Site icon Szallas.hu Blog

Dalmácia kedvencei – Ahol igazán varázslatos lesz a tengerparti nyaralás


Egy tengerparti nyaralás elképzelhetetlen számodra Dalmácia legszebb strandjai, pálmafái és panorámája nélkül? Az alábbi három úti cél gondoskodik arról, hogy valóban pihentető élmény legyen a közös nyaralás. 

Vodice város turisztikai vízpartja

Dalmáciai kincsei: élvezd a mediterrán kisváros, Vodice vendégszeretetét! 

Vodice remek úti cél, ha szereted a hosszú, virágos sétányokat, a kulináris különlegességeket, és a hajókirándulásokat. A XVII. században a velencei-török háborúk idején földig rombolták az óvárost, így itt nagy várfalak és régi épületek nemigen várnak, ám a Szent Kereszt templomot, és a templommal szemben található sikátorban a Čorićev turanj nevű őrtornyot mindenképpen érdemes felkeresni. 

Vodice tengerparti sétánya, éttermei, fagyizói és strandjai a tengerparti nyaralás legfontosabb elemei, egyértelműen meggyőznek arról, hogy a pezsgő kisvárosi élet szépségei bakancslistás hellyé varázsolják Vodice városát.

Vodice sétánya

Szállástippek a tökéletes tengerparti nyaraláshoz

Hotel Vila Arausana & Antonia Vodice

Közvetlen a tengerparton található a szálláshely, amely modern szobákkal, gasztrokülönlegességekkel és mesés panorámával várja a pihenni vágyókat.

Hotel Villa Arausana&Antonina Vodice

Apartmani Sanja Vodice

Az állatbarát szálláshely ideális választás családi pihenéshez, az apartmanok közelében csónak és vízibicikli bérlésre is van lehetőség. 

Apartmani Sanja Vodice

Pansion Hrga Vodice

A panzió családias környezetben, segítőkész személyzettel várja vendégeit. A strand közel van, a parkolás, a wifi és a légkondicionálás ingyenes. 

Pansion Hrga Vodice

Pihentető élményekkel és programokkal vár Primosten

Primosten eredetileg egy kis sziget volt, amelyet később összekötöttek a szárazfölddel, és félszigetet csináltak belőle. A település különlegessége, hogy nyugodt, emberközeli, távol van mindentől, ami stresszel jár. Itt garantáltan jól érezheted magad egy tengerparti nyaralás alkalmával. 

Városnézés során keresd fel a Szent György templomot és a Mária szobrot, esténként pedig sétálj egyet a tengerparton, a tenger vége szinte összeér a horizonttal.  

Primosten óvárosa

Szállástippek

Apartments Dajana Primosten

A szálláshely 5-10 perc sétára van a parttól, a bolttól és az éttermektől. Amellett, hogy remek az elhelyezkedése, tiszta, jól felszerelt, és légkondicionált.

Apartments Dajana Primosten

Apartment Zdravko Primosten

Családok, baráti társaságok számára ideális választás ez a dalmáciai szálláshely, ahol az apartmanoknak saját erkélyük vagy teraszuk van, a legközelebbi strand pedig 300 méterre található.

Apartment Zdravko Primosten

Vendégház Primošten

A 66 m2 alapterületű, 2 hálószobás, 1 fürdőszobás nyaralóban garantált az önfeledt pihenés, a kertben grillezni lehet. A közelben csónak és kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség.

Vendégház Primošten

Fényűző csillogással teszi különlegessé a nyaralást Makarska

Makarska városában modern hotelek, gyönyörű hajók és hatalmas strandok teszik izgalmasabbá a pihenést. Makarska óvárosa teljesen megsemmisült a velencei-török háborúkban, így a várost inkább a hosszú tengerparti sétány, a pálmafák és a strandolás miatt érdemes felkeresni. 

A Szent Márk székesegyház, a Halászok szobra és Szent Péter szobra bakancslistás látnivaló, ahogyan a szerelmesek sétánya is. Utóbbinál érdemes egy lakatot hagyni a szerelmespároknak a pécsi lakatfal mintájára. 

Makarska rivéra

Szállástippek 

Apartmani Diana Makarska

A barátságosan berendezett, kutyabarát apartmanokban a wifi ingyenes, a kertben grillezési lehetőség várja a pihenni vágyókat. Tökéletes helyszíne lehet a tengerparti nyaralásunknak.

Apartmani Diana Makarska

Vila Apartmani Sumic Makarska

A szálláshelyen a szobákban ingyenes a klíma, a legközelebbi étterem 50 méterre, élelmiszerbolt szintén 50 méterre, a legközelebbi strand 100 méterre van.

Vila Apartmani Sumic Makarsk

Apartman Sini Makarska

Az állatbarát apartmanoknak és a lakosztályoknak saját erkélyük vagy teraszuk van, a kertben tárcsán sütögetésre is van lehetőség. 

Apartman Sini Makarska

Megtetszett a tengerparti nyaralás gondolata? Foglalj szálláshelyet Dalmácia legszebb részén, és élvezd a napsütést! 

Ha Dalmáciában jártok, látogassátok meg az évezredes történelmi emlékeket őrző Split városát:

(Képek: Szallas,hu, shutterstock)


Exit mobile version