Site icon Szallas.hu Blog

Balaton, nyár, napsütés! – balatoni szállodák saját stranddal


A tökéletes kikapcsolódás mindenkinek mást jelent, de annyi biztos, hogy a Balaton ritkán okoz csalódást azok számára, akik kedvelik a vizes élményeket és a bámulatos panorámát. Olyan szálláshelyet keresel, ahol nem csak a gasztroélmények és gyermekprogramok nyűgöznek le, de sportolhatsz, grillezhetsz is, ráadásul saját balatoni strand vár? Mutatjuk, melyek a TOP balatoni szállodák saját stranddal! 

A Balaton ritkán okoz csalódást

Elképesztő balatoni szállodák saját stranddal

Kenese Bay Garden Resort & Conference Balatonkenese

A szálloda közvetlenül a Balaton mellett fekszik, ezért tökéletes választás családi kikapcsolódáshoz, akár kisebb gyerekekkel is. A gyermekbarát szálloda kertjében játszótér, hinta és homokozó várja a gyerekeket, de a felnőttek is élvezni fogják a strandolás mellett az aktív kikapcsolódást a hotel kisméretű műfüves focipályáján, streetball pályáján, és minigolf pályáján. A lengőteke, a pingpong és a biciklizés is sok vendég kedvence. 

A legjobb programok Balatonkenesén >>

Jó hír, hogy nem kell strandkellékekkel felszerelkezve, órákig kutyagolni a napon a legközelebbi szabadstrandig, hiszen karnyújtásnyira található a hotel saját balatoni strandja, ahol egész napos pihenés vár.  

Royal Mediterran Aparthotel Siófok

Nyugalmas pihenésre vágysz mediterrán környezetben? Akkor ne is keresgélj tovább! A Balaton partján álló hotel belső udvarából könnyen elérhető a saját strand, ami nagyon vonzó tulajdonság, hiszen így hamar sor kerülhet arra a híres hűsítő csobbanásra, ami a Balaton mellé csalogatja a családokat, párokat, baráti társaságokat. 

A legjobb programok és látnivalók Siófokon >>

Képzeld el, milyen nagyszerű érzés lesz felébredni egy balatoni panorámás szobában! Már ezért megérte végigszenvedni a hideg téli napokat! A bababarát szálláshely 2-3-4 fős szobákkal vár Siófokon.

Ha kedveled az aktív kikapcsolódást, teszteld bátran az egy, illetve kétszemélyes kajakokat, a kerékpárokat, vagy próbáld ki, mit tud a szálláshely amerikai típusú grillsütője!

Club Hotel Tihany

A 13 hektáros ősparkban fekvő tihanyi hotel közvetlenül a vízparton található, különlegessége, hogy szállásfoglalásra a 330 szállodai szoba egyikében, és a bungallókban is van lehetőség. Fontos számodra az egészséges életmód? Akkor a szálloda kiváló választás lesz a vízi és szárazföldi sportoknak köszönhetően. 

Ha gyerekekkel érkezel, de egy kis szabadidőre van szükséged, vedd igénybe a hotel animátor szolgáltatását, amíg te táncolsz, vagy sportolsz. 

Kíváncsi vagy Tihany legjobb látnivalóira is? >>

A kulináris élmények szerelmesei a magyar és nemzetközi konyha finomságaihoz is közelebb kerülhetnek a hotelben. Mit gondolsz, szívesen részt vennél egy balatoni grillezésen? Akkor jó helyen jársz! 

Az 500 méter hosszú füves strandszakasz a hotel egyik legvonzóbb része, ha saját balatoni strandon szeretnél hűsölni a fárasztó hétköznapok után. 

Tópart Hotel Balatonvilágos

A bababarát hotel a település üdülőrészében áll a Balaton partján, szobáiból fantasztikus balatoni panoráma tárul a szemed elé. A szálloda éttermében, bárjában és kávézójában ráadásul akkor is hódolhatsz a gasztroélményeknek, ha ételérzékeny vagy. 

Nem vágysz másra, mint hogy teszteld a saját balatoni strand előnyeit? Készülj fel arra, hogy a Balaton mindig tárt karokkal vár. 

Programot keresel Balatonvilágos környékén? >>

Kisebb és nagyobb gyerekekkel egyaránt remek úti cél Balatonvilágos, hiszen a fővároshoz igazán közel fekszik, ezért egy gyors hétvégi kikapcsolódáshoz sem kell órákat üldögélni a zsúfolt kocsiban. 

Hotel Azúr Prémium Siófok

A Siófokon fekvő hotel saját homokos balatoni stranddal rendelkezik, ezért ha itt pihensz, a napot kezdheted egy kis úszással, vagy napozással, mielőtt a család felébred. A hotel 222 légkondicionált szobája balkonnal is rendelkezik, ezért akár késő estig beszélgethetsz a pároddal a Balaton közelében egy teraszon anélkül, hogy kimozdulnál az épületből. 

Mégis feltöltenéd a listád aktív programokkal? >>

Az étteremben egészséges, friss alapanyagból készült fogásokat kóstolhatsz, és természetesen a Balaton boraival is megismerkedhetsz. A magyaros ételek mellett a francia gasztronómiához is közelebb kerülsz majd. 

A gyerekek számára pedig biztosan vonzó lesz a játszószoba, ahol mesesarok, kézműves sarok és számos társasjáték várja őket, de a külső játszóteret is örömmel tesztelik majd a csemeték.

Hotel Monopoly Balatonalmádi

A Balaton északi partján fekvő szálloda a városközponttól csupán 5 percre található, ezért jó választás, akár városnézésre, akár passzív pihenésre vágysz. A kikötőtől csupán 400 méterre fekszik, így este jó kis sétát tehetsz anélkül, hogy kilométereket kellene gyalogolnod. 

Mit érdemes megnézni Balatonalmádi környékén? >>

Az étteremben és a két különálló bárban ízletes ételek és italok várnak, míg a saját balatoni strand gondoskodik arról, hogy hangulatos vizes élményekkel gazdagodj. 

A teniszpálya és játszótér jól jön, ha a sok napozás mellett egy kis mozgást is beiktatna a család a programba. Mindegy, hogy földszinti kertkapcsolatos, vagy emeleti szobát választasz, szeretni fogod a szálláshelyet, és máskor is szívesen visszatérsz majd ide. 

Pole Position Beach Hotel Balatonszárszó

A szálloda 11 szobával várja azokat, akik örömmel felfedeznék Balatonszárszót. Te is köztük vagy? Akkor irány Szárszó! A hotel a Bendegúz téri szabadstrand közvetlen közelében fekszik, és saját stranddal rendelkezik. Itt garantált a nyugodt családi fürdőzés, zsúfoltság nélkül. 

Az ételek között nemzetközi és hazai ízekkel is találkozhatsz, emellett gluténmentes, vegetáriánus és natúr termékek is várnak. Családok számára a hotel számos gyermekprogramot kínál, fejlesztő játékokkal és digitális élményekkel teszi különlegessé a pihenést minden korosztály számára. 

A legjobb programok Balatonszárszó közelében >>

Ha szívesen motorozol, akkor is jó célpont lehet a szálláshely, mert egy helybeli szerelőműhely segít a motorok karbantartásában is. Körbetekernéd a Balatont? Ha itt szállsz meg, a bicajod egy biztonságos tárolóban pihen majd a másnapi tekerésig. Jól hangzik, nem igaz? 

A sétacsónakoknak köszönhetően pedig a Balaton vizén ringatózva is hűsölhetsz egy picit a legmelegebb nyári napokon. 

Hotel Silverine Lake Resort Balatonfüred

A Balatonfüred vízparti részén álló hotelt közvetlenül a kikötőnél találod, néhány perces sétára a Tagore sétánytól. Ha kedveled a vitorlázást, és alig várod a ringatózást, akkor bizony jó helyen jársz, hiszen a kikötőhöz maximum 2 percet kell sétálnod.

Mit találsz még a kikötő közelében? >>

A szálloda egyedi színvilággal, modern szobákkal és balatoni panorámával vár, itt akár kisebb csemetékkel is megszállhatsz. Kerékpár, e-bike és nordic walking bot bérlésére is van lehetőség, ha pedig a gyerekekkel bicikliznél, gyermekülést is kapsz majd. 

A konyha helyi specialitásokkal nyűgöz le, míg a saját balatoni strand szintén egyértelműen a hotel mellett szól annak ellenére, hogy Balatonfüreden több remek strand is található. 

The Beach House Villa Zánka

Zánka nem a legzsúfoltabb balatoni település, a villa ezért ideális választás akkor, ha családi, vagy baráti kikapcsolódást tervezel, de kerülnéd a pörgést. A villa saját stéggel és partszakasszal vár, ahol fürdeni és horgászni is lehet, de a helyi strand is nagyon közel fekszik. 

Mit csinálhatsz még Zánka környékén? >>

A légkondicionált szobákkal ellátott villa akár egy egyhetes pihenéshez is kiváló célpont, ha szeretsz bográcsozni, akkor mindenképp! Ha friss, helyi alapanyagokból készítenél valami finomságot, látogass el a közeli káptalantóti termelői piacra, ahol szemezgethetsz a helyi árusok portékáiból. 

Csak üldögélnél a vízparton, és néznéd a naplementét? Zánka tárt karokkal vár! 

Vízparti Apartman Balatonboglár

Saját strand és stég vár Balatonboglár vízpartján, ha úgy döntesz, hogy a Vízparti Apartmanban szállnál meg. A kertben és a teraszon elhelyezett nyugágyakon kényelmesen olvashatsz és napozhatsz. Ha pedig csobbanásra vágysz, merülj el a Balaton hullámaiban a szálláshely saját vízparti részén, ahonnan esténként a páratlan balatoni panorámában is gyönyörködhetsz. 

A legjobb programok Balatonbogláron >>

Gyerekeket 7 éves kortól fogadnak a szálláshelyen, ahonnan a boglári kikötő mindössze 10-15 perc gyalogosan. Boglár igazi toplistás hely azok számára, akik örömmel hajóznak, boboznak, és a Gömbkilátót is szívesen felkeresnék! 

Neked való egy szálláshely saját balatoni stranddal, ha

+ 1 Vízpart közeli luxus kivitelű apartman Csopakon

Lago Apartman Csopak

A strandtól mindössze 300 méterre igazi luxus kivitelű apartmanok várnak Csopakon. A külön bejáratú 2-3 szobás szálláshelyek mindegyikéhez saját, jól felszerelt konyha és terasz tartozik, így akár családdal, akár barátokkal érkeztek, együtt és külön is élvezhetitek a balatoni kikapcsolódást. Sőt, az apartmanok kertkapcsolattal is rendelkeznek, így akár 10 fős társaságok is kényelmesen elférnek. A szállás a helyi strand közvetlen szomszédságában, a balatoni kerékpár út mellett helyezkedik el, ezért tökéletes választás lehet a strandolás és az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek is. Ha pedig a kulináris élvezeteknek is hódolnátok a nyaralás során, jó hír, hogy a központ és megannyi étterem könnyed sétával elérhetőek. A hangulat megalapozásaképpen a szállásadók pezsgővel és Nespresso kávékapszulákkal kedveskednek.
Ingyenes parkolási lehetőség közvetlenül az apartmannál.

Meggyőződtél róla, hogy számodra a tökéletes szállás egy szálloda saját stranddal? Szemezgess a szallas.hu kínálatából, és foglald le még ma! 

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version