Site icon Szallas.hu Blog

Kapcsolódj ki a fák ölelésében! Csodaszép erdei faházak és őszi szállások


Az az igazság, hogy a nyarat ki kell pihenni. Ha voltatok nyaralni, azért, ha pedig nem, akkor azért! A legjobb feltöltődést egy kiadós erdőfürdőzés nyújtja, és mivel a fák ősszel a legszebbek, egyszerű a képlet: irány az őszi természet! Ilyenkor egy erdei faház kényelmében nagyon jól esik bekuckózni, vagy a teraszon élvezni a kellemesen hűs levegőt és a színpompás erdő látványát. Hangulatos őszi szállások és romantikus erdei szállások várnak rátok, mutatunk 10 remek választást! 

Erdei Kisház Noszvaj

Hangulatos őszi szállások és erdei faházak, ahol a fák ölelésében pihenhettek:

Kiskemence Faház Szatta – Ahol még a mobiltelefont is leteheted

Az erdei szállások egyik mintapéldánya, ahol nem csak a városi zaj, de még a technológia elől is elbújhattok – Szattán ugyanis az autóforgalom és a térerő is gyér. Helyette van nyugalom, csend, és tiszta levegő. Az igényesen felszerelt faházikó 5 fős, a közelben pedig olyan programok várnak, mint skanzen, wellness központok, túra útvonalak, és lovas porták. 

A Fák Ölelése Vendégház Bükkaranyos – Jakuzzis rönkház a hegy lábánál

Ez a kétszintes, 8 férőhelyes erdei faház a Bükkben bújik meg, kertjében egy 6 fős jakuzzival. Mivel egyszerre csak egy társaságnak adják ki, így senkivel sem kell osztoznotok rajta. Ha kiültök a teraszra a reggeli kávéval, könnyedén kiszúrhattok egy-egy fürge mókust, este pedig a csillagokban gyönyörködhettek. Titeket viszont a hatalmas fenyők elrejtenek a kíváncsi szemek elől! 

Ház Az Erdő Szélén Vendégház Nagymaros – Erdei faház csodás panorámával

Ha Dunakanyar, akkor már rossz nem lehet! Az erdei, őszi szállások közt ez egészen modernnek számít, mert felújították, és belül dizájnos kényelemmel vár. A teraszról a Visegrádi vár panorámája fogad, a szomszédban pedig az erdő végtelen csendje ölel körbe. Összesen 5 férőhelyes, és október 31-ig foglalható.

Sombereki Horgásztó Rönkház Somberek – Tóparti apartmanok, nem csak a pecázás szerelmeseinek

Őszi szállások vízparton? Íme, egy remek példa! A 8 apartmanos rönkház közvetlenül egy horgásztó mellett található, Pécs és Mohács közelében. A szobák kifejezetten tiszták és rendezettek, a vendégek szerint pedig hemzseg a tó a kifogható halaktól! Bár a horgásztó december 1-jétől március közepéig zárva tart, a faház ebben az időszakban is foglalható. 

Kis Fakuckó Sóly – Romantikus menedék a szőlősorok közt

Bújjatok el a világ elől a párotokkal! A 2 fős faház mellett szomszédok nincsenek, van helyette nyugalom, masszázskád, éjszakai fények, ingyenesen használható biciklik, és borozgatás-összebújás a kényelmesen berendezett teraszon. Egyébként hármasban is jöhettek a házi kedvenccel, mert kutya-macska ingyenesen bevihető.

Pine Cottage Cserszegtomaj – Óriási kert és gyönyörű belső tér 

Megálmodni sem lehetne ennél takarosabb, szebb házikót. 7 férőhelyes, és ameddig a szem ellát, zöld veszi körül. Hatalmas, gondozott udvarában kész élmény egy esti grillezés vagy bográcsozás. Szuper hely akár nagyobb családoknak vagy baráti társaságoknak is. A Balaton 5 km, a Hévízi-tó pedig csak 3 km-re van. Április elejétől október 14-ig fogadnak vendégeket.

Erdei Kisház Noszvaj – Erdei szállások és wellness, csodaszép helyen

Az erdei szállások között ez a faház egy örök, toplistás kedvenc. Ősszel kiváltképpen hangulatos, amikor a teraszról a színes fákban lehet gyönyörködni, odabent pedig összebújni a melegben. A faházban két különbejáratú apartman található, a közös tér csak a szauna, a dézsafürdő, és a borospince. Ezen felül a függőágy, a társasjátékok, az erdei túrautak, és a bérelhető bringák is mind a kikapcsolódásotokat segítik.

Mountain Home Galyatető Mátraszentimre – Erdei faház a felhők felett

Mátraszentimrén felülről tekinthettek le a világra! Ilyen magas hegyvidékre nem követ titeket a stressz és a városi zaj. A 2 szobás erdei faház a fák tengerére és a messzi hegyvonulatokra nyújt csodás kilátást. Élvezzétek az erdő végtelen csendjét, a tiszta levegőt, a számos kirándulási lehetőséget, és a remekül felszerelt szállást.

Székely Gerendaházak Geresdlak – Székely gerendaházak a szőlőhegyen

Festői helyen, zöld turistaút mellett található a két faház, amihez kültéri jacuzzi és finn szauna is tartozik. A szálláshelyről a Mecsek lankáinak és mezőinek látványa tárul elétek, főleg az Alsóházból, ahol a teraszról vagy a jacuzziból is gyönyörködhettek a panorámában. Sütögessetek, kiránduljatok, és élvezzétek a természet nyújtotta testi-lelki feltöltődést!

Hópihe Apartmanok & Wellness Bakonynána – Karnyújtásnyira a legszebb látnivalóktól

Őszi szállások a Bakony festői vidékén is akadnak, ez a wellness erdei faház kiváló példa. Van egy nagy apartman 2 lakrésszel, és van külön egy 4 fős faház, amihez fűthető kerti dézsa és panorámaszauna is tartozik. Ha pedig a csendes pihenést kirándulással turbóznátok fel, jó tudni, hogy a csodaszép Római fürdő vízesés nagyon közel van, akárcsak a Tési szélmalom vagy a Zirci Arborétum.

Ezek az őszi szállások és erdei faházak garantálják, hogy a tikkasztó nyár után, de még a tél beköszönte előtt szusszanhassatok egyet. Szakadjatok ki a városi stresszből néhány napra, irány az erdei szállások valamelyike! >>

Ha kedvencedet is magaddal vinnéd, akkor ezek közül az erdei szállások közül válogathatsz:

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version