Site icon Szallas.hu Blog

Eldugott völgyek vonzásában – 5 csodás erdei kirándulóhely


Erdőben kirándulni testnek és léleknek is üdítő élmény, hát még ha egy vadregényes völgyben sétálhatunk végig. Összeállításunkban kevésbé ismert, eldugott völgyek és erdei kirándulóhely szerepelnek az egész országból.

Eldugott völgyek Magyarországon

1. Koloska-völgy, Balatonfüred

Ha Balatonfüred környékén kerestek kevésbé zsúfolt kirándulóhelyet, látogassatok el a Koloska-völgybe! Erdei tornapálya, tanösvény és a Koloska-forrás is része a völgynek, mely remek célpont családok számára. 

Koloska-völgy

A Koloska-völgy közelében ezt a szállást ajánljuk: Astoria Hotel Balatonfüred***

Családbarát balatonfüredi szálloda a patyolattiszta minősítésű Astoria Hotel Balatonfüred, mely egyéni utazókat, párokat és családokat egyaránt szeretettel vár. Mind a Balaton-part, mind a város leghíresebb látnivalói pár percnyi sétával kényelmesen elérhetőek.

Astoria Hotel Balatonfüred***

2. Tekeres-völgy, Veszprém

Kevésbé ismert kirándulóhely a Tekeres-völgy, melyet Veszprémből vagy Nemesvámosról indulva egyaránt megközelíthetünk. Az óriási sziklafalak, monumentális öreg tölgyek között akár 15 kilométeres gyalogtúrát is tehetünk az erdős kirándulóhelyen.

Veszprémben itt szálljatok meg: Jeruzsálemhegyi Apartman Veszprém

Családok, baráti társaságok számára tökéletes szálláshely Veszprémben az Állatkert közelében a Jeruzsálemhegyi Apartman. A patyolattiszta, mindennel felszerelt apartmanban minden korosztály kényelmes szállást talál. 

Jeruzsálemhegyi Apartman Veszprém

3. Apát-Kúti-völgy, Pilis

A Dunakanyar és a Pilis egyik legszebb helyének tartják az Apát-Kúti Völgyet, amely Visegrád és Pilisszentlászló között nyújtózik. A vadregényes szorost 8 kilométer hosszú turistaúton járhatjuk be, nagyjából 3-4 óra alatt. A kirándulás során betérhetünk a Bertényi Miklós Füvészkertbe, vagy megkóstolhatjuk a pisztrángot az Ördögmalom étteremben. 

Apát-Kúti-völgy

Ha szállást keresel a Dunakanyarban, ezt válaszd: Kálvária Vendégház Nagymaros

Jacuzziban ejtőzve gyönyörködhetsz a visegrádi Fellegvár fenséges látványában a Kálvária Vendégház Nagymaros teraszán. A vendégház 6 pihenni vágyó részére biztosít mindennel felszerelt szálláshelyet egész évben.

4. Csondró-völgy, Bükk-hegység

A Mályinka és Miskolc – Szentlélek közötti Kohász úton található a Csondró-patak mesés völgye, ahol öles fatörzsek, mészkősziklák, vízesések között kalandozhatunk, s ha szerencsések vagyunk, egy-egy alpesi gőtét vagy foltos szalamandrát is megpillanthatunk. A völgy egyik különlegessége a barlangszállásként is működő Odvas-kői-sziklaüreg.

Szállásajánlatunk a közelben: Bükk Vendégház Mályinka

Hangulatos és tiszta szálláshely a Bükkben családoknak, társaságoknak a Bükk Vendégház Mályinka. A bánkúti síparadicsom közelében álló vendégház remek választás családok, párok , társaságok számára egyaránt.

Bükk Vendégház Mályinka

5. Óbányai-völgy, Kelet-Mecsek

A Kelet-Mecsek páratlan szépségű, vadromantikus völgye az Óbánya és Kisújbánya közt húzódó Óbányai-völgy. Az országos Kéktúra része ez a kalandos útvonal, melyet végigjárva patakok mellett sétálhatunk, sokszor át is kelhetünk rajtuk. Itt található a híres Csepegő-szikla, a Ferde-vízesés és a Cigány-hegyi kilátó. A túra teljes hossza 11 kilométer, mely kisiskolás gyerekekkel 3 óra alatt teljesíthető. 

Óbányai-völgy

A Mecsekben ez az egyik legjobb szálláshely: Tulipános Vendégház Óbánya

A modern idők és a falusi építészeti hagyományok eszményi keveréke a Tulipános Vendégház Óbánya. Fogj egy bögre kávét és kortyold el a teraszon, miközben a Kelet-Mecsek szépségében gyönyörködsz!

Tulipános Vendégház Óbánya

Ha különleges, erdős kirándulóhelyet keresel a közelgő tavaszi napokra, tégy egy nagy túrát valamelyik völgyben, és válassz hozzá szálláshelyet is. A szállás.hu oldalain és új applikációjában megtalálod a legjobbakat >>

(fotók: szallas.hu, Instagram)


Exit mobile version