Site icon Szallas.hu Blog

Balatoni bortúra és füredi flódni – 6+1 bombasztikus balatoni és vidéki sétatúra


Kíváncsi vagy, milyen az igazi füredi flódni? Nem tudod, miről kapta a nevét a szegedi Sóhajok hídja? A 2022-es vidéki és balatoni sétatúrák olyan élményekkel, egyedi történetekkel és rendhagyó látnivalókkal várnak, amire egyszerűen nem mondhatsz nemet. Máris mutatjuk, hol nyisd ki a naptárad! 

Ismerd meg Tihanyban a csend hangjait! 

Tudni szeretnéd, milyen egy éjszaka a Tihanyi Bencés Apátságban? A csend hangjai várnak az Apátság ősi falai között szervezett éjszakai sétán, a szakrális séta során a nagyközönség elől elzárt részeket is megtekintheted. 

A sétatúra, amelyen Ágoston atya vezetésével vehetsz részt, a sötét terekben az érzékszerveidet is próbára teszi. Rendhagyó balatoni program azoknak, akik első látásra beleszerettek Tihanyba

Mire fontos odafigyelned? Szállást mindenképpen érdemes foglalni éjszakára, a 2 órás éjszakai sétatúra után ez már lehetetlen feladatnak bizonyulna.

Balatoni panorámás szálláshely – Zorka Apartman Tihany

Kertes tihanyi ház, hangulatos terasszal

Vendégház Tihany központjában – Oleander Vendégház Tihany

Otthonos szobák, vidám színek

Vedd fel a bakancslistádra a balatonfüredi gasztro-túrákat! 

Mindig is szeretted a balatoni szellő édes illatát, és előszeretettel veszel részt balatoni borkóstolókon?

Idén is hangulatos kulináris kalandok csalogatnak a magyar tenger egyik legszebb városába, ráadásul a balatoni borok mellett igazi ínyencségek várnak.

Mire készülj? Foglalj szállást a környéken, és hozd magaddal a barátokat is, hogy közösen éljétek át a hangulatos füredi programokat! 

Felnőttbarát szálloda Balatonfüreden – Aura Hotel Balatonfüred

Hotel wellness szolgáltatásokkal

Csendes kikapcsolódás Balatonfüreden – Füred Gyöngye Vendégház

Világos, modern szobák

Less be Veszprém és Balatonfüred kulisszái mögé! 

Alig várod, hogy mindent megtudj Veszprémről és Balatonfüredről, amiről máshol nem hallhattál, vagy olvashattál eddig? 

Egy-egy sétatúra során alámerülhetsz Veszprém vízügyeibe, bejárhatod az egykor virágzó veszprémi zsidó közösség ikonikus helyeit Auer Lipót szülőházától az izraelita ravatalozóig, egy geoséta során pedig bejárhatod a Benedek-hegyet kívül és belül.

Balatonfüreden a füredi flódni nyomába eredhetsz, emellett A füredi rabbi – Zsidó Kiválóságok Háza bejárással nevet viselő vezetett séta is igen népszerű. Ne hagyd ki, hangulatos balatoni program!

Hol indítanak még sétákat? Érdemes nézelődni, mert Hajmáskéren, Ajkán és a Dél-Bakonyban is indul vezetett túra, mindhárom hangulatos vidéki program családok és baráti társaságok számára. 

Pihenj Veszprém központjában – Oliva Hotel Veszprém

Hotel rendhagyó enteriőrrel

Ideális választás családoknak – Kék Hullám Vendégház Balatonfüred

Medencés szálláshely Balatonfüreden

Kihagyhatatlan látnivalók Veszprémben >>

Vezetett túra Szeged különleges részein

Szeged városa természetesen idén is indít olyan sétatúra programokat, amelyek a napfény városának rejtett arcát mutatják meg. 

Egy vezetett séta során megcsodálhatod a Sóhajok hídját, megtudhatod, miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca. Egy séta során fény derül arra is, hogy kik Szeged ismert hölgyei és híres nőalakjai, egy másik program során pedig bepillantást nyerhetsz a könyvtörténet különlegességeibe.

Hol indítanak sétákat? Szeged területén több helyen is, így nemcsak a belváros, hanem a külső területek is közelebb kerülhetnek hozzád. 

Állatbarát szállás Szegeden – Hotel Piano Szeged

Impozáns szálloda, különleges színvilággal

Romantikus kiruccanáshoz – Art Apartment Szeged

Világos apartman Szeged belvárosában

Sétatúra vidéken – Ismerd meg jobban Tokajt! 

Annyi izgalmas vezetett séta vár rád Tokajban, hogy a tematika alapján legszívesebben az összesre jelentkeznél. 

A vezetett séta típusok között találsz olyat, amelyet borkóstolóval kötnek össze, miközben megismerheted a Tokaj-Hegyaljához köthető fontosabb történelmi személyeket, vagy megtudhatod, hogy melyik magyar vagy külföldi író, költő élt és alkotott Tokajban.

Mit nézhetsz meg a séták alkalmával? Tokaj területén szinte mindenhol indulnak séták, így a boros programok mellett a város nevezetes épületei és a templomok is szerephez jutnak. 

Kertes ház Tokajban – Böne Vendégház és Borozó Tokaj

Kertes szállás jakuzzival

Egyedi szálláshely baráti társaságoknak – Türkiz Apartman Tokaj

Vidám színek, modern berendezés

Térképezd fel a Zemplén látnivalóit és rejtett kincseit! 

Barangolj Zemplén történelmi fővárosában, Sátoraljaújhelyen, és egy könnyed belvárosi séta keretében ismerkedj meg a sétálóutca látnivalóival. 

Átfogó képet kaphatsz a város fontos történelmi és irodalmi személyiségeiről, épületeiről és szobrairól, és készíthetsz egy szelfit a zenélő szökőkútnál is. 

Tematikus sétatúrát keresel? Az egyéniségek bölcsője túrán kipróbálhatod, milyen egy úton járni Kossuth Lajossal, gróf Andrássy Gyulával vagy Kazinczy Ferenccel. 

Fedezd fel a környék történelmi és természeti kincseit >>

Családi pihenés a Zemplénben – Orchidea Apartman Sátoraljaújhely

Modern szálláshely családoknak

Csendes, erdei szálláshely – Vadász Lak Sátoraljaújhely

Hangulatos kertes házikó

Sétatúra a Budai Várnegyed alatt

Mindig is kíváncsi voltál a Várnegyed alatt futó járatokra, amelyek a második világháború idején óvóhelyként funkcionáltak? Térképezd fel Budapest rejtett részét egy vezetett séta alkalmával, és járj utána, milyen legendák és kalandos történetek fűződnek a fővároshoz! 

Érdekesség! A Magyar Nemzeti Levéltár szakemberei olyan értékes iratokat mutatnak be a sétatúra során, amelyek a barlangrendszer évszázados történelméhez kapcsolódnak.

Medencés hotel Óbudán – Aquincum Hotel Budapest

Hotel wellness szolgáltatásokkal

Exkluzív, panorámás hotel – Hotel Clark Budapest 

Panorámás szobák

Ha sétatúrát már választottál, de a szállások közt még böngésznél, itt találod a legcsábítóbb belföldi ajánlatokat >>

(Képek: Szallas.hu, Shutterstock.com)


Exit mobile version