Site icon Szallas.hu Blog

Elragadó tengerparti városok Horvátországban, amikről még nem hallottál


Úgy ismeritek már Horvátországot, mint a tenyereteket? Vagy csak szívesen jártok olyan helyre nyaralni, ahol nincs nagy tömeg? Nos, akkor van egy jó hírünk: ugyanis rengeteg szuper, feltörekvő település közül tudtok választani akkor, ha olyan úti célt szeretnétek keresni, melyek kevésbé ismertek és felkapottak. Tengerparti városok Horvátországban – mutatjuk a mi toplistánkat és hozzá a szállásajánlatot is!

Elragadó tengerparti városok, amikről még nem hallottál

1. A nyugalom szigete: Bakar

Egy elszigetelt, festői és mediterrán életérzéssel átitatott helyet kerestek a nyaraláshoz, ahol végre zavartalanul feltöltődhettek? Akkor álljatok meg, és vessetek egy pillantást a tengerparti városok egyik gyöngyszemére, a barátságos településre, mely valóban a nyugalom szigete. A Kvarner-öböl északnyugati részén fekvő kisváros történelmi óvárosát (belváros) nem véletlen tartják az UNESCO Világörökség részének, a környék pedig számos gyönyörű túraútvonalat rejt. A kis lélekszámú Bakart inkább az idősebb, középkorú generációnak ajánljuk, akik valóban csendes, pihentető vakációra vágynak – távol a világ zajától. 

Bakar

Itt szálljatok meg, ha mentek:
Apartmanok Parkolóhellyel Kostrena, Rijeka – 14285 Kostrena
Apartman Anika Kostrena
Terra Magica Deluxe Apartment Čavle Rijeka

2. Múltról suttogó épületek: Barban

Póla közelében, Kelet-Isztria déli részén terül el Barban, mely színes történelmi múltjának hála, számos gyönyörű emléket hagyott az utókorra. Tegyetek egy sétát a freskók, bástyák és harangtornyok között, majd nézzétek meg az óratornyot is! A település leghíresebb hagyománya a régre visszatekintő lovas körverseny, a „Trka na prstenac”, melyet minden év augusztusában rendeznek meg – érdemes ekkorra időzíteni a látogatást!

Itt szálljatok meg, ha mentek:
Boris Apartman Labin
Villa Vlastelini Labin
Hotel Narcis Rabac ****

3. Minden látnivaló a közelben: Podgora

Dél-Horvátország legnépszerűbb tengerparti városaitól karnyújtásnyira fekszik Podgora, így ha ide utaztok, bármikor átruccanhattok a közeli Hvarba vagy a mesés Dubrovnikba is. A város előtt másfél kilométer hosszan végigfutó strand ráadásul Kék Zászló minősítéssel rendelkezik, mely a tenger és a környezet tisztaságát szavatolja. Az apró kavicsos, lassan mélyülő partszakasz ráadásul a kisgyermekes családok számára is jó választás. 

Tipp: Ha szeretitek a hajókirándulásokat, azoknak azt tanácsoljuk, hogy bátran fizessetek be egy utazásra, ugyanis olyan varázslatos helyekre vezet majd titeket a kapitány, mint az álomszép Kék Barlang!

Podgora

Itt szálljatok meg, ha mentek:
Villa With Sea View Podgora
Apartmanok A Tenger Mellett Podgora, Makarska – 16159 Podgora
Apartmanok A Tenger Mellett Podgora, Makarska – 6779 Podgora

4. Pezsgés vagy láblógatás? Tucepi

A Makarska riviérán található Tucepiben járva nem csak a hangulatos óvárosban, hanem a festői környékben is szabadon gyönyörködhettek. A lassan mélyülő, apró kavicsos, helyi strandok türkizkék vize úszásra csábít majd titeket, de ha nem szeretnétek egész nap a parton lebzselni, akkor ruccanjatok át bátran Makarskára, ahol a sport és a rekreáció szerelmesei is meglelik majd a számításaikat. Ráadásul a Biokovo-hegység lábainál kiváló éttermek, bárok és kávézók is sorakoznak, hogy a helyi különlegességeket is megkóstolhassátok!

Tucepi

Itt szálljatok meg, ha mentek:
Apartmanok A Tenger Mellett Tucepi, Makarska – 2721 Tučepi
Apartmanok Parkolóhellyel Tucepi, Makarska – 6695 Tučepi
Apartmanok Medencével Tucepi, Makarska – 6817 Tučepi

5. Étlapon a tenger gyümölcsei: Fazana

Az Isztriai-félsziget déli részén fekvő Fazana, azzal a Brijuni Nemzeti Parkkal van szomszédságban, melyben szafari parkra és dínó lábnyomra is bukkanhattok. Fazana felfedezése közben kristálytiszta vizű strandokkal és remek éttermekkel találkozhattok majd. Utóbbiakban pedig mindenképp érdemes a helyi specialitást kérni, ugyanis a halászatból élő település szakácsai mesterien készítik el nektek a frissen kifogott tenger gyümölcseit!

Fazana

Itt szálljatok meg, ha mentek:
Apartman Dandelion Fažana
Apartmani Lighthouse Fažana
Apartmani Dragica Fažana

További horvát tengerparti városok és még több szálláshely vár rátok itt! >>

(Fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version