Site icon Szallas.hu Blog

Balatongyörök tarol idén! – Szédületes tippek, ha a családdal nyaralsz


Balatongyörök népszerűsége évről évre egyre nő. Miért? Mert a település családbarát programjai, izgalmas kirándulóhelyei, balatoni strandja, kikötője és kilátói olyan élményekkel várnak, amelyek még akkor is visszacsalogatnak a községbe, ha eredetileg úgy tervezted, hogy idén más célpontot keresel magadnak a nyaraláshoz. Utánajártunk, mely látnivalók és programok nem hiányozhatnak az idei pihenésedből sem!

Balatongyörök tarol idén! – Szédületes tippek, ha a családdal nyaralsz

Hajózz Balatongyörök legszebb vízparti részén!

Ha a Balatonon pihensz, szinte biztos, hogy a hajózás is felkerül a „to do” listádra. Balatongyörökről indulnak menetrendi hajójáratok Keszthelyre, Badacsonyba, Balatonmáriafürdőre, Fonyódra, Balatonlellére és Szigligetre is. Ráadásul ha Morzsi kutya is veled tart a nyaralásra, ezekre a hajójáratokra magaddal viheted, persze kizárólag szájkosárral és pórázzal.

Legjobb szállások a kikötő közelében >>

Tipp! Az aktuális árakról, menetrendről és a legfontosabb tudnivalókról a Balatoni Hajózási Zrt. weboldalán találsz részletes információt. 

Balatongyörök Hajóállomás

Csobbanj a fergeteges Balatongyöröki Strandon! 

A Balatongyöröki Strand igazi víziparadicsom, családi kikapcsolódáshoz szuper választás. A hosszú, 120 méteres homokos partszakasz, az árnyat adó fák és a napozásra alkalmas részek aránya, és a számos szolgáltatás téged is meggyőz arról, hogy akár gyerekekkel, akár baráti társasággal nyaralsz, ez a strand megfelel majd az elvárásaidnak. 

Családbarát szálláshelyek a strand közelében >>

Balatongyöröki Strand

A csemeték nagy kedvence a játszótér, a gyermekmedence, és a vízicsúszda, a szülők pedig általában nagyra értékelik a gyermekanimációs szolgáltatást. Ha kedveled a vízi sportokat, a strandröplabda, szörfoktatás, kajak és kenubérlés, teniszpálya, vízi aerobic, vízilabdapálya, és vízi kosárlabda csak rád vár. 

A vízibiciklizés szintén hangulatos családi program. Próbáld ki a napozóstéget is, napozás közben a strandrádió garantáltan szórakoztat majd! 

A biztonságról a vízimentők és az orvosi felügyelet gondoskodik, plusz szolgáltatásként igénybe veheted az értékmegőrzőt, kerékpártárolót, sportszerkölcsönzőt, és az ingyenes parkolót is. 

Szállástipp! 

A Hotel Panoráma a Balatongyöröki strand fölött fekszik, felújított, modern szobáival igazi bababarát paradicsom. Uszodával, élményfürdővel, szaunával, gőzkabinnal, napozóterasszal és kulináris élményekkel várja azokat a pihenni vágyókat, akik számára egyaránt fontos a nyugodt pihenés, és a közeli kirándulóhelyek széles választéka. 

Hotel Panoráma Balatongyörök***

Csodáld meg a balatoni panorámát Balatongyörök kilátóiból! 

Balatongyörök négy kilátóval várja azokat, akik örömmel kiegészítenék a nyaralást egy kis kirándulással. Te is szívesen megnéznéd a kilátók egyikéből (vagy mindegyikéből) a panorámát? A Bél Mátyás-kilátó, a Szépkilátó, a Padkűi-kilátó és a Batsányi-kilátó csak rád vár! 

Kutyabarát szállások Balatongyörökön >>

A Szépkilátó felé tartva találkozol majd a Római-forrással, amely a domb lábánál található, és amelyhez közel egy római kori villaépület maradványait is megtekintheted. A Szépkilátótól induló piros háromszög jelzésen elérheted a Batsányi-kilátót, bár tudnod kell, hogy ez az útvonal igen nehezen járható. Érkezhetsz a Szerelemdombon keresztül is, vagy a Bélapi pihenőtől. 

A balatongyöröki kilátókból elképesztő kilátás nyílik a Balaton-felvidékre, Balatongyörökre, és természetesen a magyar tengerre is. 

Hol találod Balatongyörök legjobb játszóterét?

Balatongyörökön a 100 éves platánfasor mentén halad a strandbejáratig a 800 méter hosszú Élménysétány. 

A sétányon több Kneipp pontot, és meditációs padot alakítottak ki, emellett a strandbejárat mellett gyermekjátszótér és felnőtt fitnesz park is készült, az egészségmegőrzés jegyében. A játszótér közvetlenül a Balaton parton található, így játék közben balatoni panoráma vár, ráadásul össze lehet kötni a programot a strandolással is. 

Itt találsz játszótérhez közel eső szálláshelyeket >>

Érdekesség! 

Ha ragaszkodsz a balatoni kilátáshoz, ráadásul golfozni is szeretsz, keresd fel a Golfclub Imperialt! A pályán bérelhető komplett golf szett, és amíg golfozol, gyönyörködhetsz a Szigligeti-öböl és a tanúhegyek látványában. Plusz pont, hogy a golfpályához ingyenes balatoni strand is tartozik!  

Golfclub Imperial

Kihagyhatatlan pálinkakóstoló rendhagyó ízekkel!  

Szeretsz borozgatni, de szívesen megismerkednél néhány izgalmas ízvilágú pálinkával és sörrel is? A györöki Pálinkaházban megkóstolhatod a Gáspárlatnak nevezett prémium minőségű gyümölcspálinkákat, illetve belga és búzasörből készült sörpárlatokat. A Pálinkaház remek célpont, ha baráti társasággal nyaralsz, vagy a gyerekekre szívesen vigyáznak egy-egy napot a nyaralóban a nagyszülők.

Saját medencés házat keresel Balatongyörökön? >>

Tipp! A pálinka ízek között Jonathán alma, vilmoskörte, szilva, cseresznye, cigánymeggy, kajszibarack, birs, málna, és bodza is szerepel. A szőlőpálinkák közül az irsai olivér, a rozé, és a mazsola nagyon népszerű. 

Györöki Pálinkaház

Kihagyhatatlan családi programok Balatongyörök környékén

Ha úgy döntesz, hogy felfedeznéd a programokat és látnivalókat Balatongyörök környékén, látogass el Vonyarcvashegyen a Kitaibel Pál-kilátóba, és a Berzsenyi-kilátóba. Ha strandolnál, jó választás a településen a Lidó Strand, vagy Gyenesdiáson a Diási Játékstrand

Gyenesdiáson a Festetics-kilátó és a Diási Élménypark is nagyon népszerű, utóbbi a strand területén egész napos karszalag megváltásával korlátlanul használható.

Szálláshelyek Balatongyörök környékén >>

Diási Játékstrand

Balatonedericsen mindenképpen keresd fel az Afrika múzeumot, Szigligeten a várat, az Avasi romtemplomot, és Óvári-kilátót.

Természetesen egy keszthelyi látogatás sem maradhat el, a városban a Festetics kastély, a Balatoni Múzeum, a Babamúzeum, és gyerekekkel a Tavirózsa kalandpark szuper célpont. Badacsonytomaj borozáshoz ideális úti cél, akárcsak Ábrahámhegy. 

Tavirózsa kalandpark

Nyaralás Balatongyörökön – Neked ajánljuk, ha

Úgy gondolod, hogy Balatongyörök programjait neked találták ki? Foglalj szállást magadnak a szallas.hu kínálatából, és máris megtervezheted a györöki nyaralós bakancslistádat! >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version