Site icon Szallas.hu Blog

Bükkös Ház Mátraszentimre-Galyatető – hegyvidéki idill egy vintage házikóban a Mátra szívében


Hazánk második legmagasabb hegycsúcsa felé vesszük ma az irányt, úgyhogy készítsd a túrabakancsot, a térképet és a bekuckózós hegyvidéki hangulatodat! Ugyanis sokkal többről lesz most szó, mint természetjárás. Megismerhetsz egy olyan vintage kuckót a Galyatetőn, ahol megvalósíthatod a legromantikusabb erdei elvonulós álmaidat. Ahol az erdő a kerted, az erdei állatok a szomszédaid és a dézsafürdő melengető vize nyújt felfrissülést… Tarts velünk, fedezzük fel együtt ezt a szívvel-lélekkel felújított erdei házikót, a Bükkös Házat!

Hangulatos erdei házikó

Galyatető, a nyugalom szigete – a legjobb hely egy fárasztó időszak után

Galyatető hazánk második legmagasabb hegycsúcsa a maga 964 méteres magasságával. Káprázatos panoráma, egyedülálló klíma (mely a legnagyobb nyári melegben is kellemes időt varázsol ide), és egy békés kis üdülőövezet fogadja a vendéget. Tökéletes helyszín romantikus elvonuláshoz vagy akár csak egy fárasztó időszak utáni feltöltődéshez. Persze maga a környezet is lenyűgöző, azonban az élmény úgy lesz tökéletes, hogy meg is szállhatsz egy felújított, hangulatos erdei házikóban!

Galyatető, maga a nyugalom szigete

Vintage házikó felújítva – ahol az erdő az udvarod és az erdei állatok a szomszédok

A Bükkös Ház egy hosszú, szívvel-lélekkel véghezvitt felújításon van túl. Az eredmény pedig lenyűgöző, egy ici-pici faházikó, tele szeretettel. A vintage berendezés és a burkolatok fából készültek, melyek teljes harmóniában állnak a természettel és téged is segítenek átszellemülni, a természet hangulatát magadévá tenni.
A földszinten a konyha és a nappali egy légtérben található, a kényelemről pedig egy kinyitható kanapé gondoskodik. Az ablakon kilesve fenyőfák tárulnak a szemünk elé, melyeken gyakran láthatunk vidáman szaladgáló mókusokat.

A konyha teljesen felszerelt, minden lehetőség adott egy romantikus vacsora közös elkészítéséhez. Kávé, tea bekészítés segíti a felébredést, sőt, házigazdáink igény esetén reggelivel is szolgálnak. A fürdőben egy hidromasszázs zuhanykabin kapott helyet, melyben a zuhanyzás megnyugtató élménye párosul egy frissítő masszázs jótékony hatásaival.

Az emeleten két szimpla ágy vár az esti pihenésre, de összetolva egy méretes és igencsak kényelmes franciaágyat kapunk. Jól jelzi, hogy itt minden a mi kényelmünket szolgálja, hogy a lámpák az ágyból is kapcsolhatók.

A természettel is harmonizáló berendezés

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT >>

A dézsafürdő, ahonnan akár hóesésben is átélheted az erdő nyugalmát

Már maga a ház is magával ragadó, azonban házigazdáink szeretnék, hogy a természetközeli élmény garantálva legyen, rossz idő esetén is. Erre tökéletes megoldás a Dézsafürdő! A dézsafürdő a terasz alatt, a fák lombjai között bújik meg, így esőben is élvezheted, de akár a hóesést is szemlélheted innen a jó meleg vízből, élvezve a gyönyörű tájat.

Környezettudatosság a felújítás során is – ház a természettel harmóniában

A ház kialakítása során az egyik legfontosabb szempont a környezettudatosság volt. Ennek köszönhetően nem fog el az az érzés, hogy az ember kihasított magának egy darabot a természetből. Sőt, épp ellenkezőleg, a Bükkös Ház teljes harmóniában van a környezetével. A felújítás során kiemelten figyeltek a természetes anyagok használatára, több esetben újrahasznosított anyagokat használtak. Vendéglátóink számára is fontos a környezet védelme, az értékmentés, és ez a pozitív gondolkodás átragad a házikó hangulatára is.

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT >>

Miért érdemes ellátogatni ide már idén ősszel, majd újra és újra visszatérni?

Ősszel ki sem kell mozdulnod sehova. Meleg pokrócba burkolózva, a terasz kényelmes kanapéjáról hallgathatod a szarvasbőgést egy meleg teát vagy forralt bort kortyolgatva. Ha mégis vonz az aktív kikapcsolódás, a Mátra szívében vagy, mely rengeteg lehetőséget rejt magában. Itt húzódik az országos kéktúra útvonala, de rövidebb körtúrákra is van lehetőség. A lenyűgöző panorámát pedig a Galya-kilátó biztosítja, melyről tiszta időben a Tátra csúcsait is lehet látni.

Télen sem kell messzire menned, ha aktívan töltenéd a kiruccanást! A közelben található a Mátraszentistváni Sípark, de a Kékes sípályái is könnyen elérhetőek. Ha viszont a síléceket otthon hagynád, a szánkóval semmiképp se tedd ezt! Szánkózásra is számos lehetőség van, akár az utca végén is.

Tavasszal az ébredő természet, a zöldben és virágokban pompázó erdő, a friss levegő varázsolja el az ide látogató vendégeket, míg nyáron megtapasztalhatod a térség egyedülálló klímáját. A nagy melegben igazi felüdülés elvonulni a fák hűsébe, ahol mindig 6-7 fokkal hűvösebb van, mint máshol.

Ha kedvet kaptál felfedezni ezt a csodálatos hegyvidéki környezetet és pár napot nyugalomban és békességben tölteni a Mátra szívében, akkor foglalj a felújított Bükkös Házba, nem fogod megbánni!

(Fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version