Site icon Szallas.hu Blog

Élmények az erdőn túl: erdélyi álomvakáció mesés faházikókban


Itt az idő, hogy felfedezzétek Erdély izgalmas programjait, mert fantasztikus vízesések, mesebeli kastélyok, legendás tavak is szerepelnek a bakancslistánkon. Az élménycsomag mellé persze szuper szállások is járnak. Lássuk, hol lapulnak a legjobb erdélyi faházak és látnivalók!

Erdély legbájosabb faházai:

1. Cabana Zozo House, Brassó

Minden igényt kielégítő, barátságos házban vagy akár különleges, hordó alakú, fából ácsolt bungalowban is tölthetitek az erdélyi éjszakákat ezen a remek szálláshelyen. Bármelyiket is válasszátok azonban, a szépen gondozott udvart biztosan imádni fogjátok, ahol bármikor belehuppanhattok egy függőágyba a gyümölcsfák árnyékában.  

Programtipp. Nézzétek meg a misztikus Fekete templomot és Európa 3. legkeskenyebb utcáját, majd ejtsétek útba a nyüzsgő Tanács teret, valamint a Strada Republicii főutcát!

2. Cabana Nagy Lak I. Barajul Zetea, Zetelaka

Kíváncsiak vagytok, hogy mi vár rátok itt? Nos, készüljetek fel, mert kényeztető fürdődézsa, tollaslabdapálya, pingpongasztal, játszótér, bográcsozóhely, és napozóágyak is rejtőznek a kertben! A jól felszerelt konyhában finom ételeket készíthettek, a kényelmes szobákban pedig garantáltak lesznek az édes álmok.

Programtipp. Csodáljátok meg a településen megbújó székelykapukat, járjátok be innen a Madarasi Hargitára vezető kirándulóútvonalakat és horgásszatok a Zeteváraljai víztározónál!

Zeteváraljai víztározó

3. Fortuna Eco Boutique Hotel Băile Tușnad ***, Tusnádfürdő

Ismerjétek meg a legendás székely vendégszeretet ebben az autentikus hotelben, melyben csodás építészeti megoldásokkal találkozhattok! Élvezzétek ki a minibárt, a pezsgőfürdőt és a finn szaunát, majd kérjetek egy pihentető masszázst is!

Programtipp. A híres gyógy- és üdülőhelyen nem csak fürdőzni kötelező, hanem erősen ajánlott részt venni egy medvelesen is, amit a híres természetfotós, Máté Bence tervezett és működtet! 

Tusnádfürdői gyógy- és üdülőhely

4. Cabana Rasnov, Barcarozsnyó

3 ízléses szoba, egy nappali és lenyűgöző wellness szolgáltatások segítenek a maximális feltöltődésben, ha az erdélyi Cabana Rasnov 8 fős faházába foglaltok szállást. Lazuljatok le a hordó szaunában, majd csobbanjatok egyet a csillagok alatt, az üdítő dézsafürdőben!

Programtipp. A Brassótól nagyságrendileg 20 km-re fekvő település legnagyobb attrakciója a Barcarozsnyói vár, mely egy 150 méter magas sziklán trónol. Mondani sem kell: lenyűgöző a kilátás!

Barcarozsnyói vár

5. Casa Duma Silvașu de Jos, Alsószilvás

Gyönyörű természeti környezetben sorakozó faházikókban élvezhetitek a friss erdélyi levegőt, ahol bármikor kiülhettek a muskátlikkal szegélyezett, fedett teraszra egy kis merengésre – persze csak akkor, ha ide foglaltok szállást…

Programtipp. Nem messze innen bukkanhattok rá a középkori Vajdahunyadi Várra, melynek lebilincselő tornyai olyanok, akár egy Disney kastély!

Vajdahunyadi vár

6. Cabana Tópart Gheorgheni, Gyergyószentmiklós

Madárdalos reggelek és csodás kilátás is egyaránt jellemző a Cabana Tópart Gheorgheni-re, mely tágas és barátságos tereivel azonnal megidézi nektek a hegyvidékek hangulatát. Szervezzetek grillpartit a kertben vagy bográcsozzatok kedvetekre!

Programtipp. A misztikus Gyilkos-tónál remek túraútvonalak kanyarognak, de ha szeretnétek, akár csónakázhattok is! 

Gyilkos-tó

7. Cabana Szép-Lak Sândominic, Csíkszentdomokos

Puha bőrfotelek, mázas cserépkályha és utánozhatatlan életérzés társul a Cabana Szép-Lak Sândominic szobái mellé, amit egy kis wellnessel is megspékelhettek. Méregtelenítsetek a forró szaunában vagy csak ejtőzzetek egyet dézsafürdőben!

Programtipp. Húzzatok bakancsot és keressétek fel az erdélyi Hagymás-hegységben lévő Egyes-kőt, mely az 1600 méteres magasságot is meghaladja!

Egyes-kő

+1: Nera House Ilidia, Illyéd

Igaz, nem faház, de képtelenek voltunk kihagyni ezt a klassz vendégázat az erdélyi listánkról, ahol egyes szobákban még klíma is szolgálja a pihenéseteket! A teljeskörűen felszerelt konyhában süthettek-főzhettek a kávé- és teafőzőnek köszönhetően pedig bármikor készíthettek egy finom, forró italt is magatoknak. 

Programtipp. A környék számos lélegzetelállító zuhatagnak ad otthont – ezek közül kiemelkedik a Bigéri-vízesés, ami még úgy is lenyűgöző, hogy a közelmúltban egy hatalmas kőtömb leszakadt róla. 

Bigéri-vízesés eredeti állapota

Van még tippünk milyen látványosságokat érdemes megnézni Erdélyben, íme:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version