Site icon Szallas.hu Blog

Budapest bakancslista az őszre – TOP 30 program és szállás


Itt van az ősz, itt van újra, és igazán nem bánhatjuk, hiszen napsütéses idővel köszöntött ránk. A strandszezon elmúltával indul a városnézések ideje, amihez összeállításunkkal szeretnénk neked ötleteket adni. Ezúttal 10 programot, 10 hotelt és 10 apartmant ajánlunk az őszi Budapest felfedezéséhez, és ami hab a tortán: autóra sem lesz szükséged, hogy elérd a legtöbbjüket.

TOP 10 program Budapesten az őszre

1. Unicum túrák 

Időpont: hétfőtől szombatig 10:00 – 15:45 közötti indulásokkal

Ha szereted az Unicumot, ez a budapesti program neked szól. Az Unicum Házban bepillantást nyerhetsz a kulisszák mögé, sőt, még a 230 éves, titkos receptúrát és a felhasznált fűszereket is megismerheted. Beléphetsz az „Unicum Szívébe”, ahol a legendás ital készül, és megtekintheted több évszázad palackjait és gépeit.  

Unicum Ház, Budapest

2. Borszerda – Magyar Nemzeti Galéria

Időpont: 2024. szeptember 18. 18:00 – 22:00 

Idén már tizenharmadik alkalommal várja a képzőművészet és a borok iránt érdeklődő látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria, ahol a Borszerda estéjén különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések, élő zene és borkóstoló is része lesz a vonzó programkínálatnak. Szeptember 18-án a Günzer Családi Birtok, valamint a mohácsi Vaskapu Pince mutatkozik majd be.

Jegyvásárlás és további információ >>

Magyar Nemzeti Galéria, Budapest

3. Belvárosi Gardróbvásár 

Időpont: 2024. szeptember 21.

Ha a te szekrényedben is lapulnak egyedi ruhadarabok, melyeket szívesen eladnál, vagy éppen felfrissítenéd a ruhatáradat különleges second hand darabokkal, akkor szeptember 21-én az Erzsébet téri Gardróbvásáron a helyed. Vadássz kincsekre az újrahasznosítás jegyében, vagy jelentkezz árusnak, ezt az esemény Facebook oldalán keresztül teheted meg.   

A rendezvényre a belépés ingyenes, és még kutyusod is elkísérhet.

4. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Millenáris

Időpont: 2024. szeptember 26-29.

Szeptember utolsó hétvégéjén nyit a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison, ahol idén a kortárs francia irodalom kap kiemelt figyelmet, a legjelentősebb francia kortárs írók részvétele mellett. Az esemény díszvendége az izlandi író, költő Jón Kalman Stefánsson lesz. 

A fesztivál tökéletes családi program, hiszen közel 150 kiállítóval, neves magyar és külföldi írókkal, és gyerekbirodalommal is találkozhattok majd. 

Millenáris Park, Budapest

5. TEX-MEX FESZTIVÁL – TEREZA 

Időpont: 2024. szeptember 26-29.

A Nagymező utca egyik legkülönlegesebb étterme a tex-mex (Texas – Mexikó) konyha fellegvára, a Tereza, ahol szeptember végén pörgős fesztivált rendeznek. Színgazdag ételek, friss zöldségek, számtalan pácolt hús és persze hagyományos recept szerint készülő tortilla alkotja majd a különleges menüt. Az autentikus ízek mellett élő zenével és izgalmas programokkal is készül a Tereza csapata. Asztalfoglalás ajánlott!

6. Eleven Ősz – Bartók Béla út 

Időpont: 2024. szeptember 27-28.

A Gellért tér, a Gárdonyi tér és a Feneketlen-tó környéke adja majd az egyik legszínesebb budai fesztivál fő helyszíneit. A szinte megszámlálhatatlan program között találsz majd képzőművészeti és fotókiállításokat, japán játékokat, bűvészműsort, ékszer- és táskakészítő workshopot, sőt, megformázhatod a Húsvét-szigetek híres MOAI szobrait is. Emellett koncertek és családi programok is helyet kapnak majd.

A teljes programfüzetet erről a linkről töltheted le >>

Feneketlen-tó, Budapest

7. A Kávé Napja // Akvárium Klub 

Időpont: 2024. szeptember 29. 11:00-18:00 óra

Tökéletes vasárnapi programot kínál a kávézás szerelmeseinek a város egyik leghíresebb bulihelyszíne, az Akvárium Klub szeptember 29-ére. Aznap rendezik meg tizenkettedik alkalommal a Kávé Napját. Számos programmal, előadással, régi és új kiállítókkal találkozhatsz majd, és ami igazán szuper, hogy a belépő ára a korlátlan kóstolást is tartalmazza.

Vásárolni is lehet majd, hiszen a kiállítók különleges szemes kávékkal, kapszulás kollekciókkal, alkoholos kávéitalokkal, koktélokkal és kávés eszközökkel érkeznek.

Jegyvásárlásról információkat ezen a linken találsz >>

Akvárium Klub, Budapest

8. 10. Oktoberfest Budapest Sörfesztivál

Időpont: 2024. szeptember 27-29. és október 4-6.

Ahogy Münchenben, úgy Budapesten sem maradhat el a legendás Oktoberfest, amely a sörkedvelők Mekkája. A belvárosi Erzsébet téren a Fröccsterasz, a margitszigeti gasztrosétányon a Paulaner Sörkert&Mozi, a budai várban pedig a páratlan panorámájú Savoyai terasz ad otthont a rendezvénysorozatnak, így bejárhatod az egész várost. 

A hamisítatlan sörkert hangulatot az eredeti müncheni fesztiválsörök és az ország legnépszerűbb német hagyományőrző zenekarai teszik teljessé, a belépés pedig ingyenes.

9. Óbudai Underground Kulturális Minifesztivál 

Időpont: 2024. szeptember 28.

A Filatorigátnál található Graffiti Fal lesz a helyszíne ennek az egynapos underground kulturális fesztiválnak, ahol sport, zene és alkotóművészet találkozik majd. Koncerteken, elektronikus zene workshopokon vehetsz részt, de ami igazán különlegessé teszi ezt a rendezvényt, az az egész napos graffiti verseny 15 művésszel, és a freestyle sport párbaj, ahol Street Workout atlétáknak szurkolhatsz majd. A részvétel ezen a fesztiválon ingyenes.

10. Társasjátékok Ünnepe és Társasjáték vásár

Időpont: 2024. november 16-17.

A Millenáris B és D épülete idén már tizenkettedik alkalommal várja a társasjátékok rajongóit, hogy ezen a két napon elmerülhessenek a társasok színpompás világában.  

Több, mint 400 asztalnál várnak a kiállítók gyerekjátékoktól a családi és partijátékok sokaságán át a legkomolyabb stratégiai játékokig mindennel, ami lehetséges. Kipróbálhatod a legújabb magyar és külföldi társasjátékokat, és persze hatalmas akciókkal vásárolhatsz majd az ország legnagyobb kiadóitól. 

Jegyek >>

TOP 10 hotel Budapesten az őszre 

1. Atlantic Hotel Budapest***

Ez a barátságos hangulatú szálloda a város egyik legkönnyebben megközelíthető pontján található, melyet vonattal három irányból is körülbelül 10 perc alatt elérsz. Nem lesz gond Budapest felfedezése, hiszen sétatávolságra leszel a legnépszerűbb helyektől.

2. Ibis Citysouth Hotel Budapest***

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és Budapest belvárosa között félúton találod ezt a modern, kényelmes szállodát, amely az Ibis kutatói által kifejlesztett új “sweet bed” ággyal, antiallergén ágyneműivel és egy hangulatos közösségi kerttel garantálja a tökéletes pihenést. Ha megéheznél, kóstold meg éttermük egyik specialitását, a házi hamburgert.

3. Mediterrán Hotel Budapest****

A Gellért-hegy lábánál, 10 percnyire a belvárostól vár ez a mediterrán életérzést árasztó szálloda, ahová még cicát és kutyust is vihetsz. A hotel wellness részlegén szaunában és jacuzziban ejtőzhetsz, a kertben pedig szép üvegfalú télikert hívogat.

4. Dean’s Home Budapest***

Magával ragadó dzsungel hangulatba csöppensz Budapest belvárosában, ha a Dean’s Home-ra szavazol. A szuper elhelyezkedés és a modern, kreatív berendezés mellett konditerem és egy fantasztikus tetőterasz fogad, ahonnan pompás panoráma nyílik a budai hegyekre.

5. Impulso Fashion Hotel Budapest****

Családi vagy páros városnézéshez egyaránt remek választás lehet ez a belvárosi szálloda, amely bababarát felszereltséggel, és ami igazi ütőkártya: saját parkolóval várja a vendégeket. Ez az igényes és stílusos hotel még négylábú családtagjaidat is szívesen fogadja, így ők sem maradnak ki a családi utazásból.  

6. Mamaison Hotel Andrássy Budapest****

Ez a szálloda szerelem lesz első látásra, ha imádod a titokzatos kerteket és az elegáns épületeket. Budapest egyik legszebb pontján, az Andrássy úton találod, így a Városligethez éppúgy közel leszel, mint a főváros számtalan más látnivalójához.  

7. Danubius Hotel Arena Budapest****

Ha vérbeli sportrajongó vagy, akkor ne is keress tovább budapesti szállodát őszi pihenéshez, hiszen a Hotel Arenát neked találták ki. Úszómedence és fitness terem segít, hogy formában maradj, a belvárost pedig pár perc alatt eléred innen.  

8. Boutique Hotel & Event Center Budapest***+superior

Párok számára lesz eszményi választás ez a szálloda, melynek négy superior szobájában a teraszon meleg vízzel töltött, privát masszázsmedence is található, melyek télen-nyáron használhatóak. A Duna-partot pár perces sétával eléritek, ha pedig szeretitek a pezsgőt, keressétek fel a közeli Törley Látogatóközpontot. 

9. Bo18 Hotel Budapest***+superior

Csendes helyen, mégis pár lépésnyire a körút forgatagától található ez a csipetnyi keleti hangulattal fűszerezett, izgalmas stílusú szálloda. A tökéletes kikapcsolódásodat szauna, jacuzzi, és isteni reggeli garantálja. 

10. City Hotel Mátyás Budapest***

Szeretnél reggeli közben a budai vár látványában gyönyörködni? Válaszd a City Hotel Mátyást, és ezt az élményt sem kell kihagynod! A klasszikus stílusú szállodánál talán nincs is ideálisabb hely a belváros felfedezéséhez, sőt, Budára is pár perc alatt átsétálhatsz az Erzsébet-hídon.  

TOP 10 apartman Budapesten az őszre 

1. Hermina Apartmanház Budapest

Kitűnő ár-érték arányú szálláshelyet mutatunk, ahol számos szobatípus között válogathatsz, akár egyénileg, akár párosan vagy családdal utazol. A tágas és kényelmes lakrészekben és a hangulatos kertben jólesően kipihenheted magad egy budapesti városnézés után. 

2. Centrooms House Budapest

Hangulatos és modern lakrészeket kínál egyéni, páros vagy családi utazóknak ez a szálláshely, ahonnan gyalogosan is elérhető a belváros. A közelben még parkolóházat is találsz, ha autóval érkezel a budapesti pihenésre. 

3. Korona Panzió Budapest

Buda egyik legjobb helyén áll a Korona Panzió, ahonnan nemcsak a városközpont érhető el számos módon, hanem a budai hegyek adta túralehetőségek sem lesznek messze. Gyönyörű, ősfás kertjében hatalmas fenyőfák sorakoznak, és ha felmelegednél picit, a szauna erre is lehetőséget nyújt.

4. MP Hostel Budapest

Ha költséghatékonyan szeretnéd felfedezni Budapestet, akkor próbáld ki ezt a fiatalos stílusú hostelt. Nagy hálótermekben is foglalhatsz magadnak fekhelyet, de kisebb szobák közül is választhatsz. Különlegesség, hogy ébredés után reggelizőautomatából választhatod ki a napindító finomságokat.

5. Avenue Hostel Budapest

Ha az utazás számodra a legnagyobb buli, és imádod a stílusos helyeket, az Avenue Hostelt válaszd. Itt nemcsak ágyat, hanem akár kisebb apartmant is foglalhatsz saját fürdőszobával. A kényelmes és igényes szálláshely ráadásul a város egyik legtutibb helyén, az Oktogonon található. 

6. Omega Guesthouse Budapest

Látványnak sem utolsó az a szép, klasszikus stílusú épület, ahol életre hívták az Omega Guesthouse-t. Igazi zöld oázis ez Budapest szívében, ahol tágas terek és kényelmes szobák várnak.   

7. Heart of Downtown Apartment Budapest

Talán nem túlzás, ha azt mondjuk, ez a szálláshely a legtökéletesebb, ha a szálláshelyed közelében szereted tudni a kikapcsolódási lehetőségeket. Színházak, éttermek, kávézók, szórakozóhelyek pár perc sétával elérhetőek innen, de a Városligettől sem leszel messze.  

8. Dominik Panzió Budapest

Elsősorban pároknak és egyéni utazóknak lehet remek választás ez a barátságos hangulatú panzió, amelyet a környék villanegyedében, egy régi, egyházi épületből alakítottak. Különösen jó választás, ha például a Puskás Arénába készülsz koncertre, hiszen az arénától szó szerint hazasétálhatsz a rendezvény végén. 

9. StayWithUs – Opera Apartman Budapest

Hatalmas konditerem, medence, szauna, nagy belső kert és tágas szobák – ha hiszed, ha nem, ezek mind egy belvárosi apartmanházban, egy szűk utcában találhatóak. És ha még azt is hozzátesszük, hogy egy nívós, szállodai színvonalú szálláshelyről van szó, biztos, hogy elnyeri a tetszésed.  

10. Green Hill Apartment Budapest

A Gellért-hegyen található gyönyörű szállás egy nagy, kertes, 100 éves villaépületben helyezkedik el. Tökéletes választás, ha szeretnél zöld övezetben pihenni, miközben az olyan látnivalók, mint a Szabadság szobor sétatávolsággal elérhetőek.

Budapest ősszel is téged vár! Vesd bele magad a város forgatagába, foglalj hozzá szállást oldalainkon >>

Top 15 budapesti program, ahol kedvezmény vár, ha a Szallas.hu-n foglalsz >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version