Site icon Szallas.hu Blog

Igazi Baywatch-hangulattal vár Crikvenica, a horvát üdülőparadicsom!


Színes napernyők, apró esernyős koktélok, hosszú, homokos strandok és a bámulatosan szép türkizkék tenger. Ezer és egy élmény vár, ha úgy döntesz, hogy a Crikvenica nevű horvát paradicsomban pihennéd ki a hétköznapok fáradalmait. Egész jól hangzik az ajánlat, nem igaz? Mutatjuk, miért szuper úti cél Crikvencia! 

Pihenj az egyik legnépszerűbb horvát üdülőparadicsomban! 

Mit szólsz hozzá, ha azt mondjuk, hogy alig 5 órát kell utaznod Budapestről ahhoz, hogy élvezd Crikvenica elképesztő vendégszeretetét? A 11 ezer fős város a Vinodoli-csatorna partján fekszik, hangulatos strandjai mellett arról híres, hogy itt található Horvátország legnagyobb kikötője. A település főtere a kikötő mellett található, itt mindenképpen tenned kell egy sétát a meleg nyári estéken, a látvány miatt mindenképpen.

Bérelhetsz biciklit, amivel a parton, a közeli bicikli utakon és a közeli túraútvonalakon tekerhetsz, a Szerelem ösvényén például mindenképpen érdemes végigmenni. 

Az Adrenalin Park és az Aquarium igazi bakancslistás hely, ha gyerekekkel utazol. Míg az előbbi akadálypályákkal vár a hűs fák alatta, addig az utóbbi 30 medencében mutat be 100 Adriai-tengerből származó, és közel 50 trópusi halfajt. 

Szállások az Aquarium közelében >>

Tipp! Ha jut idő rá, fedezd fel mindenképpen a szomszédos településeket is, ha pedig a Plitvicei-tavakhoz látogatnál, az is csak 1 óra 40 perc autóval. 

Szállástipp! Az Apartmani Abros Crikvenica egyik legszebb kavicsos strandjának közelében fekszik, és saját fűtött medencével, masszázsokkal, illetve gyönyörű kerttel teszi emlékezetessé a kikapcsolódást. A ház teraszán grillezni is lehet, a wifi és a légkondi pedig ingyenesen használható. 

Homokos strandok, vizes élmények, hajókirándulás

Crikvenica legnagyobb strandja a Gradsko Kupaliste, amely 200 méterre a városközponttól öltözőkkel, csúszdákkal, napágyakkal és éttermekkel várja a pihenni vágyókat. A strand akadálymentesített. 

Ha a csemetékkel keresel homokos strandot, a népszerű Crni Molo nagy kedvenced lesz. Itt árnyékos részek is vannak, így akár egész napos pancsolást is szervezhetsz a családnak. 

A legjobb szállások homokos strandok közelében >>

Poli Mora strandja

Ingyenes, kavicsos strandot keresel? Az Omorika, a Balustrada, és a Kastel strand szuper választásnak bizonyul majd. Sőt, Podvorska kikötője mellett, a móló végén található a Monty’s nevű kutyás strand, ahova ingyenes a belépés.

Monty’s kutyás strand

Ha egy kirándulóhajó fedélzetéről szeretnél gyönyörködni a tenger, és a delfinek látványában, próbáld ki a közeli Krk, Rab és Kosljun szigeténél közlekedő hajójáratokat, melyeken akár egész napos programon vehetsz részt. 

Válassz félpanziós szállást a városban! >>

Hajókirándulásokra is van lehetőség

A lehető legjobb úti cél számodra Crikvenica, ha…

Megtetszett a horvát üdülőparadicsom? Foglalj szállást Crikvenica városában, és élvezd a tenger látványát minden nap a gyönyörű vízparton! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version