Site icon Szallas.hu Blog

Családok Parkja: ingyenes szuper játszótér Budapesten


Új, ingyenes játszótérrel és többfunkciós szabadidő parkkal várja az érdeklődőket a csepeli Családok Parkja, ahol 0-99 éves korig mindenki megtalálja a számára ideális programot. Kétszintes játszóvár, modern kondipark, sport- és futópálya, valamint vadonatúj vizesblokk várja a kicsiket és nagyokat a megújult parkban, ahová messzebbről is érdemes elutazni!

Emeletes játszóvár a Családok parkjában
Homokozó a családok Parkjában

Családok parkja – ingyenes játszótér mindenkinek

A 25.000 nm területű Rákóczi-kert központi eleme a fából készült, emeletes játszóvár és a körülötte lévő „vizesárok” homokozó, amelyek formáját a sárospataki vár ihlette. Játék közben a gyerekek a kuruc és labanc korról is megtudhatnak érdekes információkat. Ezután a 2 alagútcsúszda, illetve a számos rövidebb csúszda segítségével gyorsan el is hagyhatják a várat. A kicsinyített erőd mérete ideális a felnőttek számára is, így a szülők be tudnak menni és együtt játszani a gyerkőcökkel.

A parkban egy 500 méter hosszú futópálya épült, melyet reggel 5 órától este 22 óráig lehet használni. Emellett a multifunkcionális sportpályán kézilabdázni, focizni és kosárlabdázni is lehet, és a szabadtéri kondipark is kitűnően felszerelt.

Kosárlabda pálya
Játszótér
Futópálya

A sporttevékenységeknek itt még nincs vége! A Családok parkjában két új sakk- és pingpongasztal, valamint egy petanque pálya is helyet kapott. A modern játszótér mellett egy 900 m2 alapterületű, színes (gumidombos) kisautópályát is kialakítottak, ahol rollerral, biciklivel és kismotorral is lehet közlekedni. A dimbes-dombos, gumiborítású pálya a kisebbeknek is ideális, akik még most tanulnak bringázni, de a nagyobbak is élvezni fogják, ha ugratni akarnak.  

Pingpong asztal
Biciklipálya

Egész napos program a család számára

A park mellett elterülő hatalmas, zöld terület ideális a piknikezésre, de létesítettek itt bográcsállványokat és szalonnasütésre kijelölt helyeket is találhatók. Aki babával érkezik, a játszótér mellett mosdót, pelenkázót és szabadtéri pelenkázó padot is talál. Játékok közül a napellenzős homokozót, baba-mama hintát, babahintát, rugós játékokat és a mászókát is használhatják a legkisebbek.

A napvitorlás homokozóban árnyékban játszhatnak a babák
Játszótér

Közelgő események a Családok parkjában:

A parkban egy szabadtéri színpad is helyett kapott, emellett megújult a közösségi ház is, ahol többféle programmal várják a családokat. A felnőtteknek mozgás, anyukáknak angol órák, babajóga, workshopok, kertészkedés áll rendelkezésre. Az aktuális programokról a park facebook oldalán lehet tájékozódni >> ITT <<

Mennyibe kerül?

Hol található a Családok Parkja?

Budapest XXI. kerületben (Csepel), Dél-Pesten az egykori Rákóczi kert lett felújítva  

Felnőttek is használhatják a játszópark eszközeit

Családok parkja megközelíthetőség 

Családok Parkja nyitva tartás

Házirend / hasznos tippek (mit vigyél magaddal, mit lehet és mit nem stb.)

Családbarát szállások játszótérrel és játszószobával

Ha olyan családbarát hotelt keresel, ahol játszótér és/vagy játszószoba is található, nézz körül szállásajánlataink között!

Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza**** +superior

Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza**** +superior

Hotel Kapitány Sümeg ****+superior

Hotel Kapitány Sümeg****+superior

Hotel Marina Balatonfüred*** +superior

Hotel Marina Balatonfüred ***+superior

Még több gyerekbarát hotel a szallas.hu oldalán >>

TOP20 családbarát hotel


Exit mobile version