a strandszezon előtt és után is válogathatunk a jobbnál jobb Balaton-parti programok közül.

Balatonfüred télen

Elég csak megnézni Balatonfüred éves rendezvénynaptárát, ahol januártól decemberig számos fesztivál, koncert és egyéb kulturális rendezvény kapott helyet. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legizgalmasabb balatonfüredi eseményeket novembertől december végéig, válogassatok kedvetekre és töltsétek meg élettel a Balaton-partot télen is!

Novemberi programok

Nov.17. 18 óra Kováts Kriszta és Nyári Krisztián estje Zsidó Kiválóságok Háza
Nov. 24. 18 óra Tom Lumen koncert

– Jazz, pop, feldolgozások gitáron

Arácsi Népház
Nov. 24-25. Füred Gastro – gasztronómiai fesztivál koncertekkel Vitorlás tér
Nov. 30. Betlehem-állítás Piros templom tere

Füred Gastro – A régió legjobb éttermei és borászatai egy helyen

Balatonfüred első gasztronómiai fesztiválján vadételeket és a hozzájuk ajánlott balatoni borokat lehet kóstolni november 24-25. között. A Pannon Gasztronómiai Akadémiának köszönhetően tíz kiváló vidéki étterem kínálja ételeit, amelyekhez a Rizling Generáció által kiválasztott legizgalmasabb borok járnak.

Itt lesz a Sparhelt Bistro, a Kistücsök Étterem, a Márga Bisztró, a Paletta Bisztró, a Söptei Étterem, a Neked Főztem, a Konyhám, a Kalóz Bisztró, a Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem. Az édesszájúakról a Karolina kávéház csapata és a Péklány gondoskodik.

November 24. szombat
10.00 Óriásbábos utcaszínház – vásári jellegű mutatványos előadás, felvonulással, kikiáltóval
12.00 Füred Dixieland Band koncert
16.00 Holló muzsikások: Borlegendák – Élő, színpadi koncertműsor
18.00-19.20 Waldeck koncert
20.00-21.20 Deladap koncert

November 25. vasárnap
10.00 A gólyalábas mutatványos kompánia – látványos utcai felvonulás, vásári komédia
13.00-14.20 Budapest Bár koncert
16.00 Huzella Péter verses, zenés, bordalos műsora

Szombaton 10-22 míg vasárnap 10-17 óra között látogatható a gasztronómiai fesztivál.

Decemberi programok

December 2. Advent fényei Balaton Szabadidő Központ
December 3-8. Gyermekkönyvhét Városi Könyvtár
December 14. Gyermekkórusok karácsonyi hangversenye Balaton Szabadidő Központ
December 20. Felnőtt kórusok karácsonyi hangversenye Piros templom
December 23. Arácsi Karácsony Arácsi Népház

Szállást keresel Balatonfüreden?

Az Anna Grand Hotel Wine & Spa****-t ajánljuk! A nagy múltú, elegáns szálloda nem csak a karácsonyi, hanem már az adventi időszakban is gondot fordít arra, hogy a vendégek érezzék a karácsony közeledtét. A lobby és a recepció környéke is ünnepi köntösbe öltözik, aki pedig meghitebb ünnepekre vágyik, a szobába is kérhet feldíszített karácsonyfát – díj ellenében.

Anna Grand Hotel Wine & Spa Balatonfüred****

A cukrászdában karácsony időszakában fűszeres forralt bortal és forró teával várják a vendégeket. A kínálat is igazodik ebben az időszakban az ünnepekhez. A vendégek Szenteste az ünnepi vacsora elfogyasztásához választhatnak helyszínt, a díszteremben és az étteremben is elfogyaszthatják a karácsonyi menüt.

December 25-én este élő zene szórakoztatja a vendégeket (Louis Armstrong show), a téli szünetben, december 25-30. között gyermekanimációval és izgalmas programokkal várják a családokat.

Programajánló az Anna Grand Hotelben: IX. Borbála napi Borbál december 1-jén

Elevenítsük fel együtt a régi bálok hangulatát 2018. december 1-jén Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel báltermében, az Anna-bálok helyszínén. Kóstold meg a Balaton régió jeles pincészeteinek friss borait és döntsd el Te, melyik bor nyerje az Újbor versenyt 2018-ben!

A hotel wellness részlege

Ötfogásos gálavacsora a ház és a régió borainak korlátlan fogyasztásával, tombola, hajnalig tartó tánc vár mindenkit az Anna Grand Hotel Dísztermében. A bál utáni pihenést a szálloda wellness és spa részlege garantálja.

Foglald le téli szállásod a balatonfüredi hotelben >>

 


Exit mobile version