Site icon Szallas.hu Blog

Fedezd fel a Cserhát környékét – Irány a Zsunyi-patak szurdoka!


Ha szívesen felfedeznéd a Cserhát természeti értékeit, és örömmel látogatsz olyan szurdokokat, amelyek kalandos napot ígérnek, a Zsunyi-patak szurdoka feltétlenül kerüljön fel a bakancslistádra. Mutatjuk, milyen élményekben lesz részed, és merre kirándulhatsz a környéken!

Kirándulás a családdal

A Zsunyi-patak szurdoka minden évszakban remek kirándulóhely! 

A patak a Cserhát északi részén, Lucfalva településtől nyugatra ered, és Ecseg községtől északra éri el a Szuha-patakot. 

A szurdokvölgy bejárása az esősebb időszakok után valódi kihívásokat tartogat, ekkor ugyanis a megáradt patak átrendezi az egyébként kényelmesen járható ösvényt. A terület minden évszakban mesés élményeket ígér az egyes részeken sebes sodrású, míg máshol békésen elterülő pataknak köszönhetően. A környék emlékeiről az útvonallal együtt futó Cserhátszentiváni tanösvény állomásai mesélnek. 

Foglalj szállást a környéken! >>

Erdő mélyén, a Cserhátban

Ha itt kirándulsz, mindenképpen kényelmes túrabakancsban érkezz, amely legyen vízálló, a patak környékén ugyanis a vizes élmények garantáltak. Az út során találkozhatsz a Malom-forrással és a Hármas-forrással is. Budapestről az M3 és a 21.-es út útvonalán haladva nagyjából 1,5 óra alatt érhetsz a területre.

Tipp! Nyugodtan készülj a túrára szendvicsekkel, ugyanis több helyen is megállhatsz piknikezni, Cserhátszentivánon a réten padok, asztalok és  tűzrakó hely vár. 

10 érdekes látnivaló a Cserhát közelében

A Zsunyi-patak mentén fekszik Lucfalva, Kisbárkány, Zsunypuszta, Felsőtold, Alsótold, Cserhátszentiván és Ecseg. Ha a patak közelében tervezel kirándulást, mutatjuk, mely célpontokat nem érdemes semmiképpen kihagyni!  

Sasbérci-kilátó
A hollókői vár
Rejtélyes Kéz-kilátó

Kedvet kaptál ahhoz, hogy bebarangold a Cserhát legszebb részeit? Kelj útra a családdal vagy a barátokkal, és fedezd fel a környéket! 

Ha szállást foglalnál a közelben, mert többnapos kirándulást tervezel, szemezgess a szállás.hu kínálatából! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version