Site icon Szallas.hu Blog

Esztergomi felüdülés a tél végére


A magyar történelem egyik legkiemelkedőbb, legjelentősebb városa Esztergom, az egykori királyi és érseki székhely. Ha ti is utánajárnátok egy kicsit a történetének, kalandoznátok, és ki szeretnétek pihenni a téli hétköznapok fáradalmait, mindenképpen ebben a festői városban a helyetek. És hogy hová érdemes ellátogatni? Olvassatok tovább és megtudjátok. 

Magyar Nemzeti Múzeum Esztergom Vármúzeuma

Élvezzétek a Várhegyről elétek táruló pompás kilátást, majd látogassátok meg a Vármúzeumot, mely a Királyi Palotában került berendezésre. Egykori királyok és érsekek nyomában kalandozhattok, felfedezhetitek a középkori ember mindennapjainak szépségeit és nehézségeit, hagyományait és szokásait, megízlelhetitek az egykori pezsgő udvari életet. A múzeum történelmi eseményei rendkívül árnyaltan mutatják be a korabeli életet. Sőt, itt még a gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen a középkori vár terein járva maguk is belebújhatnak egy korabeli ember bőrébe, lovagokká válhatnak és középkori bálon mulathatnak. 

Kattints a legjobb esztergomi szálláshelyekért>>

Duna Múzeum

Természetesen a Duna partján elterülő város életében nagy szerepet játszik a víz. Ha kíváncsiak vagytok, hogy pontosan milyet, látogassatok el a Duna Múzeumba. Nem csupán Esztergom vízhez fűződő kapcsolatát, de egész Magyarország vízügy történetét, a hazai vízgazdálkodás muzeális értékű tárgyait is bemutatja. “Víz-idő” nevű kiállításuk 2001 óta kápráztatja el a vízzel találkozni vágyó látogatókat. E mellett a múzeum számos díjat is bezsebelt az utóbbi években – na hagyjátok ki ti sem ezt az élményt.

Aquasziget Élményfürdő

Ha a Duna Múzeum után egy még izgalmasabb – és valódi – vizes kalandra vágytok, az Aquasziget Élményfürdő ideális hely számotokra. Fedett élményrészleg, wellness és ezen belül természetesen egy igazi téli program, a szauna is rendelkezésetekre áll – gyógynövényes, fény és rózsa szauna formájában is. Csak rajtatok múlik, hogy a relaxációt választjátok, vagy az aktívabb kikapcsolódást részesítitek előnyben – de nem is kell döntenetek, próbáljátok ki mindkettőt. 😉

Ha már indulnátok is felfedezni Esztergom látnivalóit, ne habozzatok, menjetek és pihenjétek ki a tél fáradalmait.

 

Tudtátok, hogy a kuponjainkkal ráadásul kedvezményesen vehettek részt a fenti programokon?

Kattints a Vármúzeum kedvezményéért>>

Kattints a Duna Múzeum kedvezményéért>>

Kattints az Aquasziget kedvezményéért>>

 

Kattints a legjobb esztergomi szálláshelyekért>>


Exit mobile version