Site icon Szallas.hu Blog

Budapesti gyerekprogramok a téli szünetben


Kimozdulnátok otthonról, de nem tudod hova érdemes menni? Közös programokat keresel a családnak, ahol a legkisebbek és a legnagyobbak is jól érzik magukat? Valami különlegeset keresel az idei adventi időszakra? Akkor jó helyen jársz! A legjobb budapesti adventi programok a téli szünet végéig:

MÜPA advent (részben beltéri program)

A Művészetek Palotája mellett felállított sátorban cirkuszi előadásokkal várják a családokat.

MÜPA (fotó: pixabay)

De lesz itt Kolompos koncert is december 15-én, és idén sem lehet kihagyni az ingyenes jégpályát!

Szabadtéri korcsolyapályák és műjégpályák Budapesten >>

 

Advent a Ludovikán (beltéri program)

December 2-án indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adventi programja, amely három vasárnap is örömet okoz kisebb és nagyobb gyerekeknek. A délutáni közös készülődésekre december 9-én és 16-án várják a családokat 13 és 17 óra között.

Adventi programok a Ludovikán (fotó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem)

A benti programsorozatban lesz interaktív mesejáték és karácsonyi fenyődíszeket is lehet készíteni. Lesz közös gyertyagyújtás és zenei programmal is kedveskednek a szervezők. Az első alkalommal Tóth Gabi a vendégfellépő.

Adventtől Vízkeresztig a Nagytétényi Kastélyban (beltéri program)

Erre a néhány hétre megnyitja újra a kapuit a Nagytétényi Kastély és várja a családokat karácsonyfa kiállítással, közös gyertyagyújtással és koncertekkel is.

A Nagytétényi kastély télen (fotó: Nagytétényi Kastélymúzeum/imm.hu)

Karácsonyfa-állítás a Nagytétényi kastélyban (fotó: Nagytétényi Kastélymúzeum/imm.hu)

Például vasárnap délelőttönként kakaókoncertekkel csábítja Dél-Budára a gyerekeket.

Hotelek és apartmanok a fővárosban >>

Budapesti Bábszínház (beltéri program)

December 15-től látható a Diótőrő mese a bábszínházban. Ha valami klasszikus élményre vágytok, akkor itt a helyetek.

Diótörő (fotó: Kozma Judit)

Az előadás 6 éves kortól ajánlott. Az összesen 8 előadásra gyorsan fogynak a jegyek adventi időszakban. Siessetek, hogy le ne maradjatok!

Rutkai Bori-koncert (beltéri program)

A Barabás villában, karácsony második napján, december 26-án délelőtt 11 órától várják Bori horgolt bábjai az érdeklődő gyerekeket. A táncos lábú gyerekek együtt bolondozhatnak a zenekarral, remek dalokat hallgathat az egész család.

Újpesti karácsonyi vásár (szabadtéri program)

Ha karácsonyi vásároznátok, de a belvárosi programok zsúfoltsága miatt gyerekkel nem indultok el, akkor jó választás az újpesti karácsonyi vásár. Nemcsak a felnőttekre gondolnak, de a templomkertben diavetítéssel, játéktárral, meseolvasással, betlehemes játékkal is várják a kisebbeket.

Betlehem (fotó: Kozma Judit)

Nagyobb gyerekeknek jó program lehet a február közepéig üzemelő ingyenes korcsolyapálya. Hétvégenként pedig olyan ismert zenészek húzzák a talpalávalót, mint Horváth Tamás, Szandi, Tóth Gabi, Takács Nikolas, Király Linda.

Gryllus Vilmos és Kaláka koncert (szabadtéri program)

Ha már minden elkészült otthon és a szülők is szusszannának egyet, akkor december 23-án 15 órától Nektek is az Óbudai Főtéren a helyetek, ahol ingyenes koncertet ad Gryllus Vilmos. Majd 18 órától a Kaláka koncertezik.

Advent a Mesemúzeumban (beltéri program)

December 9-én a Petőfi Irodalmi Múzeum tagintézményébe, a Mesemúzeumba várják az 5-12 éves korosztályt. A két órásra tervezett foglalkozáson a gyerekek adventi naptárt és koszorút készíthetnek, majd közös mesehallgatásra is lesz lehetőség.

Fotó: pixabay

Szalóki Ági adventi koncertje (beltéri program)

December 27-én este 8 órától várják az érdeklődő, nagyobb gyerekes családokat a Művészetek Palotájába, hogy karácsony után, de még igazán ünnepi hangulatban egy örömzenélésen részt vegyenek. Klasszikus dallamokat, népdalokat, régi zenei műveket ígérnek erre az estére.

***

December elejétől, egészen a hónap legvégéig tele a város programokkal. Jobbnál jobb koncertek, előadások, programok, amelyek még szebbé teszik az ünnepi várakozást. Idén készüljetek sok-sok közös élménnyel az ünnepre!

Ha több napot is eltöltenél Budapesten, itt találsz szálláshelyeket kedvező áron >>

 


Exit mobile version