Site icon Szallas.hu Blog

Családi programok egy esős hétvégére


Egy esős hétvége minden szülő rémálma lehet, főleg ha nincs kéznél olyan program, ami a gyerekeket is leköti. Én csak tudom, hiszen a nővérem szeptembertől kezdődően gyakran kikéri a véleményemet, hova vigye a gyerkőcöket hétvégén vagy épp az aktuális iskolai szünetek alkalmával. Hogy ilyenkor ne üljek tanácstalanul (és kukán), összegyűjtöttem -magunknak is- öt különleges helyet, amelyekből bárki kedvére válogathat attól függően, hány éves gyereke van és mi az érdeklődési köre.

Garantálom, hogy ezeket nem csak a kicsik, hanem a nagyok is élvezni fogják 😉

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

Magyarországon egyedülálló látványosság a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, mely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.

A látogatóközpont felszálló madárra hasonlító, 2600 m2 alapterületű központi épülete több szinten várja az érdeklődőket állandó és időszaki kiállításaival, rendezvénytermével, háromdimenziós mozijával, játszószobával, kilátó tornyával.

Cím: 3388 Poroszló, Kossuth u. 41.

Poroszlói szállások >>

Afrika Múzeum és Állatkert, Balatonederics

f. afrikamuzeum.hu

A Balaton-partján sem maradunk program nélkül rossz időben, hiszen a balatonedericsi Afrika Múzeum igazi szafarihangulatot varázsol a magyar tenger partjára. Egzotikus állatok, maszáj kunyhók fogadják a látogatókat, mivel az alapító, Dr. Nagy Endre Afrika-kutató és neves vadász (1913-1994) volt, trófea- és néprajzi gyűjteményét pedig ma már bárki megcsodálhatja a múzeumban.

A kicsik kipróbálhatják a pónilovaglást és a tevegelést, az ajándékboltban pedig bárki bevásárolhat afrikai szuvenírtárgyakból.

Cím: Balatonederics, Kültelek 11. (71-es főút)

Szállások Balatonedericsen >>

Csodák Palotája és Csodák Palotája Playbar, Budapest

A Csopa Campona Magyarország első interaktív tudományos játéktereként már 20 éve fogadja a kicsiket és nagyokat. A több, mint 100 fizikai jelenséget bemutató játék és eszköz, az Öveges professzorról elnevezett előadóteremben napi 4 izgalmas előadás és kísérletbemutató, látványos 4D Élményvetítések, időszaki kiállítások és változatos programok várják a látogatókat.

Cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Az óbudai Csopa Playbarban vadonatúj attrakciókkal, három önálló kiállítással (Newton Kiállítás, Illúzió Kiállítás, Születés Kiállítás) és jól felszerelt Richter Gedeon Laborral, Szabaduló Szobákkal, Előadó- és Rendezvényteremmel, valamint Magyarországon egyedülálló Körmozival várják a tanulni és szórakozni vágyókat.

Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Budapesti szállások >>

Városi Tömegközlekedési Múzeum, Szentendre

Nem ismerek olyan gyereket, akit ne érdekelnének a tömegközlekedési eszközök. A villamosok, a trolik olyan misztikus járműnek tűnnek egy gyerek szemében, hogy vétek elvenni tőlük ezt az élményt. Nos, a Városi Tömegközlekedési Múzeumban bárki kedvére megcsodálhatja a régi és új eszközöket, hiszen Szentendrén öt kiállítóteremmel, bemutatócsarnokkal, szabadtéri kiállító területtel várják a közlekedés iránt érdeklődőket.

A számos fényképfelvétel és korabeli tárgyi emlék mellett a múzeum mintegy 60 felújított járművel várja a régi korok szerelmeseit. Nem csak gyerekek számára jelenthet élményt, hogy a kiállított járművek egy részére fel is szállhatnak.

Cím: 2000 Szentendre, Dózsa György út 3.

Szentendrei szállások >>

***

És ti hova utaztok a családdal, ha esős az idő? Írjátok meg kommentben!

Szeretettel:

a

 

Exit mobile version