Site icon Szallas.hu Blog

Bombasztikus családi programok Visegrád szívében


Nem először jártunk Visegrádon, nem is másodszorra vagy harmadszorra, de ez cseppet sem tartott vissza bennünket attól, hogy újra fejest ugorjunk a város nyújtotta élményekbe. Körülbelül ezer és egy indokom van arra, hogy miért szeretném az összes hétvégémet Visegrádon tölteni, a kulináris élmények mellett természetesen a kedvenc túraútvonalaink és látnivalóink is folyamatosan ide csalogatnak. Egy csokor édes öröm egyetlen hétvégébe sűrítve. Jól hangzik, nem igaz?

Szálláskeresés Visegrád környékén

Nagyon egyszerű szállást találni Visegrádon és környékén, köszönhetően annak a rengeteg hotelnek, apartmannak és vendégháznak, amelyek jobbnál-jobb ajánlatokkal és extrákkal kecsegtetnek. Ha van valami, ami igazán gördülékenyen megy a városban, vagy a közvetlen közelében, akkor ez tényleg az, ráadásul szinte mindenhol nagyon korrekt szállásadókkal lehet találkozni. Eddig ebben soha nem csalódtunk.

Amit azért mégis elég fontos tudni, az az, hogy főszezonban irgalmatlanul sok a turista, Palotajátékok idején pedig meg kell küzdeni a legjobb helyekért. Hiába no, a térség nagyon népszerű a kirándulók körében. Jól is van ez így, Visegrád csodás hely.

Visegrádi hotelek

Silvanus Konferencia és Sport Hotel Visegrád ****

Thermal Hotel Visegrád ****+superior

Royal Club Hotel Visegrád

Programok Visegrádon

Bár az utazások előtt általában utánanézek az úti célnak, és az összes látnivalónak, Visegrád esetében ettől nyugodtan eltekinthettem, hiszen nagyon közelről és nagyon jól ismerem a települést. Számtalanszor jártam már a Királyi Palotában, a Fellegvárban, és a Salamon-toronyban, bár utóbbiról azért tudni kell, hogy csak szeptember végéig tart nyitva, tehát ha fel akarunk mászni a tetejére, akkor ehhez igazodni kell.

Októbertől áprilisig természetesen ugyanúgy megközelíthető a torony, de azért a panoráma mégiscsak a tetejéről a legszebb. Ha ősszel, vagy télen járunk erre, akkor a panorámában általában a Fellegvárnál gyönyörködünk, hiszen odafele úton – a szerpentines résznél – még egy Panoráma kilátó is van. Minden látogatás alkalmával ugyan nem keresünk fel minden nevezetességet, de általában azért elsétálunk hozzájuk, kivéve persze a várat, mert oda autóval lényegesen egyszerűbb eljutni. Ezt érdemes a naplementéhez időzíteni!

Tipp!

Gyerekekkel a Salamon-torony, a Fellegvár és a Királyi Palota felkeresése egyaránt jó ötlet, a kicsik nagyon szeretik a hatalmas játszóteret a palotával szemben. Felnőttként mi is körbejártuk már, a labirintus például minket is lefoglalt legalább egy órára.

Visegrádi szálláshelyek >>

Programok a természetben

Az egyik kedvenc programunk Visegrád közelében egyértelműen az, ha az Apátkúti-patak völgyében kirándulunk. Általában egy egész napot rászánunk erre, és ide-oda sétálunk az Ördögmalom-vízesés, a Telgárthy-rét és a Kaán-forrás között. Ha tehetjük, piknikezünk is egy padon, méghozzá előre felkészülünk a jó öreg szalámis-paprikás szendviccsel, és egy meleg pléddel. Lényegesen hűvösebb van a hatalmas fák árnyékában, de ez semmit nem jelent, mert a friss levegőt hihetetlenül szoktuk élvezni a város zaja és a szmog után.

Futáshoz, biciklizéshez, labdázáshoz, bográcsozáshoz egyaránt kiváló a környék, sőt, még egy játszótér is található a réten, kulturált mosdóval, az erdő közepén.

Egy kirándulós nap után pedig – bármennyire is élveztük a pikniket – biztosan elmegyünk egy helyi étterembe vacsorázni, amiből szerencsére több is van. A hotelek éttermei szintén kiválóak, nem egyet teszteltünk már az évek során.

Belevaló családi programok Visegrádon

Teljesen mindegy, hogy milyen a család korösszetétele, a Mogyoró-hegy, a bobpálya, a gokart és a kalandpark mindig nagyon népszerű családi program a városban. Visegrád végén, Dömöshöz közel, Lepence-völgyben hatalmas gokart versenyeket csaphatunk, a gyerekek pedig szinte mindig reklamálnak a kalandparkért, akárcsak a bobozásért.

A Fellegvár közelében található a már említett bobpálya és a Mogyoró-hegy is, így a kettő programot akár össze is lehet kötni egymással. Aktív pihenéshez mindkettő jó választás. Visszatérve a szállásra mindig borzalmasan elfáradunk, másnap pedig már hatalmas izomlázzal küzdünk, de ez azért jó, mert még hét közepén is Visegrád jár a fejünkben.

Amire nem árt figyelni:

Visegrád annak ellenére, hogy város, elég kicsi. Éppen ezért nincs drogériája, a gyógyszertár és a zöldséges nyitva tartását pedig nem árt megnézni, mert aki hozzászokott a 0-24-es nyitva tartáshoz, az csalódhat, ha estefelé vásárolna valamit az említett helyeken.

Ami szintén egy kissé megnehezítheti a családi hétvége menetét, az az a tény, hogy egyetlen nagyobb élelmiszerbolt található a városban, de az sem a nagyobb városokban megszokott választékkal. Minden fontosabb terméket meg tudtunk eddig vásárolni, de a választék lényegesen kisebb. Ez egyébként nem zavaró, csak hozzá kell szokni.

Mindent egybevéve, Visegrád a lehető legjobb úti cél, ha pihenésre, kirándulásra, finom ételekre és egy kis pörgésre is vágyunk. Családoknak, pároknak, fotósoknak meleg szívvel ajánlom a várost, 100%, hogy szerelem szövődik már egyetlen nap után a Dunakanyar legbájosabb településével.

Szállást keresel Visegrádon? >>

 

/Fotók: Horváth Dávid/

 


Exit mobile version