Site icon Szallas.hu Blog

Energia-helyeket kerestem – különleges, energetizáló helyek Magyarországon I. rész


Érzem a fáradtságot, a kimerültéget magamban. Sokan tudják, sokan nem, de most, hogy elkezdődött a nagyböjt, egy hosszabb digitális detoxra is mentem és megpróbálom az eddig „pötyögésre” szánt időt, hasznos, értelmes, feltöltő dolgokra fordítani. Egy hónap múlva, örömmel megosztom veletek is a tapasztalataimat, illetve élményeimet. Ebben az időszakban, többek között el szeretnék látogatni olyan spirituális, különleges, gyógyító energiájú helyekre, ahol még sosem jártam. Vettem magamnak egy túrabakancsot. Egy olyat, amire mindig is vágytam, amiben a tél búcsúzásával, igazán tudom köszönteni a tavaszt a legjobb energetizáló helyek egyikén. Lélek Koffein-Pauer Krisztina írása.

Különleges, energetizáló helyek Magyarországon

A magán elvonulásomhoz hozzájárul a csodaszép hófehér füzetem, amelybe mindennap leírom a gondolataimat, idézeteket, meséket, terveimet, céljaimat, mélységeket, magasságokat, egyszóval mindent. A „mindenbe” beletartoznak a túrázásaim pontos mozdulatai, így a tavasz köszöntével elkezdtem az energetizáló helyeket, Magyarország nagy energiájú helyeit felkeresni.

Ismeritek a Szent György vonalakat?

Több forrást átnéztem, elolvastam az energiaáramlásokkal kapcsolatosan. A keleti kultúrában sárkányáram néven emlegetik azokat a vonalakat, amelyek egyfajta rezgéssel bíró energiarendszerekként behálózzák a Földet. Úgy tartották, ahol ezek az áramlatok metszik egymást, ott jótékony, áldásos, bőséges energia sűrűsödik össze és nagy változások történnek a környezetben. Többek között a feljegyzések alapján, ahol ilyen energia vonalat találnak, a környékén gazdagabb az állatvilág, tisztábbak a vizek, dúsabb a növényzet a vidéken élő emberek pedig kedvesebbek, nyugodtabbak. Igazi energetizáló helyek lehetnek ezek.

Kálvária domb

Ti jártatok már itt? Én még sosem, de nagyon vonz. A Szolnoktól 35 km-re fekvő Fegyvernek nevezetessége a Kálvária domb. Forrásaim szerint a titokzatos rendeltetésű kunhalmot már a középkorban is szakrális helyként tartották nyilván. A furcsa, szinte hihetetlen történések sora gyógyulásokkal párosult sok esetben.

Ha itt jártok, szállásajánlataim Számotokra:

Pilis

Az energetizáló helyek közül az egyik legnagyobb energiákat a Pilis hordozza magában, így igazi csomópontnak tekinthető. Tavaly is rengeteget kirándultunk arra, s csak mentünk, amerre a szemünk ellátott. A Visegrádi-hegységben sűrűn találhatók olyan helyek, amelyekről úgy tartják, gyógyító energiát áramoltatnak. Erős helynek számít még a pilisszentiváni Ördögszikla, vagy Dömös-közeli Vadálló kövek.

Vadálló kövek

Rám-hegy, ahol dobog a kő

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontjától nem messze található a Rám-hegy, amelyiknek egyik látványossága a sziklafalakkal határolt szurdokon keresztül megközelíthető Ferenczy-szikla. Ide biztosan szeretnék tavasszal eljutni. Igaz, állítólag nem a legkönnyebb túraútvonal, de nem bánom, legalább felavatom a bakancsomat. A Ferenczy-szikláról úgy tartják, a Földet behálózó energiavonalak csomópontja.

Ferenczy- szikla

Szállásnak ajánlom a környéken:

Bükkszentkereszt, Bükk-hegység 

Tudtátok, hogy a szubalpin klímájának köszönhetően különösen tiszta a Bükk- hegység levegője? Én nem, de úgy tartják, hogy a légzési nehézségekkel küzdő, illetve vérszegénységben szenvedő emberekre jó hatással van. A másik nevezetesség a település gyógyító kövei közt számon tartott Boldogasszony kő. A legenda szerint Jézus Krisztus halála után gyászoló édesanyja bánatában útnak eredt, és éppen ezen a kövön pihente ki fáradalmait. Szűz Mária testének alakját felvette a kő, és megőrizte nagy energiáját és rezgéseit.  

Gyógyító Kövek – Bükkszentkereszt

Az energetizáló helyek környékén, ezeket a szálláshelyeket ajánlom a feltöltődésre:

Ebben a bejegyzésemben csak egy kis hangulatot szerettem volna teremteni, részletesebben pár héten belül beszámolok. Mindegyik helyre ellátogatok, felfedezem a nagy energiákat és hosszabban írok róla majd nektek. Tartsatok velem!

Ha pedig még több szállást megnéznétek az energetizáló helyek környékén, irány a szallas.hu >>

(Fotók: szallas.hu, shutterstock, pixabay)


Exit mobile version