Site icon Szallas.hu Blog

Különleges program Budapesten, ahol senki nem szól rád – Kipróbáltuk a Fröcskölőt


Budapest egyik legújabb és legkreatívabb stresszlevezető helye a Fröcskölő, melyet mi is kipróbáltunk. Élménybeszámoló következik, ami mellé remek budapesti szállásokat is hoztunk.

Mi az a Fröcskölő?

A Fröcskölő a nagy sikerű Szelfimúzeum tulajdonosainak legújabb projektje. A helyet a Blaha Lujza tér közelében, a Szelfimúzeum Bubbles pincehelyiségében alakították ki, kiválóan megközelíthető helyen.

Az attrakció szuper megoldást kínál a feszültség oldására: a látogatók színes festékekkel fröcskölhetnek tele egy egész szobát plafontól a padlóig, akár a falhoz, vagy egymáshoz is vághatják a festékes poharakat széles jókedvükben. 

Fröcskölő, Budapest

Így kezdődik a fröcskölés

A rózsaszín utcai bejáratot átlépve mosolygós fiatal munkatársak fogadnak. Kapunk kulcsot egy zárható szekrényhez – ide minden holminkat kényelmesen bepakolhatjuk, amit nem szeretnénk levinni magunkkal a játéktérbe. 

Védőruházatot a Fröcskölő helyiségében, a bejáratnál találunk. A ruhaállványon S-XL méretig sorakoznak a felnőtt méretű overallok, melyek a fejünk búbjától a cipőnkig teljesen elfedik a ruhánkat, így önfeledten fröcskölhetünk. Látszik, hogy már sokak számára okoztak vidám pillanatokat, hiszen a legkülönfélébb színekben pompáznak. Azt javasoljuk a hölgyeknek, hogy nadrágban érkezzenek, mivel az egyrészes kezeslábast nehézkes lehet szoknyára felhúzni.

Lábzsákot és védőszemüveget is érdemes használni. Kisgyerekek számára esőponcsót biztosítanak, így az ő ruháik is tiszták maradhatnak. A vízalapú, bőrbarát festékek egyébként a legtöbb ruhaneműből kimoshatóak. 

Pároknak is ajánljuk a Fröcskölőt

Egy elkerített pult mögött a minket kalauzoló munkatárs felhangosítja a zenét, így pörgős aláfestést kapunk a játékhoz. A Police és a Queen dalait hallgatjuk, közben megtudjuk, hogy a számtalan festék közül fejenként hármat választhatunk, ezt kell beosztanunk a körülbelül 45 perces mókázás idejére. 

Mivel ketten voltunk a férjemmel, 6-féle festéket töltöttek ki nekünk kis poharakba, majd átsétáltunk a szomszédos raktárhelyiségbe, ahol a további kellékek sorakoznak.

Gurulós kiskocsikra pakolhatjuk fel az itt összeválogatott kisebb-nagyobb ecseteket, ecsetrongyokat és ecsettálat, melyet megtöltünk tiszta vízzel. Elfog a nosztalgia az iskolai rajzórák után, hiszen a legtöbb felnőttnek nebuló éveiben volt lehetősége utoljára a játékos festegetésre.

A Fröcskölő kellékei

A belépőjegy árában benne van fejenként egy kisebb méretű festővászon is, melyre bármit pingálhatunk, amit csak a kreativitásunk és ügyességünk enged. Ami a legjobb, hogy ezt a művet két nap száradás után hazavihetjük emlékként

Előfordul, hogy a játékosok ott hagyják a festményeiket, ezeket a vásznakat egy szakember újrahúzza, így ismét felhasználhatóak.

Az elkészült festmények

Fess, táncolj, vágd a falhoz!

Amint felöltöttük a védőruházatot és megpakoltuk a kiskocsit, indulhat a buli! A játéknak otthont adó szobát plafontól a padlóig megszámlálhatatlan színárnyalat és vastag festékréteg borítja, látható, hogy az előttünk erre járók kitettek magukért. 

Nem szeretnénk lemaradni mögöttük, így a falhoz is csapunk egy nagy adag lila festéket az ecsetünk segítségével, amit gyorsan követ némi sárga és zöld pacni. Persze a ruhánkra is jut belőle bőven. 

A gyerekek is élvezni fogják

A kapott festővásznat feltesszük a szobában található festőállványra és nem kíméljük, kibújik belőlünk a firkálni vágyó gyerek. Hamar kiderül, hogy nem festőművésznek születtünk, de itt nem is kell annak lennünk. Persze, aki ügyesen fest, készíthet egy igazán szép képet, mely az otthona új dísze lehet.

Tobzódás közben szól a zene, néhány táncmozdulatot is kombinálunk az ecsetkezelésbe. Remek érzés, hogy nem kell visszafognunk magunkat, senki nem szól ránk, hogy ne rongáljunk. Így lehet igazán levezetni a stresszt és sokkal jobb, mintha a dédmama széltől is óvott tányérkészletét törnénk össze.

Fröcskölő, Budapest

Randira, szülinapra, csapatépítőre is vár mindenkit a Fröcskölő

Épp egy magenta színű sávot próbálok mesterien rákenni a festővászonra, amikor megérkezik Anna, a Fröcskölő egyik megálmodója, így megtudhatunk néhány érdekességet a helyről. 

Mint mondja, a Fröcskölő 2022. januárjában nyitotta meg kapuit, az ötletet Amerikából hozták. Máshol az országban nincs ilyen hely, valóban egyedi, amit megalkottak.  

Aki szeretné kipróbálni a játékot, többféle csomagból választhat, a legnépszerűbb a Randi csomag és a Családi csomag. A Családi megnevezést szó szerint érthetjük, hiszen óvodástól a nagymamáig minden korosztály számára ajánlható a Fröcskölő, jönnek is sokan. 

Családoknak ideális program a Fröcskölő

Fontos, hogy előzetesen foglaljunk időpontot. Ez azért is jó, mert nem kell másokkal osztoznunk a termen. 

Annak sincs akadálya, hogy szülinapi bulit rendezzünk náluk, ez esetben a tortázás és az ajándékozás a Szelfimúzeum fenti helyiségeiben zajlik. 

Mire a festékeink elfogytak, a 45 perces játékidő is letelt. Nem volt más hátra, mint a kiskocsira visszapakolni a kapott kellékeket, levetni az overallt, a lábzsákot, és széles mosollyal az arcunkon felsétálni az előtérbe. 

Elmondhatjuk, hogy a Fröcskölő az egyik legjobb program családoknak, társaságoknak Budapesten, ahol minden korosztály remekül mulathat. 

Itt találod a Fröcskölőt

Ezeken a budapesti szállásokon pihenheted ki a fröcskölést

1. K + K Hotel Opera Budapest****

A főváros szívében, az Operaház mellett áll ez a szálloda, amely egyéni utazók és párok számára egyaránt kínál kényelmes szobákat. Ideális választás, ha gyalogosan szeretnéd felfedezni Budapestet

2. Elisabeth Downtown Residence Budapest

Egyedi stílusú, igényes lakrészekkel vár a belvárosban az Elisabeth Downtown Residence, akár családosan, akár pároddal érkezel Budapestre. A kényelmes apartmanok kiválóan felszereltek, az épület zárt, belső kertje pedig garantálja a csendet. 

3. Aurora Apartments Budapest

A Várnegyed közelében, pár lépésre a Lánchídtól találod az otthonos hangulatú Aurora Apartmant. A budapesti szálláshely egyszerre nyolc főnek nyújt közös fürdőszobás, kényelmes lakrészeket, így különösen ideális, ha nagyobb családdal vagy barátokkal üdülnél együtt.  

4. Harmonia Palace Budapest

A Magyar Nemzeti Múzeum kertje nyújt zöld oázist a Harmonia Palace szálló mellett, így a belvárosban is madárcsicsergésre ébredhetsz. Az újjászületett Bókay-palotában kialakított szálloda pazar épülete és elegáns szobái emlékezetessé teszik a budapesti pihenést. 

5. Boutique Hotel Victoria Budapest****

A Duna és a Parlament köszönnek rád, ha kinézel a Hotel Victoria panorámaablakos szobáiból. A pompás elhelyezkedés mellett babagondozási kellékek és infraszauna is hozzájárul a kényelmetekhez.   

6. Alta Moda Fashion Hotel Budapest****

Letisztult elegancia és a legmodernebb digitális megoldások várnak az Alta Moda Fashion Hotelben, mely Budapest bevásárló centrumában, a Váci utcában található. A családok üdülését babagondozási kellékekkel teszik könnyebbé, ráadásul 2 éves korig ingyenes az itt-tartózkodás.  

Reméljük, a Fröcskölő bemutatásával sikerült egy újabb remek budapesti programra felhívnunk a figyelmedet! Ha kedvet kaptál egy fővárosi kiruccanáshoz, foglalj szállást oldalainkon >>

Láttad már a legszebb utcai falfestményeket Budapesten? >>

(Képek: Szallas.hu, frocskolo.hu)


Exit mobile version