Site icon Szallas.hu Blog

Elbűvölő lombházak – aludj a fák lombjai között!


Ki nem álmodozik néha arról, hogy egyszer kipróbálja, milyen érzés a fák lombjai között aludni? Főként a nagyvárosokban élők vágyhatnak a természet közelségére, de az erdei házak természetesen mindenki más számára is nyitva állnak. Szerencsére már Magyarországon is kedvünkre válogathatunk olyan lombházak kínálatában, ahol néhány éjszakára mi is részesei lehetünk az erdei szabadságnak.

Ráadásul a faházak hallatán nem is kell mindig nomád körülményekre gondolni, hiszen például a noszvaji lombházakban akár a szaunából vagy a jacuzziból is élvezhetjük a festői kilátást. Jól hangzik, ugye? Lássuk, milyen lombházak foglalhatók Magyarországon és a nagyvilágban!

Tree houses, Noszvaj

Lombházak Magyarországon

TreeHouses Noszvaj

„Pont olyan különleges, mint a fotókon. Csend, kényelem, teljes pihenés!” – legalábbis egy vendég szerint, aki korábban eltöltött néhány éjszakát a noszvaji lombházak egyikében. A házak kifejezetten pároknak lettek tervezve, így gyerekmentes szálláshelyként a teljes nyugalom, relaxáció és a természet ölelésének átélése a cél. A házak belső terei melegséget és otthonosságot sugároznak, hatalmas franciaággyal, prémium matraccal, extra finom ágyneművel, és pihe-puha párnákkal. 

TIPP: Minden lombház teraszán, a magasban egy pezsgőmedence rejlik, emellett panorámás szauna is a vendégek rendelkezésére áll.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Treehouses Kapolcs

Kapolcs mellett, a semmi közepén kipróbálhatjátok, hogy milyen a csillagok a természet lágy ölén. A Balaton felvidéken található Treehouses hangulatos fa kuckói egyszerre teremtenek elvonulós, bekuckózós és páratlan élményeket. Közben pedig a jakuzzi adta kényeztetésről sem kell lemondani.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Őrségi Patakparti Alpaka Panzió Kisrákos

Egy alpakafarm közelében, patak partján található a panzió, amelynek egyik legnépszerűbb része a fák lombjai közé épített házikó. A 25 m2 alapterületű házban összesen 5 fő fér el. A szálláshely saját erkéllyel, fedett terasszal és fürdőszobával rendelkezik.

„A csodálatosan szép lombházban töltöttünk el két éjszakát. Gyönyörű kilátás nyílt a ház melletti legelőre, erdőre, patakra. A panzió kertjében hangulatos függőágyak, sütögetésre alkalmas helyek találhatóak. A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, minden kérésre-kérdésre gyorsan reagáltak. Összességében nagyon jól éreztük itt magunkat, szívből tudjuk ajánlani bárkinek!” (vendégértékelés a szallas.hu oldalán)

Kattints a további részletekért >>

Kerca BioFarm Kercaszomor

Magyarország legbátrabb falujában, Kercaszomoron, egy 10 hektáros lovasbirtokon található a Romantik Faház. A 2 hálótérben összesen 5 fő fér el kényelmesen, így baráti társaságoknak vagy családoknak is kitűnő választás lehet. A birtok közvetlenül az erdő mellett, a Kerca-patak partján terül el, a teraszon ülve szinte egy karnyújtásnyi távolságra fekszik a természet.

„Szívélyes fogadtatás, rendkívül kedves szállásadó, gyönyörű környezet, ízletes ételek bőséges adagokkal (mind a reggeli, mind a vacsora szuper volt). Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szeretne pazar környezetben kikapcsolódni.” (vendégértékelés a szallas.hu oldalán)

Még több fotó a különleges szálláshelyről >>

Lombházak a nagyvilágban

Urnatur Eco Treehouse Lodge Odeshog, Svédország

Igazi ökoházakban pihenhetnek azok, akik a svédországi Urnatur Eco Treehouse Lodge szálláshelyet választják. A szállásokhoz saját strand, szauna, grillezési lehetőség is tartozik – mindez hamisítatlan erdei környezetben.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Ezek Magyarország legizgalmasabb lombkorona-tanösvényei >>

Tree House Saugatuck, Egyesült Államok

A Michigan-tó partján, igazi vadregényes környezetben várja vendégeit a Tree House Saugatuck. A minden kényelemmel ellátott, luxus kategóriájú faház különlegessége, hogy teraszairól páratlan kilátás nyílik a tóra és a környékbeli erdőkre.

Kattints a további részletekért >>

Casa sull’Albero Malgrate, Olaszország

Észak-Olaszországban, a Comói-tó partján található a Casa sull’Albero, amely 2 lakosztállyal és 2 szobával összesen 8 fő kényelmét biztosítja. A szálláshelyhez saját étterem és szabadtéri medence is tartozik.

Tovább a szálláshely oldalára >>

A Robins Nest – 2 Br home by RedAwning Big Bear Lake, Egyesült Államok

Hegyvidéki környezetben, a Nagy Medve-tó partján áll a Robins Nest faház, ahol teljes nyugalomban és kényelemben élvezhetjük a természet csendjét és az erdő megnyugtató látványát.

Még több fotó a szállásról >>

Tree House Sugarloaf, Egyesült Államok

Akár egy hétvégi háznak is beillene a Tree House Sugarloaf, hiszen 2 túrázás között erdei környezetben, fenyőfák árnyékában lehet pihenni vagy grillezni a teraszon.

Még több fotó a szállásról >>

Hotel Menel – The Tree House Thasos**, Görögország

Thasos szigetén, közvetlenül a vízparton áll a Hotel Menel, amelynek fából készült teraszán napozva és a jacuzziban relaxálva élvezhetjük a végtelen kék tenger látványt.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Lombházak Szlovákiában

Videó az osztrák-szlovák határon elhelyezkedő Dom na strome faházakról:

Nem találtad meg a tökéletes faházat? Nézz körül a szallas.hu teljes szálláskínálatában is >>


Exit mobile version