Site icon Szallas.hu Blog

Csere-hegyi kilátó, ahol a lábad előtt fekszik a Balaton


Olyan kilátót keresel, ahonnan nem csak a balatoni panoráma gyönyörű, de a kilátó épülete is különleges? Akkor a Csere-hegyi kilátó ideális úti cél számodra, annál is inkább, mert gyerekekkel is bátran célba veheted

Csere-hegyi kilátó

A Csere-hegyi kilátó káprázatos panorámája

A Csere-hegyi kilátót balatonalmádi kilátó néven is emlegetik, mert az emelvény Balatonalmádi és Alsóörs között található. A permi vörös kőből épült reneszánsz stílusú építmény különlegessége, hogy ez a Balaton-felvidék első kőből épült kilátója. 

298 méter magasan található, tornyából mesés kilátás nyílik a Balatonra, a Bakonyra és a Balaton-felvidékre.

Balatoni panoráma a kilátóból

Az eredetileg 6,5 méter magas kilátót 2001-ben felújították és 5 méteres faácsolattal magasították meg. Eredetileg a Horthy Miklós kilátó, majd Szabadság-kilátó nevet kapta, napjainkban a Csere-hegyi kilátó nevet viseli. A torony sarkain a Balatont közrefogó vármegyék címereit láthatjuk.

A kilátó körüli kis tisztáson található egy gondnokház is, amely leginkább egy mesebeli erdei házra hasonlít. 

Csere-hegyi kilátó

SzállástippWooden Jacuzzis Apartman

Az állatbarát apartman modern berendezéssel, hangulatos, saját erkélyes szobákkal és egy 6 fős jakuzzival várja a pihenni vágyókat Alsóörsön. A szálláshelyen ingyenes a parkolás, a wifi és a légkondi, ráadásul a kertben bográcsozni, grillezni és szalonnát sütni is lehet. A hely a horgászok és kerékpáros turisták nagy kedvence. 

Wooden Jacuzzis Apartman Alsóörs

Hogyan közelíthető meg a kilátó?

Az egész évben ingyenesen látogatható kilátó gyalogosan több irányból is megközelíthető, több turistaút is keresztezi, pl. a Balaton-felvidéki Kéktúra is átvezet rajta. Sőt, itt van a Balaton-felvidéki Kéktúra Csere-hegyi bélyegzőhelye is.

A kilátó igen népszerű a kirándulók körében, főként azért, mert akár gyerekekkel is meg lehet közelíteni nagyobb kihívás nélkül

Az építmény körül elhelyezett padoknál és tűzrakó helyeknél bátran piknikezhetünk, a közelben keresve sem találnánk ennél hangulatosabb helyet. Itt a csend, a nyugalom és a friss levegő az alapfelszereltség része. 

Csere-hegyi klátó

SzállástippVilla Veronika 

A kétszintes, 24 férőhelyes Villa Veronika Balatonalmádiban található, a szálláshely bababarát, szívesen látják a csemetéket is. A vendégeket egy 1,1 m mély és 4,5 m átmérőjű kör alakú medence is várja, a legmelegebb napokon öröm lesz megmártózni a medence hűsítő vizében. A villa OTP és MKB SZÉP kártya elfogadóhely.

Villa Veronika Balatonalmádi

Látnivalók és programok a Csere-hegyi kilátó környékén

Somlyó-hegyi kilátó

Megtetszett a Csere-hegyi kilátó környéke? Már csak annyi a dolgod, hogy megkeresd hozzá a legjobb szállást a szallas.hu kínálatából! 

(Képek: Szallas.hu, balcsi.net)


Exit mobile version