Site icon Szallas.hu Blog

Elképesztő horvátországi nászút – TOP 7 helyszín és szállás


Horvátország nem ok nélkül kapta az „Adria gyöngye” elnevezést, hiszen a térség egyik ékszerdoboza, ami nem mellesleg remek nászút helyszín is. Csodás strandok, kristálytiszta vizű öblök, ismertebb és eldugott szigetek, varázslatos természetvédelmi területek, és hangulatos városok várnak itt azokra, akik szívesen töltenék a mézes heteket a déli szomszédunknál.

Ha már megszerveztétek az esküvő minden részletét, jöhet a nászút tervezgetése. Jó hír, hogy nem feltétlenül kell átutazni a fél világot, hogy felejthetetlenné tegyük a házas élet első napjait! Egy horvátországi nászút is rengeteg kalandot és élményt tud tartogatni még azoknak is, akik rendszeresen járnak oda nyaralni.

Dubrovnik

Ha még nincs meg a tökéletes helyszín az esküvőhöz, nézzétek meg ezt a 10 meseszép fekvésű kastélyt >>

Miért jó választás Horvátország, ha nászút helyszínt kerestek?

TOP 7 horvátországi helyszín és szállás, ahol felejthetetlen nászút vár rátok

1. A kihagyhatatlan Plitvicei-tavak extrákkal

A Plitvicei-tavak Nemzeti Park Horvátország egyik leggyönyörűbb és ezzel együtt legnépszerűbb attrakciója, ami kihagyhatatlan látnivaló még akkor is, ha tömeg van. Szálláshelyet mégsem itt ajánlunk, hanem kicsivel több, mint 30 kilométerrel odébb, a csodás Rastoke falucskában, amit „mini Plitviceként” is szoktak emlegetni. Ha meglátjátok, azonnal tudni fogjátok miért, hiszen a Slunjčica folyó csodálatos kis vízesései legalább annyira lélegzetelállítóak, mint amiket a Plitvicei-tavaknál láthatunk.

Egy ilyen különleges helyhez különleges szállás is jár, nászutasoknak az egyik legjobb választás a Hotel Mirjana & Rastoke Slunj

Hotel Mirjana & Rastoke Slunj

2. Mesebeli Krka Nemzeti Park

Igazán kalandos nászút helyszín, ahol a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkkal ellentétben nem a „minden a szemnek, semmit a kéznek” elv érvényesül. Itt ugyanis, ha kedvetek támad, akár csobbanhattok is egyet a Nagy vízesés előtti medencében, ami nem mellesleg Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Tartogat azonban a hely még egy meglepetést. Az aprócska Visovac szigeten megbújó Ferences kolostort és Szűz Mária templomot, ahová külön díj ellenében hajókkal viszik be az érdeklődőket.

Krka Nemzeti Park

Medencés szállásajánlatunk nászutas pároknak a nemzeti parkra nyíló panorámával: Hotel Vrata Krke Šibenik 

Hotel Vrata Krke Šibenik 

3. Európa egyik legszebb (és legeldugottabb) strandja Vis-szigetén

Vis-szigetén szuper kis strandok találhatók, amit garantáltan élvezni fogtok, ha imádtok úszni és napfürdőzni. Ezek főként az északkeleti részen találhatók, ahol a legtöbb hotel és apartman is. De ha igazán különleges helyet keresek, a déli Stiniva strandot ne hagyjátok ki. Különlegessége, hogy a magas sziklafallal körülölelt öböl csak hajón, vagy a hegyen át közelíthető meg, így ha nem is teljesen érintetlen, mégis nagyon vadregényes.

Szálláshelyek a szigeten >>

Vis-szigetén

4. Nászút a nemesek üdülővárosában, Lovranban

A paloták rajongóinak tökéletes horvát nászút helyszín Lovran, ami egykor az Osztrák-Magyar Monarchia nemeseinek üdülővárosa volt. Ennek köszönhetően szebbnél szebb paloták sorakoznak utcáin, melyek közül még szállást is választhattok magatoknak. A Szallas.hu kínálatában is több ilyet találtok, de a mi kedvencünk a Hotel Villa Astra, aminek annyira csodálatos a kertje, hogy akár az egész nászutat is itt lehetne tölteni. Azért mi azt ajánljuk, nézzetek szét a hangulatos óvárosban, és strandoljatok is egyet Lovran homokos strandján.

Lovran

5. Véget nem érő strandolás Medulinban

Horvátország északi részén, Pulától 8 kilométerre található Medulin, ami főként a sekély, homokos strandjai miatt tartozik a nászutas párok kedvencei közé. Nem csak Medulin, de a környező települések is jobbnál jobb tengerparti szakaszokkal rendelkeznek, így találhatunk eldugottabb zugokat, vagy népszerűbb strandokat is. Ha pedig egy kis változatosság is jöhet, érdemes befizetni egy delfinlesre, ami során a Kamenjak-félszigethez visznek ki hajóval. Medulinból érdemes egy kirándulást tenni a Brijuni Nemzeti Parkba is, de jó tudni, hogy itt csak a parkhoz tartozó hajók köthetnek ki, így ha Medulinban fizettek be, akkor csak a szigetek körbehajózására van lehetőség, de nem lehet kiszállni. A nemzeti park hajói Fažana városából indulnak.

Medulin homokos strandja

Extra kényelmes szállásajánlatunk Medulinban: Hotel Park Plaza Belvedere

Hotel Park Plaza Belvedere

6. Krk-sziget, ahol nem lehet unatkozni

Azok, akik nem szeretnek egy helyben ülni, és inkább az aktív kikapcsolódást keresik még a nászútjuk során is, jól döntenek, ha a Krk-szigeten töltik a mézesheteiket. Itt ugyanis nem lehet unatkozni. Számtalan változatos strand, a Baska környékén lévő hegyekben túraútvonalak, sőt, akár sziklamászási lehetőség is várja a friss házasokat, de akik a városnézést preferálják, azok is találnak kedvükre valót, mert több épségben megmaradt középkori településsel büszkélkedhet a térség. Érdemes elautózni Vrbnik környékére is, ami a sziget legjobb bortermő vidéke.

Malinska kikötője

Szállástippjeink a szigeten található Malinska városában:

Luxury Hotel Riva Malinska *****

Privát parti Villa Valica

Villa Valica

Medencés Villa Helena

Villa Helena

7. Káprázatos szállások, az alkalomhoz illően

Wyndham Grand Resort – Hotel Novi Vinodolski *****

Hotel Park Plaza Histria Pula ****

La Luna Hotel Lun ****

Hotel Marmont Heritage Split – Csak felnőtteknek ****

Dioklecijan Hotel & Residence Split ****

The Melegran Hotel Rovinj ****

Hotel Spirito Santo Palazzo Storico Rovinj ****

Ennél persze jóval több szuper helyet is mutathatnánk egy horvátországi nászúthoz, de már így sem lesz könnyű választani, mi legalábbis legszívesebben mindet végigjárnánk.

Ha más helyszínt találtatok, de nincs még szállásotok, nézzétek meg ezeket a horvátországi 5 csillagos hoteleket is >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version