Site icon Szallas.hu Blog

Dobogókő és a Dera-szurdok – hétvégi túratipp, amivel útba ejtheted A mi kis falunk kocsmáját


Lenyűgöző sziklaóriásokkal, csörgedező patakkal és pazar panorámával vár Pilis. Ha éppen hétvégi túrát tervezel, akkor Dobogókő és a Dera-szurdok remek úti cél. Mindkét kirándulóhely felejthetetlen kalandokkal ajándékoz meg.

Hétvégi túra a Pilisben – A Dera-szurdok birodalma

A Dera-szurdok a Pilis–Visegrádi-hegység népszerű kirándulóhelye, amely turisták ezreit vonzza a hatalmas szikláknak és a szűk ösvényeknek köszönhetően. Előfordulhat, hogy egy-egy földbe vájt lépcső próbára tesz majd, de a fáradalmakért kárpótolni fog a természet szépsége, és a szurdok végén található piknikezőhely

Ha a panorámában is gyönyörködnél, sétálj végig a Szurdok-gerincen, ahonnan a Boldog Özséb-kilátót is megfigyelheted a távolban. A teljes táv így is alig 1,5 órás séta, így akár nagyobb gyerekekkel is élvezetes lesz ez a hétvégi túra a Pilisben.

Dera-szurdok

Dobogókő, a Pilis legnépszerűbb kirándulóhelye

Mivel a Budapest-Pilis távolság nem több egy 40 perces autóútnál, ezért a környékről, és a fővárosból is előszeretettel látogatnak Dobogókőre a kíváncsi turisták. 

Dobogókőről számos túraútvonal indul, az egyik nagy kedvenc a Thirring-körút, amely nem csak izgalmas útvonalával, hanem a hatalmas szikláival is lenyűgözi a látogatókat. A sziklákat biztonságosan meg lehet közelíteni, így ha szereted a kihívásokat, ez a kirándulóhely biztosan bekerül a kedvenc helyeid közé.

Ha csak a panorámában gyönyörködnél, keresd fel a Dobogókői Kilátót, ahol 700 méter magasból kémlelheted a 180 fokos panorámát.

Dobogókői Kilátó

Hol egyél, ha Dobogókőn jársz?

Akármelyik évszakban veszed célba Dobogókőt, a Báró Eötvös Loránd Menedékházat mindenképpen keresd fel, ha igazi pilisi gasztroélményre vágysz. 

Választhatsz az étlapról is magadnak ebédet, de ha ránk hallgatsz, a menedékház előtt felállított bográcsok táján is körülnézel, itt ugyanis vaddisznópörkölt, és más bográcsos finomságok készülnek. A menedékházban a sütemények is mesések, a piték és rétesek garantáltan levesznek a lábadról. 

Pilisszentkereszttől csupán 15 perces autóútra fekszik Pilisszentlélek, ahol felkeresheted A mi kis falunk sorozatból ismert Teca kocsmáját, ami vidám kiegészítő program, ha a terved egy hétvégi túra a Pilisben.  

Teca kocsmája, Pilisszentlélek

Szállástippek Dobogókő környékén 

Dobogó Vendégház

A 6 szobás, 17 férőhelyes, környezettudatos szemlélettel épült vendégház a Dobogókői Kilátótól mindössze 1 km-re fekszik. A szobákban Dobogókőhöz kapcsolódó minikönyvtár található, a wifi ingyenes, ráadásul a szálláshely OTP, MKB, és K&H SZÉP kártya elfogadóhely. 

Platán Panzió Dobogókő

Az állatbarát szálláshely tárt karokkal várja azokat a vendégeket, akik szívesen pihennének a Pilisben, a Dobogókői Kilátótól 800 méterre. Az udvaron bográcsozási lehetőség van, a környéken pedig kerékpárt is lehet bérelni. A szálláshely OTP, MKB, és K&H SZÉP kártya elfogadóhely.

Jurta Szállás

Az egész évben üzemelő jurta szállás Dobogókőn található, a kilátótól csupán 700 méterre. A jurta egy osztatlan, nagy légtér, ahol rendhagyó élményben lesz része annak, aki úgy dönt, hogy itt szeretne pihenni a Pilisben. A környék számos túraútvonalat tartogat, a szálláshely OTP és MKB SZÉP kártya elfogadóhely.

A Dera-szurdok és Dobogókő felkeresése kényelmesen belefér egyetlen napba, azonban a környék annyi élménnyel vár, hogy akár egy egyhetes kikapcsolódást is színessé tehet a kirándulás. Foglalj szállást Dobogókő környékén, és élvezd a kikapcsolódást! 

Ha még több túratippről olvasnál:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version