Site icon Szallas.hu Blog

Szökj el a világ elől – vár a noszvaji Erdei Kisház!


Csend, nyugalom, béke. Csak a madarak csicsergését hallod, és a nap sugarai keltenek. Azt hinnéd csak a mesékben létezik ilyen, pedig nem! Van egy hely a noszvaji tó partján, ahonnan soha nem akarsz majd hazamenni. Sajnos csak egy rövid időre tudtam megszökni, de már tervezem a következő alkalmat. De miért is látogass el egyszer mindenképp ide?

Ahol a legkisebb apróságokra is figyelnek!

A házba belépve egyből kellenes érzés fogott el, mintha csak haza érkeztem volna. Az illat egyszerűen fantasztikus, és valami olyan hangulat van, amit szavakkal leírni képtelenség. Ezt egyszer mindenkinek át kell élnie. Sok helyen jártam már, ahol úgy gondoltam figyelnek az apró részletekre, de ennyire még sehol máshol. Mint például egy Szabó Lőrinc idézet a teraszon.

Többféle kávé, tea várt, a kis teakonyha felszerelve vízforralóval, edényekkel, főzőlappal, és még sorolhatnám. És ha nagyon nem lenne kedvünk kimozdulni (amit ilyen környezetben szinte bűn), még egy paradicsomos tésztához is megtalálhatóak a hozzávalók. De, ami számomra a legszívmelengetőbb volt, az a házi lekvár bekészítés, amit becsületkasszába való hozzájárulással akár haza is vihetünk. De nem árulok el több titkot, maradjon meg a kellemes meglepetés az érkezésre!

Környékbeli gasztronómia

Miután berendezkedtünk, úgy döntöttünk, hogy sétálunk egyet a környéken. Őszi délután lévén már besötétedett, így egy éttermet próbáltunk vadászni, ahol kellemesen megvacsorázhatunk. Kicsit félve indultam el, mivel a kiskutyám is velem tartott élete első távolabbi útjára ( Kutyával az élet – Hogyan legyen álom az utazás? )

Bíztam benne, hogy találunk olyan helyet, ahova őt is bevihetjük magunkkal. Félelmeim szerencsére alaptalanok voltak, mivel a Rozmaring Étterembe nemhogy beengedték, még bélszínt is kínáltak kutyusomnak! A kiszolgálás kifogástalan volt, és az ételek is zseniálisak.

Ébredj a természet hangjaira!

Másnap reggel olyan kipihenten ébredtem, mintha egy hetet átaludtam volna! Gyönyörű őszi napsütéses idő volt, így hát hű társammal úgy döntöttünk, hogy kicsit felfedezzük világosban is a környéket.

Megmondom őszintén, úgy éreztem magam, akárcsak egy idilli romantikus vígjáték főszereplője. A táj szépsége teljesen elvarázsolt! A kutyám is elégedetten futkározott és szaglászott felváltva. A felfedezést követően elfogyasztottuk a reggelinket, és a teraszon ülve a kávénkat is. November lévén hosszú ideig a friss levegőn ücsörögni nem tudtunk, de melegebb időben órákig tudnám innen a természetet csodálni.

TIPP: Az Erdei Kisház kutyabarát hely, szívesen látják négylábú családtagjainkat is!

Az apartmanról

A mi részünk egyébként a tetőtéri apartman volt, összesen 3 hálószobával akár 6 személy is elfér. A földszinti részhez 2 hálószoba tartozik, így, ha nagyobb családdal vagy baráti társasággal érkeznénk, az egész a ház a miénk lehet! Amit az idő rövidsége miatt nem próbáltunk ki, az a jakuzzi, a szauna és dézsafürdő, de legközelebb ez semmiképp nem marad el! A ház megannyi lehetőséget kínál, érdemes hosszabb időre érkezni!

 

Csodálatos időt töltöttünk itt, köszönjük Erdei Kisház, hamarosan visszatérünk! Aki nem hiszi el, hogy milyen csoda lakozik itt, akkor csak bátran járjon utána!

Még több érdekesség a szállásról >>

Magyarország erdei megannyi mesés faházat és erdei szálláshelyet rejtenek még, fedezd fel őket >>

/Fotó: Popik Dorottya/

 


Exit mobile version