Site icon Szallas.hu Blog

Elképesztően menő múzeumok a nagyvilágban


Ha Párizsban járunk, kötelező megnézni a Louvre kiállításait, Madridban a Prado, Firenzében pedig az Uffizi Galéria vonzza a legtöbb látogatót. De mi a helyzet azokkal a kevésbé ismert, ám elképesztően menő múzeumok tárlataival, amelyek szintén nagyon izgalmas látnivalókkal várják a turistákat? Most összegyűjtöttünk néhány ilyet a teljesség igénye nélkül, lehet válogatni!

Elképesztően menő múzeumok a nagyvilágban

Smithsonian Institution – Washington DC, USA

Smithsonian Institution – Washington DC, USA

Kezdjük is rögtön a világ legnagyobb múzeumkomplexumával, a Smithsonian Intézettel, amely nem csak amerikai viszonylatban óriási. Összesen 19 múzeum, galéria, valamint egy állatkert alkotja az intézményt, amelynek bejáráshoz legalább 3 nap szükséges. Amit feltétlenül meg kell nézni itt, az a Természettudományi Múzeum, az Amerikai Indián és Amerikai Történelem Múzeuma, valamint a Légi- és Űrmúzeum.

Szállást keresel a közelben? >>

Porsche Múzeum – Stuttgart, Németország

Porsche Múzeum Stuttgart

Nem csak autórajongóknak ajánlott a stuttgarti Porsche Múzeum, ahol 80 járművet lehet megnézni a Porsche 100 éve történelméből. Találunk itt a klasszikus Porsche 356-os modellből, a Le Mans versenyautóiból, de megnézhetjük az autógyár legújabb modelljeit is.

Ha még nincs szállásod Stuttgartban, érdemes körülnézni >>

Isabella Stewart Gardner Museum (Boston)

Isabella Stewart Gardner Museum

Isabella Stewart Gardner egykori otthonában sétálva néhol felbukkan egy Botticelli, da Vinci vagy Tiziano alkotás. Emellett az ókori Görögország és a Római Birodalom felbecsülhetetlen értékű szobrai is helyet kaptak a csodálatos udvarban. Igazi oázis Bostonban! 

Ha szállást keresel a közelben, itt tudsz nézelődni >>

Alkimista Múzeum, Prága

Alkimista Múzeum, Prága

Az Alkímia múzeuma a prágai történelem egy kis szeletére öszpontosít. Az alkimisták laboratóriumát csak 2002-ben fedezték fel, itt megismerhetjük Prága okkultizmusának történetét, a titkos alagutakat, laboratóriumokat, ahol az aranykészítés zajlott. Nem összetévesztendő a folyó túlpartján található Prágai Alkimisták és Bűvészek Múzeumával!

Szállásajánlatok Prágában

HOTEL ASTRA Praha ***

Pushkin APARTMENTS Praha

Hotel Bella Praha***

Iszlám Művészeti Múzeum (Kuala Lumpur)

Iszlám Művészeti Múzeum (Kuala Lumpur)

Délkelet-Ázsia legnagyobb iszlám művészeti múzeuma 1998-ban nyílt meg Kuala Lumpurban, Malajziában. A múzeum 12 galériájában több mint 7000 műtárgy található, ékszerektől kezdve a mekkai nagymecset másolatáig. A helyi étteremben érdemes megkóstolni a közel-keleti konyha legfinomabb fogásait.

Szállások Kuala Lumpurban >>

NDK Múzeum (Berlin)

NDK Múzeum

Az egykori Kelet-Németországban zajló életet mutatja be a berlini DDR Museum interaktív, közvetlenül megtapasztalható módon. A múzeum 3 részre oszlik: az első a mindennapi életet mutatja be, a második az államot és ideológiáját, a harmadik pedig egy korabeli panelházi stílusban berendezett lakást. Aki szeretne, egy Trabantot is vezethet, persze csak szimulátorként.

Berlini szálláshelyeket itt találsz >>

California Academy of Sciences (San Francisco)

California Academy of Sciences

A kaliforniai Tudományos Akadémia szórakoztató, interaktív hely, a világ egyetlen akvárium-planetárium-esőerdő-élő múzeuma. Az albínó aligátor különösen emlékezetes, csakúgy, mint a  földrengés-szimulátor és arra is lehetőség van, hogy sétáljunk az esőerdő lombkoronáján.

Kaliforniai szállások >>

Selfie Múzeum, Budapest

A kép illusztráció

Budapest első szelfimúzeumát látni kell! A 2 szinten elterülő, 400 négyzetméteres létesítményben olyan díszletek és installációk között készíthetünk egyedi fényképeket magunkról és egymásról, melyeknek csak a képzelet szabhat határt!  11 különböző teremmel és még ennél is több installációval vár mindenkit a Selfie Múzeum.

Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 43. Elérhetőség: szelfimuzeum.hu

Budapesti szállások >>

(fotók: shuttertsock, szallas.hu)


Olvass tovább >> Belvedere palota – világhírű műalkotások Bécsben


Exit mobile version