Site icon Szallas.hu Blog

Kastélyok, kilátók és romantikus városnézések – Randi tippek Valentin-napra


Hamarosan itt a Valentin-nap, ezért összegyűjtöttünk nektek néhány romantikus programtippet, amelyek garantáltan felforrósítják a hideg téli napokat. És hogy hol található a legtökéletesebb randihelyszín, a legromantikusabb program, ami meghitté teszi a közösen eltöltött időt? Most kiderül! Randi tippek, kirándulóhelyek és látnivalók Magyarországon.

Romantikus randitippek Valentin-napra

1. Mithras-szentély – Fertőrákos

Sopron közelében a Fertő- Hanság Nemzeti Park csodálatos, romantikus helyszínt rejt. Az erdő mélyén, a kijelölt kerékpárút mellett ugyanis egy római kori templom rejtőzik. A Mithras-szentélyt – melyet a Napistennek szenteltek -1866-ban tárták fel, és 2001 óta a Világörökség része.

A kirándulás során így nem csak a táj szépségét, hanem kultúrtörténeti emlékét is felfedezhetitek, miközben élvezhetitek egymás társaságát ebben a misztikus, ókori légkörben.

Romantikus szállás a közelben: Hotel Sopron ****

2. Síaréna Vibe Park – Eplény

Hogy aktívan teljen az együtt töltött idő, jó programlehetőségnek kínálkozik ellátogatni hazánk legkiterjedtebb síkomplexumába. A 4,3 km-es pályahosszal és 6900 fős óránkénti felvonókapacitással rendelkező eplényi Síaréna centrum az országban egyedülálló négyüléses felvonóval, további 3 csákányos és 2 tolókaros felvonóval rendelkezik.

Attól pedig nem kell félnünk, hogy beüt a Bridget Jones-szindróma, hiszen a sícentrumban mind a kezdők, mind a haladók és a profik is megtalálják a számításukat. Igazán könnyed kikapcsolódás és remek sportolási lehetőség vár mindenkire Eplényben!

Cím: 8413 Eplény, Malomvölgyi út 1 / 0233 hrsz.

Síaréna Vibe Park, Eplény

Szállásajánlatunk pároknak Eplényben: EPL LUXURY Apartman Eplény

3. Veszprémvölgy – Veszprém

Veszprémben, a Séd-patak völgyében, a domb oldalában fehérre meszelt házak, padok, szobrok, felújított romok között egy 2,3 kilométer hosszú sétaútvonal halad.

A Séd kanyarulatát követve eljuthattok a Kutas térre, felsétálhattok a Várnegyedbe és a Benedek-hegyre egy lépcsősoron keresztül, majd a patakparti Úrkút sétányon maradva a romantikus Szerelemszigetre. Veszprémben jó lenni, jó sétálni, jó megpihenni.

Benedek-hegy, Veszprém

Még több látnivaló Veszprémben >>

Romantikus szállás a közelben: Betekints Wellness és Konferencia Hotel Veszprém****

4. Mád és Tokaj-Hegyalja

A Zempléni-hegység lábánál, hegyek és folyók ölelésében találjuk a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéket. A táj társadalmi, kulturális, gasztronómia, vallási öröksége páratlan az országban, s ha ide látogattok, Ti is megértitek, hogy miért olyan édes a nektárja az itteni szőlőknek.

Térjetek be a Holdvölgy Birtokra, amely az egyik legjobb példája a modern és a hagyományos borászatok fúziójának. Kirándulást tehettek a környék leghosszabb 1,8 kilométeres pincejárataiban, miközben a legjobb hegyvidéki borokat kóstolhatjátok meg.

A Holdvölgy Birtok címe: 3909 Mád, Árpád utca 13.

Romantikus szállás a közelben: Szarka Vendégház, Pince és Étterem Mád

5. Vörös-kő – Tahitótfalu

A Visegrádi-hegység az egyik legszebb eredménye a lemezmozgások nyomán megindult vulkanikus tevékenységnek. Ez az oka annak, hogy hegységünk számos csodát rejt magában. A hatalmas, sötét andezit sziklák, a mélyen bevágódott, vízesésekkel tarkított patakok szurdokai, a dunakanyari panorámák, a fogsorszerűen sorakozó vulkanikus szirtek között ott magasodik a Vörös-kő.

A Leányfalu felett található 521 méter magas hegy nyújtja a legszebb panorámát a vidéken, és ha igazán romantikus túrára és szép kilátásra vágytok, akkor itt a helyetek!

Romantikus szállás a közelben: Villa Székely Leányfalu

6. Szigligeti vár

Tudtátok, hogy több mint 750 éve áll a Balaton felett Szigliget vára? Magyarország egyik legnépszerűbb történelmi műemléke egyúttal egy számos kulturális élményt kínáló kirándulópont is az országban.

Déli irányban a Balatonra tekint le, északon pedig a tapolcai tanúhegyek határolják. A vár ormairól lenézve minden irányban megannyi természeti szépség tárul a szemünk elé, ezért tökéletes úti cél lehet egy romantikus, Valentin-napi kiránduláshoz.

Cím: 8264 Szigliget, Kisfaludy utca

Szigligeti vár

Szállástipp Szigligeten: Mandula Kert Apartman Szigliget

7. Csodák Palotája, Budapest

A Csodák Palotájában minden feltétel adott ahhoz, hogy kötetlenül és fesztelenül éljétek át a randizás élményét. Itt garantált, hogy nem lesz kínos csend. A több, mint 5000 nm-es játékterületen 3-4 óra alatt a játék hevében egyre több jellemvonását ismerhetitek meg a másiknak

Kalandozhattok űrállomáson, benézhettek a tudományos szabaduló szobába, felfedezést tehettek a méhszimulátorban, és számos izgalmas interaktív játék áll rendelkezésre, hogy a közös élmények tárházát bővítsétek. Emellett a végén páronként egy szív alakú héliumos lufit is ajándékba kaptok

Cím: 1039 Budapest, Mátyás király út 24.

Csodák Palotája, Budapest

Még több látnivaló Budapesten >>

Budapesti szállástipp: Ensana Thermal Margitsziget Budapest ****+superior

8.  Bory-vár – Székesfehérvár

Koronázóvárosunk páratlan látványossága az alkotója nevét viselő Bory-vár. Bory Jenő felesége, Komócsin Ilona iránt érzett szerelmének állított emléket a díszkutakkal, üvegfestményekkel, mozaikokkal, tornyokkal, és klasszikus szobrokkal ékesített vár építése által. A vadregényes és izgalmas épület rabul ejt minden látogatót. 

Cím: 8000 Székesfehérvár, Máriavölgy út 54. 

Bory-vár, Székesfehérvár

Szállástipp pároknak a közelben: Hotel Szárcsa Székesfehérvár***

9. Gyöngyösi Jégpálya – Gyöngyös

Egy közös korizás is szuper Valentin-napi program pároknak – épp, mint az amerikai filmekben. A Gyöngyösi Jégpálya például kitűnő választás erre, hiszen fedett, ezért barátságtalan időjárás esetén is használható.

A helyszínen Jégbüfé üzemel fedett pihenő résszel, ahol olyan finomságokkal pótolhatjátok az elhasznált energiát, mint a kürtőskalács, a forralt bor, a melegszendvics, a tea, a hamburger és a zsíros kenyér. 

Cím: 3200 Gyöngyös, Pesti út 37/1.

Gyöngyösi Jégpálya

Nívós szálláshely Gyöngyös közelében: Avar Hotel Mátrafüred****+superior

10. Nyíregyházi Állatkert – Sóstó Zoo – Nyíregyháza

Gondoltál már arra, hogy egy állatkerti séta is szórakoztató és tartalmas program lehet Valentin-napra? Az Európa Legjobb Állatkertje címmel többszörösen kitüntetett Nyíregyházi Állatkertben fókashow-n, papagáj bemutatón, sőt, cápaetetésen is részt vehettek, a dél-amerikai állatbemutatóban pedig a lombkoronaszinten kanyargó függőhidakról figyelhetitek a tapírokat, jaguárokat. 

Cím: 4431 Nyíregyháza, Sóstói út

Nyíregyházi Állatkert – Sóstó Zoo

Szálloda pároknak Nyíregyházán: Sziget Hotel Nyíregyháza****

11. Gyulai Várfürdő – Gyula

Te is azt vallod, hogy a zimankós téli napokon nincs is jobb, mint nyakig merülni a jó meleg vízben? Akkor fogd kézen a párod, és irány a Gyulai Várfürdő! Alkáli – hidrogén-karbonátos-kloridos vize 1968 óta hivatalosan is gyógyvíz, melyet hat kút táplál.

Gyógyító hatással lehet mozgásszervi károsodások, reumás panaszok, gyulladásos nőgyógyászati- és urológiai betegségek esetén, de hatékony balesetek, műtétek utáni rehabilitációs kezelések során is. 

Cím: 5700 Gyula, Várkert utca 2.

Gyulai Várfürdő

Szállástippünk Gyulán: Park Hotel Gyula ***

12. Vasarely Múzeum – Pécs

A Janus Pannonius Múzeum egyik legnépszerűbb tárlata az op-art művészet atyjának tekintett, pécsi születésű Victor Vasarely műveinek múzeuma, ahol a korai reklámgrafikáktól kezdve a színek téri hatására építő, nagyméretű festményeken át a textilképekig számos alkotás látható. Ha a modern művészetek rajongói vagytok, ne hagyjátok ki a Vasarely Múzeum meglátogatását.

Cím: 7621 Pécs, Káptalan utca 3. 

Vasarely Múzeum, Pécs

Felnőttbarát szálláshely Pécsett: Fibula Residence Felnőttbarát Hotel & Wellness Pécs ****

13. Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország Park

A Szarvasi Arborétum – más néven Pepi-kert – a Körös-vidék egyik legnépszerűbb látványossága, melyet három izgalmas útvonalon járhattok be.

Az egyórás kis körtúrán meglátogathatjátok a mamutfenyőt és a különleges Mini Magyarország Makettparkot is. A 2 órás Nagy Körtúra során a történelmi Magyarország közepét és a kikötőt, míg a 3 órás, Óriás Körtúrán a Parkerdőt és az Olasz utat is útba ejthetitek. 

Cím: 5540 Szarvas, I. külterület

Mini Magyarország, Szarvas

Szarvason ezt a szállást ajánljuk pároknak: Lux Panzió Szarvas

14. Szalajka-völgy – Szilvásvárad

Aki már egyszer is járt ott, az tudja, hogy a Szalajka-völgyet képtelenség megunni, hisz itt viszonylag kis területen egyedülálló szépségű látnivalók sokasága fogadja a látogatókat.

A Fátyol-vízesést, a Gloriett-tisztást, a pisztrángtelepet vagy az erdei kisvasutat senkinek sem kell bemutatni. A völgy karbantartott, jól kiépített útjain Valentin-napon is kényelmes sétát tehettek. 

Szalajka-völgy, Szilvásvárad

Szilvásváradi szállás: Szalajka Fogadó Szilvásvárad***

15. Nemzeti Filmtörténeti Élménypark – Ózd

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark izgalmas lehetőséget kínál, hogy belekóstoljatok a filmkészítés misztikus világába. A park élethű díszletei között filmet forgathattok, eredeti jelmezekben örökíthetitek meg egymást.

Lecsúszhattok a 80 méter hosszú drótkötélpályán, vagy a green screen technika segítségével helyettesíthetitek a magyar filmtörténet sztárjait. A 11 állomáson keresztül vezető Filmösvényt végigjárva megismerhetitek a magyar filmkészítés történetét is.

Cím: 3600 Ózd, Gyár út 1. 

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, Ózd


Szállástipp Ózd közelében:
Velez Vendégház Sajóvelezd

Ne maradjatok a négy fal között februárban sem! Fedezzétek fel hazánk legszebb romantikus tájait és válogassatok a fenti randitippek közül! Foglaljatok szállást ide kattintva >>

Még több szuper randi helyszínt ajánlunk nektek ebben a cikkünkben >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version