Site icon Szallas.hu Blog

Kultúra és pihenés a cívisvárosban – Debrecen ősszel is kihagyhatatlan úti cél!


Október 23-a idén sajnos nem kényeztet minket hosszú hétvégével, de ettől még nem kell a négy fal között kuksolnod! Debrecen ugyanis szenzációs kulturális programokkal készül, amelyekkel a legborongósabb őszi délutánt is felejthetetlen élménnyé varázsolhatod. Lemezbemutató koncert, nemzetközi kiállítás, izgalmas múzeumi tárlatok – csemegézz kedvedre!

Kulturális programok Debrecen városában

Program hétvégére: Egyedülálló kiállítással csábít a MODEM

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

Utazz vissza az 1930-as évek Párizsába, és csodáld meg saját szemeddel Kandinszkij, Hélion, Calder és Moholy-Nagy László lélegzetelállító alkotásait! A nemzetközi szinten is egyedülállónak számító Párizsi absztraktok kiállítás közel 100 külföldi és hazai művész képeit, illetve szobrait vonultatja fel az érdeklődők számára.

Budapest Bár koncert a Kölcsey Központban

Budapest Bár

A pezsgő kultúrkoktél következő kalandját vasárnap élheted át a Budapest Bár Ha megtehetnéd című lemezbemutató koncertjén. Hazánk egyik legnépszerűbb zenekara egyenesen a 20-as évek kávéházaiba repít vissza, és szerethetően gyúrja egybe a jazz, a klezmer, a pop és a rock karakterét. 

Különleges ajánlat: Kulturális wellness Debrecenben

A Kulturális wellness Debrecenben című programcsomag lehetővé teszi, hogy kedvezményes áron (5000 Ft/fő) vegyél részt a Párizsi absztraktok kiállításon és a Budapest Bár koncerten. A csomagot VISITDEBRECEN név alatt vásárolhatod meg a debreceni Tourinform Irodában és a Kölcsey Központ jegypénztárában, illetve országosan az InterTicket jegyirodáiban.

Szállástipp: Édes semmittevés a Hotel Lyciumban

Debrecen centrumában, a Kölcsey Központ tőszomszédságában találod a város egyik legmodernebb szálláshelyét, a 4 csillagos Hotel Lyciumot. A szellemi fröccs után kényelmes szobákban hajthatod álomra a fejed, a 400 m²-es wellness részlegen pedig igazi testi-lelki feltöltődésben lehet részed.

„Maximálisan segítőkész és kedves személyzet. Kitűnő szakács. Kényelmes tágas szobák. A hotel elhelyezkedése kiváló.” – foglalói vélemény a Szallas.hu oldalán.

Csoda őszi programot kínál a Déri Múzeum

Déri Múzeum

Munkácsy terem, japán gyűjtemény és egy világszép múzeumkert – nem csoda, hogy a Déri Múzeumot tartják Debrecen legragyogóbb ékkövének! Az intézmény tárlatait október 23-án ingyenesen tekintheted meg, de akkor se búsulj, ha csak 24-én érsz rá: Szallas.hu-s foglalásod mellé 20%-os kedvezménykupont küldünk a teljes árú belépőhöz.

Csekkold le a legjobb látnivalókat Debrecenben >>

Műemléki környezetben vár a Malom Hotel

Malom Hotel

Alig pár száz méterre Debrecen nyüzsgő belvárosától egy meseszép épület vonzza magára a figyelmünket. Ez az épület nem más, mint a Hortobágy Gőzmalomból kialakított Malom Hotel, ahol múlt és jelen stílusosan fonódik össze. Korhű, mégis modern szobáiban végtelenül pihentető kikapcsolódásra számíthatsz.

Még több szállás Debrecen környékén >>

Interaktív családi program az őszi szezonra

Borongós időben és szikrázó napsütésben is megéri beiktatni kultúrkalandunkba az Agóra Tudományos Élményközpontot, ahol minden korosztály szórakozva áshatja bele magát a tudomány elképesztő világába. Ha pedig sikeresen felkutattad az Agóra rejtelmeit, a megvásárolt belépőjegy felmutatásával a debreceni Botanikus Kertet is felfedezheted.

Töltődj fel a Hotel Divinusban

Családi kikapcsolódásra vágysz az elegancia és a kényelem jegyében? Szereted a városi nyüzsgést, de nem akarsz lemondani az üde természeti környezetről? A Hotel Divinusban nem kell kompromisszumokat kötnöd! A Nagyerdő kapujában álló 5 csillagos szálloda teljeskörű felüdülést nyújt az év bármely napján.

Hotel Divinus

Történelmi merülés a „kálvinista Rómában”

A belvárosban magasodó Nagytemplom minden debreceni kirándulásnak kötelező állomása, hiszen Magyarország egyik legszebb és legnagyobb református temploma. Öreg falai között őrzik a Vizsolyi Biblia egyik eredeti példányát, valamint azt a székek is, amit maga Kossuth Lajos használt a a Függetlenségi Nyilatkozat kihírdetésekor. 

Debreceni Református Nagytemplom

Tipp! A padlásteret és a Rákóczi-harangot mindenképp nézd meg!

Válj szuperhőssé a Marvel Apartmanban

Töltsd az október 23-i hétvégét Debrecen egyik legstílusosabb szálláshelyén, a Marvel Apartmanban! Központi elhelyezkedése miatt minden látnivaló könnyen elérhető, ráadásul van egy remek kis belső udvara is, aminek köszönhetően maximálisan kizárhatod a belváros zaját.

Ragadd meg az alkalmat, és válts jegyet a Kulturális wellness programcsomagra, mert tényleg fantasztikus élmények várnak! Ha pedig tovább maradnál, lesd meg debcereni városnéző cikkünket is >>

(Fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version